Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od Odar »

Nemal si predtym 32bit OS?

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od dadaft »

já bych toho moc nelitoval - osobně EACu už nevěřím. ten týpek nechce zveřejnit sw podrobnosti a když ripuju v různých jiných (i drahých) programech je výsledek vždy stejný - a jen EAC musí mít při důkladném bitovém srovnání vždy něco extra. podle mě je to bouda na důvěřivce, kteří chtějí "superpřesné" ripy.

BeeJay
Příspěvky: 15
Registrován: 25 srp 2009 10:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od BeeJay »

Takže padání způsobuje konflikt s Adobe Drive CS4. Nejvtipnější je, že jsem při instalaci Photoshopu odškrtl volbu instalace Adobe Drive, jenže některé jeho části se přesto nainstalovaly. Děkuji mnohokrát, mé milé Adobe! :evil:

Problém a jeho řešení jsou rozebrány zde: http://www.digital-inn.de/exact-audio-c ... a-x64.html *thumbs up*

BeeJay
Příspěvky: 15
Registrován: 25 srp 2009 10:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od BeeJay »

dadaft píše:já bych toho moc nelitoval - osobně EACu už nevěřím. ten týpek nechce zveřejnit sw podrobnosti a když ripuju v různých jiných (i drahých) programech je výsledek vždy stejný - a jen EAC musí mít při důkladném bitovém srovnání vždy něco extra. podle mě je to bouda na důvěřivce, kteří chtějí "superpřesné" ripy.
Nevím, nezkoušel jsem. Není to třeba offsetem, nebo tak něco? Jakou náhradu případně použít pro FLAC + CUE?

Zkoušel někdo porovnat rip z originálu a kopie vytvořené v EAC a dalších programech (ripnuté + vypálené)?

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od dadaft »

BeeJay píše:Zkoušel někdo porovnat rip z originálu a kopie vytvořené v EAC a dalších programech (ripnuté + vypálené)?
ano, já jsem to zkoušel. závěr je to, co jsem napsal výše.

ale uznávám, že se můžu mýlit. zas tak do toho nevidím. ovšem pochyby o kvalitách EACu tu jsou i z jiných než mé hlavy...

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od noaid »

Porovnávat má smysl jen track, kde je 100% kvalita, z originálního CD, ne pálenka.
Je otázka, jaká je struktura wav a jestli tam různé programy nezapisují nějakou různou hlavičku, třeba i různě dlouhou, to by se muselo nastudovat. Proto bych všechny tracky načetl po ripnutí do Audition, zarovnal samply tak, aby začátky přesně seděly pod sebou, zbytečný začátek a konec raději uříznout, pro případ, že by byl různě dlouhý. A výsledek zpátky uložit a pak teprve porovnat.
Prostě vyloučit z porovnávání maximum proměnných, které do celého procesu zanášejí jednotlivé programy. Použít jen ty samply.
Jedna z možností je je pak porovnat přímo v tom Auditionu - jednu stopu invertovat a pak ty dvě smíchat dohromady - výsledkem by mělo být "nulové" ticho, což pak i lze vidět v hexadecimálním editoru.
Nechceš to Dadafte zkusit? Já teď doma moc nestíhám.

p.s. Není nad DVD a BD - tam takové starosti s kvalitou ripování, média či mechanik neexistují ;)

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od dadaft »

hlavičku nezapisují např. Audition nebo Foobar, zapisují Nero. EAC mění i vlastní "tělo", tedy samotná data. ale ořezávat jsem to nezkoušel.

BeeJay
Příspěvky: 15
Registrován: 25 srp 2009 10:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od BeeJay »

noaid píše:Porovnávat má smysl jen track, kde je 100% kvalita, z originálního CD, ne pálenka.
Mno, pokud je rip 100%, musí se přece opakované ripy shodovat. Tzn. když vypálím rip, ripnu 1. pálenku, z ní vypálím a ripnu 2. pálenku, vše stejným způsobem stejným softem na stejné mašině, musí se rip z 1. i 2. pálenky shodovat. Nebo mi něco uniklo a selská logika tu neplatí?

