MiniDisc

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: MiniDisc

Příspěvek od noaid »

agavel píše:Ale je to velmi jednoduché, nemusíš se potýkat s rozmary PC.
Tak to je naprostá pravda :lol:

Jen ještě upřesním předchozí - v DVBT je Praha a Vltava se 192 kBit/s a D-Dur s 256 kBit/s.

Teď ja zrovna na Vltavě Jazzový podvečer a zkoušel jsem porovnat zvuk z tuneru Sony SA3ES z pozemního vysílání a DVBT přijímače Technisat Digipal 2 z audio výstupu (digi přes DAC je mírně lepší) a zdá se to být naprosto stejné.
Dále jsem pustil svoji USB Aver rozhlas DVBT a přes Windows mixer do SPDIF a pak DAC a zvuk je trosku jiný, takový plnější.
No a nakonec USB Aver rozhlas FM - analog, konverze na digi, usb, mixer, spdif, dac - zvuk nic moc, bez dynamiky, plochý, o dost horší než všechny předchozí možnosti. Ten FM přijímač a AD převodník v USB Aver asi nic moc.

Další zajímavý poznatek - analogové pozemní vysílání je opožděné za DVBT, což je pro mne šok. Znamená to, že také prochází digi zpracováním při vysílání. Možná je to naprosto stejný signál jako jde do DVBT, tzn. digitálně zpracovaný. To zpracování totiž přináší to zpoždění. Takže původní signál v "analogové" kvalitě je už asi jen ve vlastním studiu. Ani už asi neplatí, že UPC by měl signál kvalitnější. Určitě má totéž co Č. Radiokomunikace.

Kvalita ČRo D-Dur je lepší než vše ostatní.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Si piš, že broadcast jde přes digi cestu. A jestli chceš, tak si ještě zjisti, co všechno se musí dělat s modulací a dynamikou, aby to letělo jako FM. Že se tak děje digi cestou nemusí být nutně na překážku, vem jak dokáží zahrát přístroje od Lyngdorfu.

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Chlapi, vy pořád diskutuje o budoucím použití starých MD přístrojů, ale pokud jste nezaspali dobu na konci, jistě máte doma minimálně 100 MD médií, která chcete přehrát v nejlepší kvalitě, ne? Přece se toho nezbavíte jako gramofonových desek, které lidé stále hojně vyhazují do kontejneru?

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Pár gramodesek mám, ale nevím, jestli jsou doma nebo u Babičky. Minidisk mám všeho všudy jeden, kdysi byl v nějakém čísle Stereo a Video. Mít doma 100 MD, tak je to jistě jiné kafe. Mě ten formát zaujal před časem, kdy jsem uvažoval jak zaznamenávat rádio.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Pro ty, co nemaji problem s nulami a jednickami a maji pouzitelne internetove pripojeni: http://radio.cesnet.cz/ (a D-dur mate ve flacu). Ulozit na disk se to taky umi (pod Linuxem mplayerem, pod Wokny nevim, nepouzivam).

A pokud vas i zajima, jak je to udelane, tak http://www.cesnet.cz/doc/techzpravy/2005/audio/ trosku starsi text, ale principy tam jsou stale stejne.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

agavel píše:Si piš, že broadcast jde přes digi cestu. A jestli chceš, tak si ještě zjisti, co všechno se musí dělat s modulací a dynamikou, aby to letělo jako FM.
Zase mne podceňuješ - ekvalizace, kompresory dynamiky, high pass a low pass filtry atd.... :lol:
Mne zarazilo jestli náhodou do "analogu" nestrkají nakonec úplně stejný stream jako do DBVT , tj. v těch pouhých 192 kBit/s. Ono to totiž znělo opravdu úplně stejně. A pokud by byla v FM větší kvalita, mělo by to být slyšet. A to nebylo.
david píše:Pro ty, co nemaji problem s nulami a jednickami a maji pouzitelne internetove pripojeni: http://radio.cesnet.cz/ (a D-dur mate ve flacu).
Výborně, díky moc.
agavel píše: Ale je to velmi jednoduché, nemusíš se potýkat s rozmary PC.
Člověče, tys to přivolal, *headbang* až do teď jsem se potýkal několik hodin s tím, že PC po vypnutí a zapnutí nenaběhlo, ani bios, komplet mrtvé. Ale už zase žije. To jsou ty PC radosti... Vzhledem k tomu, že mi do něj jde 17 kabelů a 1 optika a uvnitř jsou 4 disky tak oživení metodou "postupně vše odpojuj a pak zase připojuj" mi zničilo nervy, pomohlo nakonec až vytažení a znovuzasunutí pamětí. Holt třináctého.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

david píše:Pro ty, co nemaji problem s nulami a jednickami a maji pouzitelne internetove pripojeni: http://radio.cesnet.cz/ (a D-dur mate ve flacu). Ulozit na disk se to taky umi (pod Linuxem mplayerem, pod Wokny nevim, nepouzivam).

