Tak to je naprostá pravdaagavel píše:Ale je to velmi jednoduché, nemusíš se potýkat s rozmary PC.

Jen ještě upřesním předchozí - v DVBT je Praha a Vltava se 192 kBit/s a D-Dur s 256 kBit/s.
Teď ja zrovna na Vltavě Jazzový podvečer a zkoušel jsem porovnat zvuk z tuneru Sony SA3ES z pozemního vysílání a DVBT přijímače Technisat Digipal 2 z audio výstupu (digi přes DAC je mírně lepší) a zdá se to být naprosto stejné.
Dále jsem pustil svoji USB Aver rozhlas DVBT a přes Windows mixer do SPDIF a pak DAC a zvuk je trosku jiný, takový plnější.
No a nakonec USB Aver rozhlas FM - analog, konverze na digi, usb, mixer, spdif, dac - zvuk nic moc, bez dynamiky, plochý, o dost horší než všechny předchozí možnosti. Ten FM přijímač a AD převodník v USB Aver asi nic moc.
Další zajímavý poznatek - analogové pozemní vysílání je opožděné za DVBT, což je pro mne šok. Znamená to, že také prochází digi zpracováním při vysílání. Možná je to naprosto stejný signál jako jde do DVBT, tzn. digitálně zpracovaný. To zpracování totiž přináší to zpoždění. Takže původní signál v "analogové" kvalitě je už asi jen ve vlastním studiu. Ani už asi neplatí, že UPC by měl signál kvalitnější. Určitě má totéž co Č. Radiokomunikace.
Kvalita ČRo D-Dur je lepší než vše ostatní.