Počítač v roli ultimativního zdroje

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
harmasan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Počítač v roli ultimativního zdroje

Příspěvek od harmasan »

comboy píše:
15 črc 2020 19:13
Když se podíváš na název vlákna, tak by mělo být jasné, o čem se tady má psát. Nikoho 100x omílané teorie ohledně slepého testu a jiné chujoviny nezajímají. Sleduju toto vlákno a čtu každý nový příspêvek, ale nedozvím se VŮBEC NIC.
Toto forum umoznuje nastavit si v profile priatelov a nepriatelov. Vyuzi tuto funkcionalitu a potom sa ti "chujoviny" zobrazovat nebudu *palec*

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Herrer píše:
15 črc 2020 18:48
Btw, těch 95 % sis vygooglil nebo už je to nějaká relevantní hodnota?
"Stanoví se hladina významnosti α neboli pravděpodobnost (míru rizika) toho, že hypotéza H0 bude neoprávněně zamítnuta, ačkoliv platí (viz též dále chyba I. druhu). α se přitom stanovuje jako malé, obvykle 0,05 a nižší (tuto hodnotu zavedl do statistiky v roce 1925 Ronald Fisher [1])."
Viac: https://cs.wikipedia.org/wiki/Testov%C3 ... pot%C3%A9z

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

šeďour, nekecaj,..
https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p ... sc&start=0
Sťažovali sa výlučne tí, čo " neuhádli".. Ako by si menil preampy, ak nie ich odpojením a zapojením druhého?Ja som to minimálne vyskúšal, a ty?? Kecy a skutek utek..

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Antony:
Máš-li kouska cti v těle, uveď alespoň pár příkladů slepých testů, kterých jsi se zúčastnil.
Stačí přibližně rok, co se testovalo, kde a kdo tam byl (určitě i někdo ze zdejšího fora).
Jinak to opravdu "Jde mimo tebe" neboť o tom nic nevíš.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Oldear:
"Lze takto testovat např. kabel HDMI ( resp. dva ) zapojené do přehrávače a do receiveru, popř. mch zesilovače, kdy je nezbytnou podmínkou možnost přepínání tzv. za letu - to je bez časové prodlevy. Steně tak např. kabely optiku a dig. koax z jednoho zdroje do siliče, či receiveru, či DACu a zase přepínat za letu jen dálkovým ovladačem. Tam to funguje a rozdíly skutečně jsou jasně slyšitelné."

O.K., pojďme tedy testnout ten HDMI kabel + třeba vliv zatížení komponentu, dřevěných podložek pod kabely nebo Ceraballů pod zesilovačem. Vše toto lze bez problémů za letu.
Nepůjde o stanovení který ze zvuků je lepší, ale je o to poznat rozdíl.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Díky, Miero. Neber zle, ale podle mě už fakt trochu blbneš a abys dosáhl svého, mícháš jablka s hruškami. Nicméně beru to, dostal jsem odpověď na to, na co jsem se ptal, takže asi *thumbs up*

Dovol mi ale malý dotazník:

1. Jsi spokojen se svou stávající sestavou?

Pokud ano, je to proto, že dobře hraje, nebo proto, že dobře měří a tak nejspíš i musí dobře hrát?

Pokud spokojen nejsi, napiš proč.

2. Byl bys spokojen se svou sestavou jen na základě poslechu, aniž bys věděl, jak měří?

3. Nepřijde ti, že uděluješ rady v podobném duchu, jako když ajťák sestavuje laikovi komp? Viz tvoje "ukažte mi takhle měřící repro s 12palcovým basákem za srovnatelné peníze". Nedohledával jsem přesnou citaci, tak mě klidně oprav.

Pokud ano, přijde Ti to jako rady, které můžou pomoci někomu jinému, než člověku naladěnému na stejnou vlnu?

Pokud opět ano, chápeš to opravdu celé ve smyslu "technologie = čísla = výsledný dojem"?

Pokud do třetice ano, proč se snažíš dehonestovat příspěvky těch z druhé strany názorového spektra, kterým dělá dojem ze zvuku jejich sestavy natolik návykovou radost, že jí chtějí ještě víc?

4. Jsi si vědom toho, že průměrná (nikoliv nezbytně zvukově) deska hraje 40 a více minut a Ty, jakožto všudypřítomný rádce, ji nejsi schopen/ochoten ani doposlechnout do konce?