A pokud vas i zajima, jak je to udelane, tak http://www.cesnet.cz/doc/techzpravy/2005/audio/ trosku starsi text, ale principy tam jsou stale stejne.
Davide díky moc! Tohle určitě vyzkouším a mohlo by to i vyřešit můj problém. Jestli to pojede, tak by vlastně stačilo najít aplikaci se spouštěním časového nahrávání a mělo by být vymalováno.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Koukam, ze rozhlas to ma na strankach sam: http://www.rozhlas.cz/audio/vysilani/ (teda odkazy na streamy vedou na CESNET), nicmene u D-dur zapomneli na tu flacovou verzi, skoda. Zeptam se cloveka, co to daval dohromady, proc to taji ;).

Flaizer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flaizer »

Hmm... škoda, mám jen cca 90 eMDéček, už 3 roky mám 530 Sonku a přehrávač Panasonik MR-100 - ten se u nás neprodával a mám ho z anglie - není stříbrný je tmavě modrý až černý :-) ATRAC je lepší než MPEG, sice ten MR-100 má jen 16bit DA ale ještě jsem nenarazil na přístroj, který by hudbu podal tak dynamicky a perfektně, to jak ten kodek oblbuje sluch je super, kam se hrabou ty drahé zvukovky (zkoušek jsem slavnou X-Fi) či přehrávače (iPod) prostě MiniDisc u mne výtězí na plné čáře, navíc je moc srandovní pozorovat výraz prodavačů na otázku "máte minidisk?" :-D jenom škoda, že Sonky s euž k MD nemá a MD se už shánějí blbě...

Obšák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Obšák »

Před x lety jsem stál před volbou,jestli si koupit Minidisk,nebo vypalovačku do pc.Hlavně kvůli špatné kompatibilitě mezi nosiči a různými přehrávači(vlastní zkušenost) jsem nakonec koupil vypalovačku CD(tehdy za 11 000kč) a už "pár" let vím,že to byla správná volba.Minidisk je dávno mrtvej

Michal82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal82 »

Hezký večer všem vespolek.
Kamarádovi odešel do věčných lovišť jeho věrný souputník Minidisc Sony MDS JE510. Jelikož používám (mimo jiné) jako zdroj taktéž MD,probírali jsme,jak dál.Má za ty roky asi 350 ks těchto médií a velmi ho MD jako zdroj digitálního zdroje baví,tudíž se rozhodl pořídit si nějakou tu mašinku.Uvažuje o nějakém slušnějším stroji,než měl a já bych se chtěl prostřednictvím tohoto fora za něj poptat těch,co mají s minidisky nějakou větší zkušenost.Má v plánu pořídit něco z řady ES, např.JA 20ES,JA 30ES či JA 50ES a neví,zda ten cenový rozdíl má cenu akceptovat. Je v nich markantní rozdíl,co se týče zvuku? Stačí např.ta "dvacítka"?Nemáte někdo doma nějakou mašinku,kterou již nepoužíváte,používat nebudete a chcete si přilepšit na doolenou?
Díky, Michal.

Michal82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal82 »

Tak po více než týdnu vznáším skromný dotaz - nikde nikdo ohladně tohoto formátu?
Nenajde se někdo, kdo by mohl poradit ohledně MD?
Nevlastníte někdo minidisc, který již nepoužíváte a byl by na prodej?

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht »

Michal82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal82 »

Tvůj odkaz je na Sony JE530, on chce řadu ES. A eBay je pro něho na dlouhý lokte.
Na Aukru je JA50ES, ale za 15000.-Kč :shock: Strýc ho kupoval před dvěma lety za polovinu.

peeeteer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peeeteer »

Na Hifionline v sekci bazar je k dispozici JA-30ES Champagne po prvním majiteli.
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ds-ja30es/

Odpovědět