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od noaid »

Já narážel na ten předchozí Dadaftův pokus, kde ripoval CD, kde se vyskytovaly chyby čtení. S těma se může každá metoda vypořádávat jinak.
Myslím tím 100% kvalitu, kterou jako jediný ohlásí EAC. Pokud ten zahlásí chyby čtení, musí se pro test použít jiné bezchybné CD. Tipuji, že Nero a spol používají k ripování nějakou konkrétní funkci Windows přes jejich driver, kdežto EAC přímo řídí hardware - vypalovačku. Takže má větší možnosti vše řídit a tím větší relativní výhodu, pokud je to dobře naprogramováno.
Windows se s tím asi neserou, je tam chyba, dobrý nevadí, jedeme dál, vždyť jde jen o audio CD. *thumbs down*

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od dadaft »

zkoušel jsem to potom i na 100% kvalitě: dopadlo to stejně. Foobar, Nero, Audition - totožné soubory. EAC - vždy víc jak 1000 rozdílů. vše při binárním srovnávání.

tím pro mě EAC zhasl. hlouběji se mi do toho pouštět nechce.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od dadaft »

noaid píše:Není nad DVD a BD - tam takové starosti s kvalitou ripování, média či mechanik neexistují
jak to?

BeeJay
Příspěvky: 15
Registrován: 25 srp 2009 10:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od BeeJay »

dadaft píše:
noaid píše:Není nad DVD a BD - tam takové starosti s kvalitou ripování, média či mechanik neexistují
jak to?
DVD a BD mají jiné kontrolní/opravné mechanismy a v podstatě fungují jako CD-ROM - zjednodušeně řečeno data buď přečteš správně, nebo vůbec, takže tam nějaká chyba čtení neexistuje. Red Book prostě není zrovna dokonalý formát.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od noaid »

dadaft píše:tím pro mě EAC zhasl. hlouběji se mi do toho pouštět nechce.
To je právě chyba, protože způsob, jakým jsi to porovnával, není zcela korektní, takže může přinášet mylné závěry. Ale samozřejmě i v EAC mohou být programátorské chyby, jako všude. Za předpokladu, že autor to pořádně nekontroloval, v což ale moc nevěřím.

K té důvěryhodnosti Nera bych dodal jen to, že se mi ještě nikdy nepovedlo, že by při kontrole po vypálení zahlásilo chybu čtení, a to přesto, že ve stejné mechanice totéž médium DVD jinak nebylo zcela čitelné a bylo evidentně špatně vypálené. Taková kontrola je na 2 věci. Od té doby je mi Nero podezřelé.
dadaft píše:jak to?
BeeJay to řekl dobře. Prostě principíálně není rozdíl mezi datovým CD, DVD, BD, fleškou a harddiskem. Slouží vždy k zcela bezztrátovému uložení dat, někde je přístup rychlejší, jinde pomalejší, ale je to v podstatě totéž.

Holt audio CD je půl století starý formát, založený na tehdejší technice. Bohužel se drží jako klíště. Nepředpokládá se u něj vždy bezchybné čtení, když k nějaké chybě dojde, je prioritou přehrávání v reálném čase.
To neplatí u datových medií, kde jsou korekční mechanismy, asynchonní čtení v předstihu do rychlých bufferů apod. Tam se prostě spousta CD problémů neřeší. Není nejmenší důvod.
Rozdíl asi jako mezi děrnými štítky a fleškou ;)

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od Odar »

No dobre. Dajme tomu, ze EAC je na nic (aj ked sa pouziva na ripovanie CDA po celom svete). Tak by ma zaujimala alternativa, ktora ripuje na 100% dobre ;)

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Správný postup a nastavení EAC programu pro převod CD na HDD

Příspěvek od dadaft »

podle mě je to, že tři různé programy načtou několik různých souborů v vždy naprosto totožně, poměrně pádný argument pro.
ty soubory jsou totožné i když je následně vypálím a znova po čase ripuju a porovnám s původně naripovaným souborem.

ale jak říkám - můžu se mýlit a hlouběji se do toho pouštět nehodlám.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host