Linn Majik DS

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Guliver
Kontaktovat uživatele:

Re: Linn Majik DS

Příspěvek od Guliver »

Dva tipy na ovladanie pristrojov Linn DS:
Velmi dobre hodnoteny soft pre ovladanie pomocou iPhone a iPad je ChorusDS:
http://web.me.com/sean.harding/ChorusDS/Overview.html
Ja sam pouzivam iPeng s doplnkom SkweezyDS:
http://penguinlovesmusic.de/
http://forums.linn.co.uk/bb/showthread.php?tid=1028

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Onen linn je (PowerPC) pecko se vším všudy, včetně zřejmě spínaného zdroje a "počítačové" desky. Což nemusí být špatně. Wolfson v dobré aplikaci hraje dobře.

Pokud je něco network player JE TO PECKO. Jen jde o to, co je uvnitř a jaký procesor co dělá.

Téměř každý DVD přehrávač už je v podstatě také počítač obsahující nějaký činský klon MIPSu nebo ARMu.

Koneckonců firewire externí zvukovky jsou defacto autonomní počítače s vlastním firmware = mikro operačním systémem.

Nicméně Lynx One tomu nejspíš bude rovnocenný soupeř za 1/10 ceny (taky xilinx starší generace jako receiver a řadič, dobrý převodník, napájení závislé na kvalitě zdroje v PC a základní desce, některé jsou plné OSCONů, jiné činského braku...)

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Vit: Ktorý Linn DS si už počul a v akej zostave?

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

žádný, ale dual WM8740 s jedním opampem na konci už pár jo. :shock:

Když ho máš, jak se ti líbí?

Mimochodem, 8741 hraje výrazně líp a je pin-kompatibilní, stojí ale víc.

Zdroj je žel spínaný, filtrace cestou veškerá žádná, tak pokud to hraje dobře/výborně, tím lépe, asi to Linn nějak vychytal, anebo se to dá poléčit dobrými filtry před.

Japonci upgradujou spínaný zdroj za jiný:
http://multi-channel.blog.so-net.ne.jp/2009-11-29

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

ŽIadny... :? To bude to porovnávanie asi trošku pokrivkávať, nie?
Akurate DS a Klimax DS používajú 8741 a naozaj stoja viac.
No a ten Dynamik zdroj tam do starších kusov upgraduje Linn, nové ho majú štandardne.

A ako sa mi páči? V hifi je to zložitá otázka, ale aby som to nekomplikoval tak takto:
filozofia a ovládanie - bez výhrad, zvuk: od kedy ho mám to neriešim, len počúvam a počúvam...

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Prima.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Nemecký magazín Audio testoval nový Akurate DS 2011. Tu sú výsledky aj s porovnaním s top CD/SACD prehrávačmi.
ADS - akurate DS, KDS - klimax DS, MDS - majik DS, /D - novy Dynamik zdroj

KDS/D : 145 points
ADS/D 2011 : 140
KDS : 140
ADS/D (previous model) : 135
ADS (previous model) : 130
MDS/D: 130
MDS: 125

CD/SACD prehrávače
Accuphase DP800/DC801: 140 points (= top of the tested CD players)
Moon 750D: 135
Wadia 581 SE: 135
DCS Puccini: 135
McIntosh MCD500: 130
Naim CDX2: 125

mirino_h
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirino_h »

Majic DS mne take velice zaujal. Hledam neco na jednoduche a kvalitni prehravani 96/24 nahravek ve flacu. Rozhoduji se mezi
1. Mac mini (ovladani pres iPad) - sitove uloziste - Electrocompaniet ECD1
2. Majik DS - sitove uloziste

Zatim nevim do ceho pujdu.

Mirek

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

2 Mirek: Presne túto dilemu som tiež riešil. Ak som zobral do uvahy všetky + /- zvíťazil koncept DS:

+ neexistujú problémy s SPDIF/Toslink (jitter, dĺžka, kvalita a cena kábla,...)
+ natívne rozlíšenie prevodníka 44-48-88-96-176-192 kHz, 16 - 24 bit a žiadne problémy s prepínaním a zisťovaním rozlíšenia aktuálnej skladby
+ podpora FLAC, AIFF
+ nie je potrebná telka (monitor) aby sa to dalo plnohodnotne ovládať
+ odstupňovaná "kvalita" podľa náročnosti a peňaženky
+ neustály vývoj firmware DS
+ živá diskusná skupina
+ úložisko (disk, NAS, comp) môže byť kdekoľvek v dome - žiadne zvukové prejavy v posluchovke
+ bit perfect prenos dát do po ethernete
+ pekný ovládací soft pre iPod Touch, iPhone alebo iPad

