Opet nekolik prikladu:
Sony JA-50ES

Sony JA-555ES

Denon DSD-S10

Kenwood DM-9090
TEAC MD-10

...nebo chcete-li neco profi tak treba... Tascam MD-801R MkII

No ono hlavně se dnes vše přesouvá postupně do PC, MD je produktem doby, která už minula a byla překonána. Jeho editační výhody nahradí PC mnohonásobně i ve formě free programů, nahrávání z rádia (i TV) je na pc opět jednoduché díky laciným USB DVB-T přijímačům včetně následného střihu, konverze do jakéhokoliv formátu atd. A nahrávání v poli? Tam býval MD král, ale už taky není - kapesní recordér, který dokáže nahrát ve slušné kvalitě ve formátu wav 24bit/96kHz na levnou SD kartu několik hodin záznamu, nebo v mp3 320 několik stovek hodin záznamu je také úplně o něčem jiném.agavel píše:Ale doba záznamu na minidisc mě nakonec odradila od koupě přístroje. Jen nové MD mají giga, ale těch přístrojů je jako šafránu. Dnes už dokonce nemám ani tuner, ale kombinace s MD by to vlastně vyřešila díky převodu do digitálu.
Sice to nebyl formát vyloženě lepší než CD, ale měl své klady. Z hlediska snadného nahrávání z rádia je docela škoda, že to šlo do kopru.
A to je právě ono. U nás např. DVB-T pořád nejede. Četl jsem, že se snad mají rozhlasové stanice také vyskytovat v tomto kanálu, ale nevím jestli všude. Takže záznam rádia je stále nevyřešená věc a počítače to tuplem neřeší. Pokud bereme příjem jako zdroj kvalitní hudby, tak tu na to není moc stanic. Vltava má ale docela dobrou kvalitu vysílání a Praha vcelku taky. A na kvalitním tuneru je to prostě lepší než na integráči za 50Kč. A nevím o žádné slušné kartě do PC, která by představovala kvalitu odpovídající separátním hifi tunerům.noaid píše:No ono hlavně se dnes vše přesouvá postupně do PC, MD je produktem doby, která už minula a byla překonána. Jeho editační výhody nahradí PC mnohonásobně i ve formě free programů, nahrávání z rádia (i TV) je na pc opět jednoduché díky laciným USB DVB-T přijímačům včetně následného střihu, konverze do jakéhokoliv formátu atd.
Ano, rozhlas se v DVB-T vyskytuje a myslím, že všude. Kromě Vltavy a Prahy je tam ještě jedna s vážnou hudbou a slušným datovým tokem.agavel píše:U nás např. DVB-T pořád nejede. Četl jsem, že se snad mají rozhlasové stanice také vyskytovat v tomto kanálu, ale nevím jestli všude. Takže záznam rádia je stále nevyřešená věc a počítače to tuplem neřeší. Pokud bereme příjem jako zdroj kvalitní hudby, tak tu na to není moc stanic. Vltava má ale docela dobrou kvalitu vysílání a Praha vcelku taky. A na kvalitním tuneru je to prostě lepší než na integráči za 50Kč. A nevím o žádné slušné kartě do PC, která by představovala kvalitu odpovídající separátním hifi tunerům.
Tím jsem chtěl říct, že v případě ne zcela kvalitního příjmu FM nebude AD převodník ve zvukovce příliš pokulhávat za kvalitou výstupu z tuneru.noaid píše: Myslím, že to zas tak velký rozdíl oproti originálu nebude.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti