Soft player Foobar - věci kolem

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
rrajnoha
Příspěvky: 29
Registrován: 05 črc 2008 18:01
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od rrajnoha »

noaid píše:Předpokládám, že jsi nechal vyrobit při grabování cue soubor a že celé cd je jeden soubor.
Ve foobaru pravé tlačítko na wav, Convert , do flac, wav lze na disku zrušit, ve fb překlikni na jiné cd a zase zpátky, tím se ve FB obsah refreshne, pravým tlačítkem na flac soubor, Utilities, Edit Cuesheet, načti ten cue z disku, tim se stane embeded cue a máš to vyřízeno. Máš 1 soubor a otagovaný.
Na playlisty doporučuji se vykašlat, jsou k ničemu, pokud nechceš hrát různé skladby z různých cd.
Zdravím.

Tak to jsem samozřejmě neudělal. Mám to skladba = wav. Teď zkouším z EACu dělat FLAC (jedna skladba = flac) a ty tagy podporují tak uvidím jak to dopadne.

Ale jinak díky za tip

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Udělej to vše do jednoho souboru, je to z mnoha důvodů lepší. V případě potřeby z toho pak vždy jednotlivé skladby uděláš, naopak už je to trochu problém. 1 soubor = přesná kopie disku - můžeš si vyrobit identický. Jednotlivé skladby nejsou kopie disku.

rrajnoha
Příspěvky: 29
Registrován: 05 črc 2008 18:01
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od rrajnoha »

Takže do jednoho WAV nebo FLAC + CUE ?

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Ano, jeden FLAC+CUE.

rrajnoha
Příspěvky: 29
Registrován: 05 črc 2008 18:01
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od rrajnoha »

Teď jsem procházel EAC a způsob jak EAC nastavit aby to hned udělal jsem nenašel.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Akce, Zkopírovat obraz a vytvořit cuesheet.

rrajnoha
Příspěvky: 29
Registrován: 05 črc 2008 18:01
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od rrajnoha »

Děkuji, už jsem to také našel.
Je tam vlevo na sviské liště ikona IMG = WAV + CUE. Nejde dodělat ikona i pro např. IMGMP3 = FLAC + CUE (ondoba jako druhá ikona MP3 = MP3/FLAC.. dle nastavení komprimace) ?

alenzo
Příspěvky: 12
Registrován: 19 črc 2009 21:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od alenzo »

Reaguji po delší době na zmínku o procesech a kvalitě zvuku. Omlouvám se, ale program a jím nastartové procesy už nemám v PC. Šlo o ovládací software k LCD displeji na LPT portu od crystalfontz. Chybně jsem neuvedl, že nešlo o běžně používané procesy. S LCD Smartie na zvuku nic nepozoruji. Avšak to čemu rozumím je, že HTPC má zvukové kompromisy. Mám v PC DVB-T/S kartu, a připojené - USB Tiskárna, USB myš a klávesnice, HDMI TV, DVI Monitor a Ethernet kabel. DVB-T má na vstupu galvanický člen. Všechny připojené kabely mají u mne vliv na zvuk, který leze ze zvukové karty. Postupně docházím k tomu co Aleska. K PC zůstane zapojen jen LCD 4x20 znaků a USB HID dálkové ovládání co my zbylo od Asus TV tuneru.

Nevíte jak nastavit, aby se na lcd displeji zobrazovala media library a já si mohl vybrat co si pustím. Podobobně jako na klasické jednoduché MP3 . Teď mi LCD smartie ukazuje info jen o přehráváném tracku. Ovládání mobilem či Ipodem jak uvedl Hlava zní zajímavě. Ale raději bych využil stávajcího LCD, který mi vyhovuje.

