Rozdíl mezi DAC Sabre ES9039Q2M - ES9039PRO - Dual ES9039PRO
Re: Rozdíl mezi DAC Sabre ES9039Q2M - ES9039PRO - Dual ES9039PRO
Na internetu se lze dočíst skoro všechno...
Pokud nejsi fixovaný jen na 9039, zvážil bych i nečipová řešení typu Topping D90 III Discrete, který je cenově na úrovni D90 III Sabre či Su-X, případně zvážit rovnou Topping D900 jako jediný ústřední DAC pro svou repro i sluchátkovou sestavu.
Možná bych zohlednil i přítomnost parametrického ekvalizéru, pokud ho využiješ. Momentálně ho používám u D900 se sluchátky (software Topping Tune) a funguje to dobře. Doporučené křivky se dají dohledat na netu. Případně si můžeš začít měřit i výstup repro a doladit si reprosestavu na svou akustiku.
Pokud nejsi fixovaný jen na 9039, zvážil bych i nečipová řešení typu Topping D90 III Discrete, který je cenově na úrovni D90 III Sabre či Su-X, případně zvážit rovnou Topping D900 jako jediný ústřední DAC pro svou repro i sluchátkovou sestavu.
Možná bych zohlednil i přítomnost parametrického ekvalizéru, pokud ho využiješ. Momentálně ho používám u D900 se sluchátky (software Topping Tune) a funguje to dobře. Doporučené křivky se dají dohledat na netu. Případně si můžeš začít měřit i výstup repro a doladit si reprosestavu na svou akustiku.
Zabíháš při výběru (vzhledem ke svojí sestavě) až k nesmyslně drahým DAC. Máš zesilovač za 33 000,-, repro za 27 000,- (což je k tvýmu zesilovači nedostatečný. Nebo naopak ten zesilovač je k těmhle repro přestřelenej) a vybíráš DAC až zhruba v ceně tvých repro. Jenomže DAC není v aparatuře tak důležitej, nejdůležitější ze všeho jsou právě reprosoustavy, pak zesilovač a teprve poslední je DAC a zdroj zvuku. Kdybys chtěl investovat například 100 000,-, tak největší částka musí jít na repro, protože právě reprosoustavy jsou nejdůležitější, to ony vytvářejí a nejvíc ovlivňují ten výslednej zvuk. Ze 100 000,- to chce na repro dát cca polovinu, tedy nějakých 50 000,-, na zesilovač cca 35 000,- a zbylejch zhruba 15 000,- na DAC. Kupovat pro tvou sestavu DAC za 26 000,- je zbytečně přestřelený a lepší zvuk a větší posun ve zvukovej kvalitě bys získal, kdybys část těch peněz přidal na lepší repro. A rada abys k tvojí sestavě zvážil DAC za 45 000,- to už je vysloveně nesmysl a k tvojí sestavě overkill jako hrom.ForeignerOnEarth píše: ↑23 pro 2025 12:03Jasně, vím, že moje uši si na internetu nepřečtu, ale pokud někdo zkušený napíše, že je něco zvukově "stejné" nebo "jiné", tak asi má smysl tomu věřit. Ne lepší, nebo horší, ale stejné a jiné. No a nemá smysl zkoušet objednat něco, co je stejné nebo skoro jako Fosi Audio ZD3 na iPower X. Pak by mělo smysl zkusit co největší rozdíl, tedy SMSL SU-X nebo Topping D90 III Sabre. Opěvovaný Gustard X26 III je už šíleně drahý.
Snažím se prodat Xavian Bon Bonus, Arcam SA-20, NAD C326BEE, BlueSound Node 3 s licencí Dirac LIve a Klipsch R10SW, takže kdyby se povedlo něco z toho prodat, tak si za to bez problémů koupím třeba DO400 až SU-X. Dát "nové/další" peníze za SU-X je asi šílenství.
SMSL DO400, SMSL SU-9 PRO, Topping D70 PRO, GUSTARD X18..... z takvýhle kategorie DAC vybírej.