Pokud ano a tady už si raději odpověz sám sobě: Máš raději hudbu, zvuk a nebo čísla?

A víš co? Klidně tu zálibu v číslech přiznej, na technokracii není nic moc špatného. Tedy krom toho, že se to malinko tluče s tím, za čím se tu drtivá většina přispěvatelů honí a Ty jim u toho svítíš, aniž by třeba chtěli ;-)
Nadral reprosoustavy

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Dark side of the moon

Netlač tady kraviny, já psal o kabelu HDMI, dig. koaxu a optice. Těma sra*kama, které následně zmiňuješ já se nezabývám, nepotřebuji nikam nic posouvat, ani vylepšovat. Asi mně neznáš, ani nečteš forum, jinak bys to věděl.

Navíc, Ty jsi vůbec nepochopil podstatu toho mého příspěvku. Nevím jestli jsi provokatér, nebo fakt takový tupoun. Uvědom si, zda Ty seš schopný přepnout na dálkovce výměnu podložek, či zatížení a montáž Ceraballů, řekněme do jedné vteřiny. Už Tě to docvaklo. Bože můj.

Už ani neodpovídej.

Howgh.

Herrer
Gratulace k LX 800, ať Ti to hraje. Měl jsi štěstí, už je to nesehnatelné.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Posledních 50 postů ve vlákně se dá lehce přesunout do nového vlákna. Asi 70 lze selektivně vybrat ze zbytku a 60 příspěvků z vlákna smazat. 4 uživatelé by měli dostat varování atd. Kdyby tady byl moderátor.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

harmasan píše:
15 črc 2020 19:52
comboy píše:
15 črc 2020 19:13
Když se podíváš na název vlákna, tak by mělo být jasné, o čem se tady má psát. Nikoho 100x omílané teorie ohledně slepého testu a jiné chujoviny nezajímají. Sleduju toto vlákno a čtu každý nový příspêvek, ale nedozvím se VŮBEC NIC.
Toto forum umoznuje nastavit si v profile priatelov a nepriatelov. Vyuzi tuto funkcionalitu a potom sa ti "chujoviny" zobrazovat nebudu *palec*
Já to udělal, všechny místní ko..ty jsem si dal do nepřátel a už čtyři měsíce se mi neukázal ani jeden příspěvek. Až teď ten tvuj *sunglases* .

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Herrer, zaujimalo by ma co si predstavujes pod velkym dotaznikom. Nepracujes nahodou v marketingu ci ako psycholog? :-)

Strucny naznak odpovedi na tvoje otazky:
1. zvuk je mimo akustiky zavisly hlavne na repro, a alternativne k VMA-I EVO som mal este vtedy vyhliadnute KEF XQ40, ale tie boli v tom case drazsie a naviac z EVO som mal naviac dobry pocit, ze podporim rozbiehajuceho sa Checka.
U svojej "zostavy" poznam slabe stranky, zvykol som si na ne a nie som nespokojny. Ak budem menit repro, tak urcite len za nieco s lepsim meranim (z principu). Pocul som napr. projekt STH12 a z posluchu som mal dojem, ze by stali za vymenu a prihlasil som sa ako zaujemca o snad este lepsie pokracovanie T2 [1].
2. uprimne, neviem - i ja som len clovek. Ale zo slepych testov v Harman vzislo, ze vacsina posluchacov preferovala repro s lepsimi meraniami - nemam dovod tomu neverit. Vyhrady "kritikov" ako ze na nevhodnych skladbach a dokonca niekedy len i mono s jednou bednou ma nechvaju chladnym.
3. vacsia plocha zahra bez skreslenia vyssie hlasitosti, lepsie nez jeden 10" su dva 8" popripade este lepsie jeden 12", ale i celkova cena bude vyssia. Uzke repro su ale predajnejsie, preto je ich viac i ked je to kompromis.
4. nemam problem si vypocut hoc aj jednu skladbu ktora ma 60 minut (napr. Amarok od M.O.). A vedz, ze si sa pridal k "hlasnejsej vacsine", ktora sa ma tu snazi dehonestovat a napr. tu opakovane vytahuje dielcie informacie naviac vytrhnute z kontextu.
5. mam rad hudbu, tiez mam rad hifi a dokonca i cisla (= merania), ale zda sa, ze nemam rad "priemernych" hifistov :D

[1] https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p ... 912#336912

zatty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zatty »

Je super že se tady hádáte jak malé děcka, ale chtěl sem jsem něco dočíst k tématu a krom opravdu páru užitečných rad které se ztratily díky posledním stránkám,a které jsou naprosto k ničemu sem se moc nedozvěděl. Opravdu super vysoká inteligence dotyčných.