Díky Alenzo

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Samozřejmě ne všechny programy jsou dobře navženy a může se vyskytnout nějaký bazmek, který mašinu nějak omezí. Stejně tak hromada kabelů především na usb může způsobovat větší rušení, pokud po tom usb zrovna něco běhá.
Já mám na pc instalováno několik set různých utilitek a jiných programů, které se mi za mnoho let nasbíraly a které použiji třeba jen 1-2x za rok (už dnes budu instalovat 4 další v souvislosti s přehráváním zvuku), jen webových prohlížečů mám 6 různých vč. mnoha doplňků, v jednom z nich stabilně otevřených 20-30 záložek, 3 "antiviry apod." zároveň ;) , k pc je připojena myš a klávesnice, tiskárna, scanner, usb TV přijímač, webkamera, pc repro, velké repro přes zes. z analog out, spdif výstup optický i koax do dac v jiné místnosti, externí sata disk, IR dálkáč přes RS-232, uvnitř 4x disk, 5x větrák, spoustu dalších usb zařízení jako BT, flashky, externí usb disk, gps, a nevím už co ještě, připojovaných dynamicky dle potřeby. Všech 12 usb konektorů mám myslím obsazených, přinejmenším kabely pro vyvedení usb na stůl, nechce se mi pořád běhat po čtyřech, a některá zařízení taky vyžadují 2 konektory, v task manageru je asi 80 procesů, když mám spuštěn jen browser. Neobsazen je jen hdmi (se zvukem), ale to je dočasné, než bude nová TV s hdmi. ;)
Rušení obcházím vyvedením spdif do dac.
Přehrávám Foobarem 1.0 s asi 70 doplňky.
Postupného zlepšování zvuku jsem dosahoval na straně PC jen úpravami, které odstranily "nestíhání dodávky dat" zvukovce (priorita, buffery, apod.), které se projevovalo někdy výpadky. Toto se už neděje.
Opravdového slyšitelného zlepšení jsem dosáhl jednak změnou zvukovky, jednak změnou způsobu napájení DAC, který je v jiné místnosti.
Pro někoho je možná moje PC totální Sodoma a Gomora. Ale mi to hraje. Sice trošku hůř než špičkový přehrávač, ale to není tím PC - Dacmagic prostě je ta levnější třída a má své limity, ale přesto se mi podařilo jej dotlačit k podstatně lepšímu zvuku než jaký byl, když jsem jej přinesl poprvé domů. ;) S lepším DAC to samozřejmě šlo taky o dost výše.

Jsem přesný opak minimalizace, mám za to, že PC (a technika obecně) má sloužit člověku a ne naopak.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

tak to už chápu, proč někteří tak vyšilujete s kabely. ;)
já mám cdčko a zesák a filtr na samostatné stíněné žíle a v okolí 3m žádný jiný elektrospotřebič.

noaid
ten tvůj podpis - to je V. Merta? něco mi to říká.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

dadaft píše:tak to už chápu, proč někteří tak vyšilujete s kabely.
Bohužel opět špatně.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

a jéjej...

no, aspoň vím, že vlákna, kde jsi zodpovědný vedoucí, mám vynechávat.

alenzo
Příspěvky: 12
Registrován: 19 črc 2009 21:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od alenzo »

Taky bych rád pc niverzál, ale dac používám ten v pc a rušení po kabelech je znát. Xonar ST mě zatím uspokojuje. Takže z toho bude jen audio přehrávadlo.

alenzo
Příspěvky: 12
Registrován: 19 črc 2009 21:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od alenzo »

Taky bych rád pc niverzál, ale dac používám ten v pc a rušení po kabelech je znát. Xonar ST mě zatím uspokojuje. Takže z toho bude jen audio přehrávadlo.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

nevíte někdo, proč mi foobar po otevření a příkazu k ukázání Album list tento tak dlouho načítá? přitom mám znova naskenované příslušné složky a provedený výmaz mrtvých entit, ale otevření Album listu pěkně trvá a před spuštěním se mi vždy otevře Console s milionem hlášek "referenced file doesn't exist".
???

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host