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... st5B20PX23
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 16946.html
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 17727.html
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 15888.html
Sorry za offtopic, ale asi se vyznáte. Nějaký externí USB DAC, který překvapil poměrem cena/výkon a stál pod 2000.- ???
A hrál o dost líp, než integrované zvukovky.
A hrál o dost líp, než integrované zvukovky.
V podstatě cokoli hraje o dost líp než integrovaný zvukovky v PC, třeba i tohle:
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 17959.html
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 20843.html
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 17960.html
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 17959.html
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 17960.html
Liamee: Ty si tie DAC-y čo odporúčaš počul? Lebo otázka bola: “…A hrál o dost líp, než integrované zvukovky” Čiže nie že “by mohol hrať”. Dotaze je smerovaný na osobnú skúsenosť, nie na predpoklady.
Teď koukám, že jeden odkaz jsem dal dvakrát stejnej, jeden z nich měl být tenhle:
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 17619.html
Dva z nich jsem slyšel, dva ne. Nicméně se o kvalitní poslech hudby zajímám už dost dlouho a slyšel jsem za tu dobu hezkejch pár integrovanejch zvukovejch karet (i jsem sám několik let hrál z PC, ale integrovanou zvukovku jsem samozřejmě nepoužíval) i levnejch DAC, takže vím jak integrovaný zvukovky hrajou i jak hrajou levný DAC a proto jak říkám: "V podstatě cokoli hraje o dost líp než integrovaný zvukovky v PC."
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 17619.html
Dva z nich jsem slyšel, dva ne. Nicméně se o kvalitní poslech hudby zajímám už dost dlouho a slyšel jsem za tu dobu hezkejch pár integrovanejch zvukovejch karet (i jsem sám několik let hrál z PC, ale integrovanou zvukovku jsem samozřejmě nepoužíval) i levnejch DAC, takže vím jak integrovaný zvukovky hrajou i jak hrajou levný DAC a proto jak říkám: "V podstatě cokoli hraje o dost líp než integrovaný zvukovky v PC."
To bylo asi k mému nasměrování k D900? Myslím si, že to, co je overkill, si ve své sestavě musí definovat a rozhodnout sám.
Zaujalo mě to přešlapování a omezení výběru na dacy s 9039. Třeba to není špatně, nevím, ale naposledy vyzkoušený čipový DAC s 9038 Pro mi úplně ve všem nesedl, byť není špatný. K D900 nemám výhrady. Jeho sestavu jsem nezkoumal, ale zaregistroval jsem, že toho má víc a ohledně DACu tápe. Bez zkušenosti možná bude tápat dál, v tom se asi shodneme.
Co se týče overkillu, jak to definuješ? Cenově či parametry? Možná ho totiž splňuju taky:
D900 používám v sestavě s různými aktivními monitory (jedny do 20k za pár, druhé do 40k za pár bez subwooferu), přímo bez předzesíku. A za overkill v těchto scénářích nepovažuju D900 ani náhodou. Mám k němu napojený i sluchátkáč se sluchátky a parametrický ekvalizér D900 beru (zatím jen u sluchátek) jako skvělý bonus. Ceny se jinak průběžně mění, D900 nestojí vždy tolik, co píšeš, byť je to pořád vyšší cenovka než SU-X, D90 III Sabre či D90 III Discrete.
D90 III jsem žádný neslyšel, ale D900 je podle mě prostě povedený převodník s čistým zvukem, který nic nezkazí a neměl by být slabým článkem snad nikde, takže ho beru jako slušný základ jakékoli sestavy, bez ohledu na cenu, který je oproti jiným (high-end) dacům s pro mě ucházejícím zvukem ještě pořád přívětivá.
Já se moc omlouvám, jsem to špatně napsal. Myslel jsem DAC do USB, takové ty dongly nebo jak se tomu říká. A Aby hrál stejně nebo lépe, než třeba Xonar DX.
-
ForeignerOnEarth
- Kontaktovat uživatele:
hřebík: sluchátka mám na druhé straně místnosti, takže k těm (Sennheiser HD 660S) mám S.M.S.L. DL-200 a spokojenost.
