STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
vlado222

Re: STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..

Příspěvek od vlado222 »

Basstl píše:...O krádeži jsem nikde nic nepsal, ale potrefaná husa se vždycky ozve. :D
*palec* Tak teraz si strelil poriadne vedľa.
CD nosiče mám všetky originál. Nemám ani jedného piráta.
Chystá sa ku mne na posluch Pininfarino aj Jimmi môžu Ti potom zreferovať či je to tak. :D
Zrejme platí, staré známe - podľa seba súdim Teba.

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

jimmi píše:
pininfarino píše:Kvalita lepšia? Akosi nechápem.
Nuž lebo je to povačšine zadarmo,ukradnuté , stiahnuté zo siete internetu. :lol:
vlado222 píše: Jimmi presne tak
Já jsem s tím nezačal a myslím si, že to sem vůbec nepatří.

Od začátku jsem psal o kvalitě přístrojů a zvuku.
To že můžu přehrát různé varianty a rozlišení stejného alba, je jen další plus.
Zajímavý je, že si vždycky vybereš to nejmíň důležitý, jen abys mohl rejpat... *thumbs down*

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Bastl Ak si pozrieš všetko čo som vyššie napísal, tak o kradnutí hudby z netu nebolo to jediné čo som na margo streamerov napísal. Nebolo to mierené na Teba, ale všeobecne. Iba som to skonštatoval.
Až Jimmi to vypichol.. Ja som mu to len potvrdil, pretože je to pravda.
Nebolo to z mojej strany rýpanie.To že si to vzal osobne a sa Ťa to dotklo je len Tvoja vec.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

vlado222 píše:Bastl Ak si pozrieš všetko čo som vyššie napísal, tak o kradnutí hudby z netu nebolo to jediné čo som na margo streamerov napísal. Nebolo to mierené na Teba, ale všeobecne. Iba som to skonštatoval.
Až Jimmi to vypichol.. Ja som mu to len potvrdil, pretože je to pravda.
Nebolo to z mojej strany rýpanie.To že si to vzal osobne a sa Ťa to dotklo je len Tvoja vec.
Už jsem z toho takový zmatený, co je pravda? Že kradeš hudbu ?Nebo že všichni co používají streamer kradou hudbu? Nebo co jsi myslel, že je pravda?

han
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od han »

Já provozují doma obojí,v hlavní sestavě mám CD přehrávač (kvalitní transport + převodník) a ve druhé sestavě je Pioneer N50/Casea Orion. Hudbu samozřejmě kupuji - dnes se dají sehnat CD komplety klasické hudby, kde 1 CD vyjde na 3€.Porovnání HiRes/CD rip nebo CD - záleží jak je nahráno ve studiu, protože mám některé HiRes nahrávky, které jsou technicky horší než CD. Provedl jsem si i srovnání CD přehrávač/streamer na hlavní sestavě(SF Guarneri Evolution) a opravdu mě překvapilo, jak dokáže tento povedený streamer "šlapat na paty" CD přehrávači, který u mně nahradil referenční přístroj jedné věhlasné značky. Co není u streamerů ideální - chybí informace o titulu. Poslouchám hlavně klasickou hudbu a informace ,kdo řídí orchestr, kdo je sólista .... tam nejsou. Užívám si oba přístroje, v jídelně mám streamer, postupně si ripuju svoji sbírku CD , poslouchám internetová rádia. V diskusi jestli CD nebo streamer bych se jako posluchač klasiky přimlouval za CD přehrávač.

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pininfarino »

Sakra.... Aké jednoduché riešenie ! ........ Aj klasická zostava aj streamer !!!
A prečo nie?
*jupi*

samcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od samcus »

to ham:
HiRes/CD rip ............16/44 není HiRes
chybí informace o titulu...a informace ,kdo řídí orchestr, kdo....atd....................... ??? informací tohoto rázu je u ripů, že by u CD musela být kniha.

Dajaké divné informacieééé

han
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od han »

To samcus: zase jeden chytrý názor, jako ostatně vždycky na našich fórech. Bláhově jsem si myslel, že to snad někoho zaujme s možností výměny zkušeností, ale tady se vždycky chytá za slovo a vytrhává z kontextu. Toto ve svém věku nemám zapotřebí.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak co pánové, je už tohle dostatečný hi fi streamer ? :D

Obrázek

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Digitalni data jsou proste digitalni data. A je lhostejne, zda jsou v PC, NAS, nebo treba na CD. Osobne bych CD volil jako nejmene vhode pro zaznam dat, a to proto, ze jeho chybovost je extremni. To, ze CD hraje, je spis stesti a nesmirny um matematiku a programatoru, kteri dokazali data na CD ulozit takovym zpusobem, ze je mechanika (firmware v mechanice) schopen necitelne bloky a chyby dopocitat a opravit "za letu" (pokud nekoho zajima presne technicke reseni, red book tusim definuje). Timto neduhem HDD tak moc netrpi.

Data bud citelna jsou, a jsou stale stejna, nebo citelna nejsou a soubor je proste necitelny. Nic jako "ohrany digitalni soubor" neexistuje :) Diky tomu je lhostejne, kde data jsou a je zbytecne se hadat :) Vyjimkou jsou snad jen digitalni recordery typu minidisc, mozna i DAT paska, kde pred samotnym ulozenim digitalnich dat dojde k jejich zpracovani (at uz komprese, nebo resamplovani)

Pak tu jsou desitky ruznych typu souboru - se ztratovou kompresi, a bezeztratove (vcetne bezeztratove komprese). O ztratovych formatech nema smysl se vubec zminovat.