- cena, ale to je relatívne 8-)

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Teraz som si uvedomil, že ani s tou cenou to nebude tak horúce:

Mac mini: od 699 EUR
ECD1: 1 680 EUR
+ toslink kábel
spolu: 2 379 EUR

Majik DS: 1840 GBP cca 2 160 EUR

Vychádzam z oficiálnych cien.

mirino_h
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirino_h »

Zdravim,

jeste jeden dotaz. Muze mit na kvalitu prehravani vliv pouzity software ? Napadlo mne to pri brouzdani na internetu, kde jsem narazil na prehravac Amarra (http://www.sonicstudio.com/amarra/). Jeho cena je 675 USD !!! Skutecne se muze projevit pouziti softwaroveho prehravace na kvalite vystupu ?

Dnes pouzivam Apple Mac a prehravac Cog - vystup pres optiku do DacMagicu a nakonec zesilovac Vincent. Doposud jsem mel pocit, ze pokud si budu chtit vychutnat Flacy v rozliseni 96/24, tak se vyplati investovat do lepsiho DACu nebo pouzit Linn Majik. Ale ze bych dosahnul zlepseni pomoci prehravace mne nenapadlo :-(

Nejsem zadny technicky typ a tak jsem na strankach vyrobce prehravace Amarro nepochopil, v cem je zakopany pes.

Mirek

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Použitý software má vplyv na výsledný zvuk - zhodujú sa na tom užívatelia rôznych verzií firmware do Linnu DS ale aj Amarry. Pri Amarre je výhoda automatického "prepínania" rozlíšenia jednotlivých formátov a preto nedochádza k prepočítavaniu a tým možnému zhoršovaniu dát. ALE stále chceš používať TOSLINK a DacMagic a tam by som videl hranice možného zlepšovania. Amarra má hlavnú výhodu pri komunikácii po Firewire a teda bol by vhodný DAC napr.http://www.computeraudiophile.com/conte ... 202-Review ale tam sa opäť potýkame s ekonomikou celého riešenia.

mirino_h
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirino_h »

Ale soft za 650 USD? A k tomu je nutno pripocitat nejaky DAC (asi fakt nejlepe FireWire), to teda nevim jaky by ten prinos musel byt. Muj Macmini, iMac i PowerMac maji pouze toslinkovy vystup, proto uvazuji bud o nakupu kvalitniho DACu nebo Linn Majiku (nebo je jeste jina alternativa)?

Jde mi o to, dostat z HD Flacu maximum, jinak je skoda do nich investovat a staci mi 44,1/16 flacy, ktere jsou levnejsi a lepe sehnatelne.

Mirek

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Pokiaľ viem Amarra ponúka demo takže ak ťa to zaujíma - skús ho a hneď budeš vedieť či je hodný 650 peňazí, ale bez poriadneho DACu to bude asi málo priekazné. Úživatelia software Amarra, AyreWave, Pure Music, Audirvana, iTunes a neviem ešte akého tvrdia, že každý ma iný "zvuk". Ja to vidím na dve možnosti: Amarra + FireWire DAC alebo Linn DS. Všetko záleží na nárokoch a peňaženke. Keby som na to mal idem do Linn Klimax DS.

mirino_h
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirino_h »

Tak jsem zkusil AyreWave, Cog, SongBird a demo Amarry. Asi nejlepsi zvuk melo prehravani pri pouziti Amarry ("nejposlouchatelnejsi" - "nejprijemnejsi" vysky), ostatni prehravace byly srovnatelne. Stredy byly vsude stejne, basy snad (?) o neco lepsi na Amarre. Poslouchal jsem to ale pres DacMagic, coz neni zrovna high end. Cena Amarry je ale strasna.

Jinak dival jsem se na stranky vyrobce Amarry, asi definitivni reseni pro poslech HD tracku by bylo spojeni Amarra Player a Amarra Model Four Audio Interface. Ale bratru za cca. 4700 USD :-( Necham si zajit chut.

Mirek

Odpovědět