Na SU-X se mně líbí, že sluchátkový zesilovač nemá a veškeré náklady na výrobu jsou do desktop DACu. Úplně stejně jako u Audiolab 8300 A se mně líbí, že nemá žádnou digitální sekci, nemá ani sluchátkový zesilovač a všechny náklady jsou vynaložené na duální analogový zesilovač a recenzent Tee Jay (nebo jaxemenuje) se rozplýval nad kvalitou komponent a zpracování uvnitř.
Liamee: slyšel jsem KEF Q Concerto Meta za 27 000 Kč a KEF R3 Meta za 50 000 Kč. Abych se přiznal, tak na R3 se mně nejvíc líbily barvy.
Ale zvuk byl jen o trochu lepší a protože REL T5/x už jsem měl, tak s tím high-level připojeným subem jsou ty basy nádherný a rozdíl ve středech a výškách mezi Concerto Meta a R3 Meta byl menší, než kolik udělaly různé zesilovače, to jsem slyšel na několika skladbách. Tak jsem si koupil Concerto Meta s tím, že budu řešit zesilovač. NAD C326BEE k těm KEFům byl prostě málo. Pak jsem šlápnul vedle. Nechal jsem se zblbnout tím, že G-třída vlastně rozšíří krásné A-čko do vyšších hlasitostí, no a ARCAM A25 stál v té době přes 40 000 Kč. No a vydražil jsem z Tokia úplně nový G-čkový ARCAM SA-20 za 500USD. Vyfocený s přepínačem 110V/230V. Přišel ale jen 110V a prodejce se omluvil a vrátil mně 50 USD a já jsem koupil k němu předimenzovaný měnič 230->110V na radu zkušeného opraváře, který řekl, že ten konkrétní měnič funguje i jako síťový filtr a že to postupné snížení napětí můžu považovat za ctnost. Tak jsem to rozfungoval, jenže ARCAM teplý zvuk se mně ke KEFům brutálně nelíbil. K původním Xavianům se hodil víc. No a tak jsem hledal dál a byl jsem se svými požadavky na neutralitu a kvalitu, co vydrží, nasměrován k Audiolabu 8300A. No a ten jsem nakonec kupoval taky úplně naslepo, protože prostě důsledně analogový zesilovač v ceně 33 000 Kč je jinak prakticky neprodejný. Audiolab 83000A je v celé republice vždy jeden kus stříbrný a jeden černý a těch asi 5 prodejců, co ho nabízí, ho nikdo nemá skladem a nelze si ho nikde poslechnout. Byl jsem všemi ujištěn, že analogová část je shodná s Audiolabem 9000A za 56 000 Kč a že můžu dojet do Prahy, poslechnout si Audiolab 7000A a pak si závazně koupit 8300A naslepo s tím, že ho rozbalí až vysolím peníze.
Prakticky všichni prodejci mně řekli, že pokud bych ho chtěl koupit přes Internet s možností ho do 14 dnů vrátit, tak zapřou, že ho prodávají. Že je to skvělý zesilovač, ale prakticky neprodejný, protože prý budu v roce 2025 první člověk, který si ho koupí. Prostě čistý analog v ceně 100 000 Kč není problém, ale v ceně 33 000 Kč je neprodejný, i když jeho hodnota je skvělá. Tak jsem ho koupil a okamžitě po zapojení jsem věděl, že si s těmi KEFy sednul naprosto dokonale a hrálo to doma jako v poslechových místnostech se strašně drahými zesilovači. No a pak jsem šel dál a zjistil jsem, že BlueSound Node v3 i s Fosi Audio hraje podstatně hůř, než notebook s Fosi Audio. No a k BlueSoundu jsem měl full licenci Dirac Live, která ten zvuk sice nesmírně moc vyčistila a fakt zkorigovala místnost dokonale, ale ten zvuk byl vymydlený, vypraný, výždímaný, vyčištěný a zněl tak dokonale, až mně i manželce to přišlo umělý a synteticky hnusný. Něco jako kráska namalovaná AI.