To, ze ma nekdo pocit (nebo i pravdu), ze ruzne zdroje digitalnich dat hraji "jinak", muze byt zpusobene pouze a jen tim, ze toto ktere konkretni zarizeni data nejakym zpusobem zpracovava - uz treba tak, ze je prekonvertuje, nebo zkomprimuje. Stramer, ktery umoznuje poskytovat data ruznym zarizenim, byva mnohdy schopen data upravit pro ruzna cilova zarizeni (coz muze byt chtene a vyrobcem zamyslene). Nicmene, cisty RIP (wav), prehravany z PC primo pres USB do DAC, musi znit naprosto totozne, jako CD/SACD/DVD-A atd. prehravane z transportu pripojeneho do stejneho DAC.

A ano, jsem ajtak :)

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Dva nové stramery v kombinaci s přehrávačem CD.

Yamaha CD-N301 za sympatických 349 eur ,umí FLAC 192/24 a internetové rádia.

Obrázek

Druhý je trochu jiná liga (minimálně cenově) ARCAM CDS27 , ten navíc umí SACD, ale jeho cena je kolem 800 liber.

Obrázek

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Další zajímavá novinka, tentokrát od ONKYO.

ONKYO C-N7050

Obrázek

Přehrává FLAC i WAV 192/24, ALAC 96kHz/24, ale taky DSD 5.6 MHz.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

patrik píše:Digitalni data jsou proste digitalni data. A je lhostejne, zda jsou v PC, NAS, nebo treba na CD. Osobne bych CD volil jako nejmene vhode pro zaznam dat, a to proto, ze jeho chybovost je extremni. To, ze CD hraje, je spis stesti a nesmirny um matematiku a programatoru, kteri dokazali data na CD ulozit takovym zpusobem, ze je mechanika (firmware v mechanice) schopen necitelne bloky a chyby dopocitat a opravit "za letu" (pokud nekoho zajima presne technicke reseni, red book tusim definuje). Timto neduhem HDD tak moc netrpi.

Data bud citelna jsou, a jsou stale stejna, nebo citelna nejsou a soubor je proste necitelny. Nic jako "ohrany digitalni soubor" neexistuje :) Diky tomu je lhostejne, kde data jsou a je zbytecne se hadat :) Vyjimkou jsou snad jen digitalni recordery typu minidisc, mozna i DAT paska, kde pred samotnym ulozenim digitalnich dat dojde k jejich zpracovani (at uz komprese, nebo resamplovani)

Pak tu jsou desitky ruznych typu souboru - se ztratovou kompresi, a bezeztratove (vcetne bezeztratove komprese). O ztratovych formatech nema smysl se vubec zminovat.

To, ze ma nekdo pocit (nebo i pravdu), ze ruzne zdroje digitalnich dat hraji "jinak", muze byt zpusobene pouze a jen tim, ze toto ktere konkretni zarizeni data nejakym zpusobem zpracovava - uz treba tak, ze je prekonvertuje, nebo zkomprimuje. Stramer, ktery umoznuje poskytovat data ruznym zarizenim, byva mnohdy schopen data upravit pro ruzna cilova zarizeni (coz muze byt chtene a vyrobcem zamyslene). Nicmene, cisty RIP (wav), prehravany z PC primo pres USB do DAC, musi znit naprosto totozne, jako CD/SACD/DVD-A atd. prehravane z transportu pripojeneho do stejneho DAC.

A ano, jsem ajtak :)
A to se právě pleteš. K přenosu audio signálu NELZE přistupovat stejným způsobem jako k přenosu "běžných" dat. Jako ajťák bys měl vědět, že každý komunikační protokol respektive standard má specifické vlastnosti. Ne nadarmo se výrobci snaží specializovanými buffery a kontrolery (Tenor,Xmos) eliminovat negativa USB nebo TCP/IP.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Petanek píše: A to se právě pleteš. K přenosu audio signálu NELZE přistupovat stejným způsobem jako k přenosu "běžných" dat.
Jak se liší "audio" 1 a 0 od "běžných" 1 a 0 ?

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Petanek píše:
patrik píše:
A to se právě pleteš. K přenosu audio signálu NELZE přistupovat stejným způsobem jako k přenosu "běžných" dat. Jako ajťák bys měl vědět, že každý komunikační protokol respektive standard má specifické vlastnosti. Ne nadarmo se výrobci snaží specializovanými buffery a kontrolery (Tenor,Xmos) eliminovat negativa USB nebo TCP/IP.
Ne, nepletu. Jedine, co ovlivnis na USB prenosu je naprosto ... NIC :)

(data v bloku se nactou a poslou. • < tecka) ;)

Edit: nakonec clovek nemusi byt ajtak, aby chapal selskym rozumem naprosto zakladni fakt: pokud by bylo cokoli z toho, co tvrdi vyrobci a "testeri" o digitalnich datech pravda, nezkopiroval bych data z disku na flashku, protoze by to proste _neslo_. Je skutecne zajimave, ze nad tak zakladni veci se nikdo ani nepozastavi - ze vrazi cokoli do USB a ono to proste funguje, ze? Bez tech vsech statisicovych konektoru, kabelu, online z baterii napajenych zasuvek, atd. Nebo snad nekdo mate kabel k tiskarne polozeny na izolatorech, protoze mate lepsi barvy? :D U audia je to absolutne to same - prvni misto, od kud to zacne byt zajimave (a ovlivnitelne), je analogova cast DACu.

Odpovědět