Theta Digital Gen VIII DAC+preamp

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Theta Digital Gen VIII DAC+preamp

Příspěvek od MPK »

má někdo zkušenost, či přímo vlastní tento přístroj - Theta Digital Gen VIII ? Je to DAC + preamp v jednom. Má 5 digitálních a 2 analogové vstupy. První generace pochází z r. 2004 a umí zpracovat rozlišení 24/96, v současné době je na prodej ve verzi S3, která zvládne 24/192. Nějaké info a recenze jsem našel na zahraničních forech, u nás však vůbec nic, což je škoda..
Přílohy
gcdgd.png

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Theta Digital Gen VIII DAC+preamp

Příspěvek od Fidji99 »

Ja som ho mal dlhe roky, co chces vediet?

Ked som ho kupoval tak to bol highend, ale teda uz to je aj 20 rokov odvtedy.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

ano, já vím, že první generace je již 20+ let stará. Nicméně právě proto mne zarazilo, že jsem za tu dobu, co se kolem hifi / highendu motám, nenarazil na nikoho v ČR (resp. na různých cz hifi forech), kdo by uvedený přístroj vlastnil nebo užíval. A pokud vím, ani žádné hifi časopisy u nás ho netestovaly, ačkoli značka má v Praze zastoupení (Audioego). Za ty roky mohl nějaký test, ať už S1, S2 nebo S3 verze proběhnout...když vezmu v potaz, jaké ultra drahé hračky se mezi lidmi vyskytují. Faktem je, že ne každý má potřebu se s nimi veřejně chlubit někde na forech. ;)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Verzia S3 bola uvedená v 2011. To je aj nie je na digitál dosť už staré. Počul som niektoré veci ktoré sú aj staršie stále aj dnes výborné (napr MSB Platinum IV z roku 2008). Ale aj dosť priemerné (napr Emm Labs DAC2, ktorý som vlastnil asi 6 rokov a myslel, že to je stále dosť dobre - nebolo, bol to na rok cca 2021, kedy som to predával podpriemer (v rámci maximálnych hodnotení nie zas že by nejaký Čínsky DAC typu prvej generácie Topping D90 bol lepší).
Osobne si myslím, že aj keď ako second hand to bude za zlomok póvodnej ceny, ale zvukový výsledok bude ledva dosahovať toho čo vieš za danú cenu kúpiť z tých vydarenejších ako nové.
Je to osadené multibit chipovým DAC-om a robili si of the chip vlastné filtre. Čo bolo na tú dobu asi celkom fajn a prúser to asi nebude ani teraz.
Viac ako 1000-1200 Eur to podľa mňa nie je hodné.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Ospravedlňujem sa, beriem späť moje hodnotenie bez osobnej skúsenosti s týmto DAC-ok. Môžem sa kompletne mýliť s tým hodnotením aj odhadom hondoty. Môže patriť k výnimkám koniec koncov staré najmä R2R DAC chipy dnes používajú aj Aries Cerat, Lampizator… Aj keď chip nie je zďaleka všetko.

Odpovědět