Tak jsem měl doma půjčené Eversolo DMP A6 Gen. 2 a Wiim Ultra. No a levnější Wiim Ultra přes Fosi Audio to vyhrálo na celé čáře. Netušil jsem, že i digitální transport může znít odlišně, tak moc odlišně. Notebook, BlueSound Node v3, Eversolo DMP A6 Gen2 a Wiim Ultra - 4 totálně odlišné zvuky, které různým přepojováním přes USB a koaxiál a přímo a přes Fosi Audio udělaly spoustu kombinací. Ještě jsem do toho zapojil sluchátkáč S.M.S.L. DL-200 a měl jsem z toho týdem zamotanou hlavu.
Nakonec Wiim Ultra + Fosi Audio ZD3 - jenže tím jsem začal pochybovat o tom, zda 180 USD Fosi Audio ZD3 je cílová hračka pro celé tohle budování nové audiosestavy srpen-listopad. Proto se snažím domyslet ten poslední krok - buď si ponechám Fosi Audio ZD3 a už zarazím ty investice, kterých bylo nakonec víc, než jsem čekal nebo půjdu do 500 USD či 1000 USD DACu, které z větší části snad poplatím tím, co prodávám, ale pak budu mít na spoustu let stopku a bud spokojený, že jsem to vychytal. Podobně jako když jsem před 6 lety dokončil budování fotovýbavy s vysněnou digitální zrcadlovkou Nikon D500 a 8 objektivy. A do full frame jsem nikdy nešel a do bezrcátek taky ne a jsem spokojený. Podobně když dokončím audiosestavu, tak budu spokojený, to je prostě emotivní záležitost, jak se říká vyhasne GAS (gear acquiring syndrom). U audiosestavy je to jen slabý odvar toho, co jsem 10 let dělal s fotovýbavou, to mně prošlo rukama asi tak 50 skel a 8 těl. Prostě nechci nejvyšší třídu, chci na nějaké střední úrovní vypiplanou sestavu jak se mně to podařilo u foťáku. A mozek a emoce si pak vsugerují, že je to ideální.
Na SU-X se mně líbí, že sluchátkový zesilovač nemá a veškeré náklady na výrobu jsou do desktop DACu. Úplně stejně jako u Audiolab 8300 A se mně líbí, že nemá žádnou digitální sekci, nemá ani sluchátkový zesilovač a všechny náklady jsou vynaložené na duální analogový zesilovač a recenzent Tee Jay (nebo jaxemenuje) se rozplýval nad kvalitou komponent a zpracování uvnitř.
Liamee: slyšel jsem KEF Q Concerto Meta za 27 000 Kč a KEF R3 Meta za 50 000 Kč. Abych se přiznal, tak na R3 se mně nejvíc líbily barvy.
Prakticky všichni prodejci mně řekli, že pokud bych ho chtěl koupit přes Internet s možností ho do 14 dnů vrátit, tak zapřou, že ho prodávají. Že je to skvělý zesilovač, ale prakticky neprodejný, protože prý budu v roce 2025 první člověk, který si ho koupí. Prostě čistý analog v ceně 100 000 Kč není problém, ale v ceně 33 000 Kč je neprodejný, i když jeho hodnota je skvělá. Tak jsem ho koupil a okamžitě po zapojení jsem věděl, že si s těmi KEFy sednul naprosto dokonale a hrálo to doma jako v poslechových místnostech se strašně drahými zesilovači. No a pak jsem šel dál a zjistil jsem, že BlueSound Node v3 i s Fosi Audio hraje podstatně hůř, než notebook s Fosi Audio. No a k BlueSoundu jsem měl full licenci Dirac Live, která ten zvuk sice nesmírně moc vyčistila a fakt zkorigovala místnost dokonale, ale ten zvuk byl vymydlený, vypraný, výždímaný, vyčištěný a zněl tak dokonale, až mně i manželce to přišlo umělý a synteticky hnusný. Něco jako kráska namalovaná AI.