Jinak k názvu téma tu jsem našel toto video což mi přijde, že ukazuje to co zde někde bylo již široce napsáno. Za což dotyčnému děkuji (bohužel v té spleti hádek se mi to již nechce hledat)

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Herrer píše:
15 črc 2020 21:20
Díky, Miero. Neber zle, ale podle mě už fakt trochu blbneš a abys dosáhl svého, mícháš jablka s hruškami. Nicméně beru to, dostal jsem odpověď na to, na co jsem se ptal, takže asi *thumbs up*

Dovol mi ale malý dotazník:

1. Jsi spokojen se svou stávající sestavou?

Pokud ano, je to proto, že dobře hraje, nebo proto, že dobře měří a tak nejspíš i musí dobře hrát?

Pokud spokojen nejsi, napiš proč.

2. Byl bys spokojen se svou sestavou jen na základě poslechu, aniž bys věděl, jak měří?

3. Nepřijde ti, že uděluješ rady v podobném duchu, jako když ajťák sestavuje laikovi komp? Viz tvoje "ukažte mi takhle měřící repro s 12palcovým basákem za srovnatelné peníze". Nedohledával jsem přesnou citaci, tak mě klidně oprav.

Pokud ano, přijde Ti to jako rady, které můžou pomoci někomu jinému, než člověku naladěnému na stejnou vlnu?

Pokud opět ano, chápeš to opravdu celé ve smyslu "technologie = čísla = výsledný dojem"?

Pokud do třetice ano, proč se snažíš dehonestovat příspěvky těch z druhé strany názorového spektra, kterým dělá dojem ze zvuku jejich sestavy natolik návykovou radost, že jí chtějí ještě víc?

4. Jsi si vědom toho, že průměrná (nikoliv nezbytně zvukově) deska hraje 40 a více minut a Ty, jakožto všudypřítomný rádce, ji nejsi schopen/ochoten ani doposlechnout do konce?

Pokud ano a tady už si raději odpověz sám sobě: Máš raději hudbu, zvuk a nebo čísla?

A víš co? Klidně tu zálibu v číslech přiznej, na technokracii není nic moc špatného. Tedy krom toho, že se to malinko tluče s tím, za čím se tu drtivá většina přispěvatelů honí a Ty jim u toho svítíš, aniž by třeba chtěli ;-)
No, tak místo toho výslechu bys mohl zveřejnit třeba také nějaké to měření, ne ? Hledal jsem marně... Bez něj má ta reklamní omáčka, co tam máš, relevanci sdělení Horsta Fuchse..

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Oldear: Díky, ale žádný LX 800 nemám ;-)

Miero: Díky za odpovědi. Nejsem psycholog ani marketér. Alespoň ne dobrý marketér :-) Jen mě zajímalo, jak to máš. Nicméně přiznávám, že jsem se nechal unést, možná jsem zněl arogantně a rozhodně jsem byl opravdu hodně OT. Za to se omlouvám autorovi vlákna i všem, které to irituje. Admin může mé výplody klidně smazat, nemám s tím problém.

skypi: Na tohle můžu říct jen to, že jsme to xkrát probírali. Já jsem byl právě kvůli těm pár lidem na fórech, kteří na tom lpí i celkem pro, ale nejsem všemocný. Možná se v budoucnu povede nechat udělat nějakou recenzi a ta bude i s měřením. O jeho případné relevanci a výpovědní hodnotě, ať si pak udělá obrázek každý sám. Předjímat nechci a slibovat nemůžu.
Nadral reprosoustavy

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Herrer, pokial ide len o merania vasich repro, tak sa na zmerani mozete skusit dohodnut s Kocourom:
- https://pkaudio.webnode.cz/

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Miero: :-D Ty si asi vážně myslíš, že jsme opravdu těžcí hochštapleři, co? :-D

Věz, že máme svého vlastního Kocoura a ten velmi dobře ví, co dělá. A ano, měří! ;-)

Více už raději po SZ :-)
Nadral reprosoustavy

Odpovědět