Tak jsem měl doma půjčené Eversolo DMP A6 Gen. 2 a Wiim Ultra. No a levnější Wiim Ultra přes Fosi Audio to vyhrálo na celé čáře. Netušil jsem, že i digitální transport může znít odlišně, tak moc odlišně. Notebook, BlueSound Node v3, Eversolo DMP A6 Gen2 a Wiim Ultra - 4 totálně odlišné zvuky, které různým přepojováním přes USB a koaxiál a přímo a přes Fosi Audio udělaly spoustu kombinací. Ještě jsem do toho zapojil sluchátkáč S.M.S.L. DL-200 a měl jsem z toho týdem zamotanou hlavu.
Nakonec Wiim Ultra + Fosi Audio ZD3 - jenže tím jsem začal pochybovat o tom, zda 180 USD Fosi Audio ZD3 je cílová hračka pro celé tohle budování nové audiosestavy srpen-listopad. Proto se snažím domyslet ten poslední krok - buď si ponechám Fosi Audio ZD3 a už zarazím ty investice, kterých bylo nakonec víc, než jsem čekal nebo půjdu do 500 USD či 1000 USD DACu, které z větší části snad poplatím tím, co prodávám, ale pak budu mít na spoustu let stopku a bud spokojený, že jsem to vychytal. Podobně jako když jsem před 6 lety dokončil budování fotovýbavy s vysněnou digitální zrcadlovkou Nikon D500 a 8 objektivy. A do full frame jsem nikdy nešel a do bezrcátek taky ne a jsem spokojený. Podobně když dokončím audiosestavu, tak budu spokojený, to je prostě emotivní záležitost, jak se říká vyhasne GAS (gear acquiring syndrom). U audiosestavy je to jen slabý odvar toho, co jsem 10 let dělal s fotovýbavou, to mně prošlo rukama asi tak 50 skel a 8 těl. Prostě nechci nejvyšší třídu, chci na nějaké střední úrovní vypiplanou sestavu jak se mně to podařilo u foťáku. A mozek a emoce si pak vsugerují, že je to ideální.
To si vždycky vzpomenu na jednoho prodejce, kterej když jsem mu řekl, že výrobek, kterej mi nabízí a snaží se mi prodat má na sobě škrábanec jako hrom, reagoval výrokem: "Škrábanec..... definujte mi co je to škrábanec."hřebík píše: ↑23 pro 2025 15:50To bylo asi k mému nasměrování k D900? Myslím si, že to, co je overkill, si ve své sestavě musí definovat a rozhodnout sám.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Co se týče overkillu, jak to definuješ? Cenově či parametry? Možná ho totiž splňuju taky:
D900 používám v sestavě s různými aktivními monitory (jedny do 20k za pár, druhé do 40k za pár bez subwooferu), přímo bez předzesíku. A za overkill v těchto scénářích nepovažuju D900 ani náhodou.
Co je to overkill? To je například když v audio aparatuře něco co je podstatně míň důležitý cenovou i kvalitativní úrovní značně převyšuje to co je naopak podstatně důležitější. Cenový kategorie zkrátka s kvalitativní úrovní do značný míry souvisí a kupovat tudíž DAC za 45 000,- k zesilovači za 33 000 a reprosoustavám za 27 000,- je overkill, protože tak za svoje investovaný peníze nedostane takovou kvalitu jakou by dostat mohl a jakou by dostal, kdyby například mnohem smysluplněji vybral k zesilovači za 33 000,- repro za 50 000,- a DAC za 15 000,-. Protože jak jsem říkal, největší vliv na zvuk mají repro, pak zesilovač a teprve po nich DAC.
A ano, i u tebe je K900 overkill. DAC dražší než zesilovač s repro dohromady (což aktivy jsou zesilovač s repro dohromady) je overkill, takhle taky nedostaneš takovu kvalitu jakou bys mohl mít. Kdybys pořídil aktivy dejme tomu za 65 000,- a DAC za cca 20 000,- mohl bys být někde jinde, výš než jsi teď.
Tady taky nejde o výhrady ke K900. Ale jeho sestavu musíš zkoumat, když něco doporučuješ nelze nebrat ohled na ceny. To pak leda doporučíš právě nějakej totální overkill a nebo zase to doporučení nebude dostačující a bude na kvalitativně nižší úrovni než zbytek sestavy atp.
Nestojí vždy tolik. Ano, ceny výrobků kolísají, ale brát v potaz je potřeba ceny, který máme teď, ne který byly třeba před rokem (nebo třeba i před měsícem, to je jedno) a teď už nejsou.
Slušný základ jakýkoli sestavy bez ohledu na cenu? To teda promiň, ale to je úplnej nesmysl. Já chápu nadšení z daný věci, ale zase to chce stát noham na zemi. Takže klidně i k sestavě repro za 15 000 a zesilovači za 10 000,- je podle tebe v pořádku koupit DAC za 45 000,-, jo? Ale no tak.
A proč ne USB DAC, ale jen DAC do USB (dongle)? To je snad jedno, ne? S donglama do USB nemám zkušenosti, nikdy jsem se o ně nezajímal, ale jak říkám, v podstatě cokoli hraje líp než integrovaný zvukovky, takže lze říct, že s největší pravděpodobností budou i dongly za 2000,- hrát líp než integrovaný zvukovky v PC.Jarda69 píše: Já se moc omlouvám, jsem to špatně napsal. Myslel jsem DAC do USB, takové ty dongly nebo jak se tomu říká. A Aby hrál stejně nebo lépe, než třeba Xonar DX.
-
ForeignerOnEarth
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych chtěl o dost dražší reproduktory, tak bych si je nechal udělat od pana Filipa Říhy, s jehož dlouholetým kolegou se znám, a který mně u sebe pouštěl hudbu na RIHA repro a i z jejich zesilovače, který k tomu na míru dělají. Jako to je úplně jiná pohádka, ale i cenová a dramatický rozdíl je i to, když to pustí ve dvou místnostech vedle sebe. Jedna z nich je dokonale akusticky udělaná a tam když přejdeš z jedné místnosti do druhé, tak tvůj vlastní hlas zní úplně jinak. Tam když člověk vejde s vedlejší místnosti, tak snad i to ticho zní vznešeně.
-
ForeignerOnEarth
- Kontaktovat uživatele:
hřebík: PEQ mám v Wiim Ultra a používám - kromě toho, že jeden udělá DRC, tak jsem ještě přizdvihnul výšly kvůli věku, abych zkorigoval ty cca 3-5 dB, které mně oproti 20-letému mladíkovi vzalo stáří. Dawsoo mně říkal, že si mám s dvacetiletým člověkem v létě porovnat jak slyšíme cikády. A cheapaudioman nebo kdo to je, říká, že trochu zdvihnout 1 kHz a trochu snížit 2 kHz je na dlouhodbý poslech výborné, protože je pak zvuk příjemnější a 4 kHz ladit tak, aby byly sykavky ještě příjemné. A od 6 kHz výš podle věku. A pak je příjemné ještě 50 Hz a 150 Hz.
ForeignerOnEarth:
Je zjevný, že jsi zbrklej, skáčeš s jedný strany na druhou a k tomu si necháš nabulíkovat kde co. To tedy promiň, ale to co popisuješ je vážně usměvný.
Jenom heslovitě ve zkratce:
- KEF R3 Meta nejsou jediný repro v kategorii 50 000,-.
- Co jako myslíš tím "důsledně analogový zesilovač"? Že jako nemá DAC? Proč by jako měl bejt takovej zesilovač za 33 000,- neprodejnej? Jak říkám, nesmíš si nechat nabulíkovat kde co.
- Při nákupu pomocí komunikace na dálku máš možnost vrácení zboží ve 14 denní lhůtě danou zákonem. Žádný, že když něco objednáš tak to prodejce zapře jen aby se vyhnul tomu, že bys mu to mohl ve 14 dnech vrátit, to je porušení zákonů ČR.
Dál už nějak nemám náladu to číst.
Je zjevný, že jsi zbrklej, skáčeš s jedný strany na druhou a k tomu si necháš nabulíkovat kde co. To tedy promiň, ale to co popisuješ je vážně usměvný.
Jenom heslovitě ve zkratce:
- KEF R3 Meta nejsou jediný repro v kategorii 50 000,-.
- Co jako myslíš tím "důsledně analogový zesilovač"? Že jako nemá DAC? Proč by jako měl bejt takovej zesilovač za 33 000,- neprodejnej? Jak říkám, nesmíš si nechat nabulíkovat kde co.
- Při nákupu pomocí komunikace na dálku máš možnost vrácení zboží ve 14 denní lhůtě danou zákonem. Žádný, že když něco objednáš tak to prodejce zapře jen aby se vyhnul tomu, že bys mu to mohl ve 14 dnech vrátit, to je porušení zákonů ČR.
Dál už nějak nemám náladu to číst.
-
ForeignerOnEarth
- Kontaktovat uživatele:
Liamee: dnes mám DAC za 4000 Kč k 27 000 Kč a 33 000 Kč. To je underkill. I když možná ne. A to právě nevím. Zesilovač jsem prostě vybral k reproduktorům, aby podtrhnul jejich přednosti. A je to teoreticky overkill o to větší, že 33 000 Kč je fakt jen za analogovou sekci a klasický zesilovač s integrovaným DACem a digiparádičkami a s výstupem na sluchátka je za 50 000 Kč. Jenže KEFy jsme chtěli proto, že oproti Focalům, Audiovectorům, Dynaudiím, Bowers and Wilkinsonům a jánevímproti čemu ještě u těch 4 několikahodinových návštěv poslechových studií nás KEFy zaujaly úplně jiným prostorovým rozvrstvením nástrojů a tím jak hrají krásně i potichu. Moje žena po poslechu asi 15 různých reproduktorů vešla do nové poslechové místnosti, kde potichu něco hrálo. Po 30 sekundách řekla: "Tohle je nádhera, tohle chci, co to je? " A prodavač řekl: "Tohle jsou ty KEFy, co jste chtěli slyšet, ale ty nehrajou nic moc, pustím vám Audiovector QR1a QR3, ty jsou nesrovnatelně lepší."
No, přesvědčoval nás oba velice intenzivně, že Audiovectory jsou mnohem lepší, ale nedali jsme se, střídali jsme KEFy a Audiovectory, které do té doby ve 3 poslechových místnostech přehrály úplně všechno, ale s KEFy subjektivně prohrály snad na většině skladeb. I když měly Audiovectory výraznější zvuk. Manželka to řekla dokonale: "Kdybych si kupovala reproduktory, které mají za úkol zaujmout kolektiv lidí sedících u stolu, tak Audiovectory, ale pokud si hodlám sednout v obýváku, zavřít oči a nechat se přenést do koncertního sálu nebo mezi muzikanty, tak to umí pouze tyhle bedýnky a také ty 2x dražší KEF bratříčkové, ale to už je zbytečné vyhazování peněz."
No, přesvědčoval nás oba velice intenzivně, že Audiovectory jsou mnohem lepší, ale nedali jsme se, střídali jsme KEFy a Audiovectory, které do té doby ve 3 poslechových místnostech přehrály úplně všechno, ale s KEFy subjektivně prohrály snad na většině skladeb. I když měly Audiovectory výraznější zvuk. Manželka to řekla dokonale: "Kdybych si kupovala reproduktory, které mají za úkol zaujmout kolektiv lidí sedících u stolu, tak Audiovectory, ale pokud si hodlám sednout v obýváku, zavřít oči a nechat se přenést do koncertního sálu nebo mezi muzikanty, tak to umí pouze tyhle bedýnky a také ty 2x dražší KEF bratříčkové, ale to už je zbytečné vyhazování peněz."
-
ForeignerOnEarth
- Kontaktovat uživatele:
Liamee: fajn, zavolej třeba do Rodelu, že si objednáš Audiolab 8300A a že ho pravděpodobně vrátíš do 14 dnů, když se ti nebude líbit. Neodkazuj se na mě, prostě si ho jen chceš poslechnout doma a případně koupit. Pak napiš, co ti prodejce řekl. Slušně ti řekne, že je to pro ně ztráta v hodnotě toho zesilovače, protože ho pak bude mít na krámě několik let. A já prostě radši vycházím s lidma po dobrém.