Tady je článek, který popisuje špatný stav Tidalu - žádný upgrade, malá základna uživatelů, 1000 vyhozených zaměstnanců. Nevypadá to nejlíp
https://www.headphonesty.com/2025/04/si ... l-way-out/
Tidal
Re: Tidal
novtom --- k tomu článku --- aktualizace nejsou nijak řídké, jedu Tidal pořád a jestli bych to měl odhadnout, tak jedna měsíčně, zhruba. Druhá věc je, že se jim moc nedaří, aktualizace fungují špatně a musí se to řešit zase novými aktualizacemi. Zrovna po poslední aktualizaci se mi začaly samy zapínat v nastavení autoplay a normalizace zvuku. Oboje nesnáším a vytáčí mě, že to furt musím hlídat a vypínat. Ale po další aktualizaci to zmizí a bude klid, si tipnu.................
Pokud jde o další doporučení na nové funkce jako intuitivní playlisty, sociální funkce nebo personalizovaná doporučení ........ ostatní streamovací služby už tohle mají, osobně tohle taky odmítám, pak už streamovací služba ovládá tebe, ne ty ji. Za mě bych nechal Tidal jako audiofilský přehrávač alb. Takhle mi to stačí. Ale evidentně to netáhne. Jestli by nové funkce měly zachránit Tidal, tak proč ne, když to bude vypínatelné.
Pokud jde o MQA, už na něj nenarážím, ale je fakt, že poslouchám žánry, kde moc nebylo ani v dobách největší slávy.
Pokud jde o další doporučení na nové funkce jako intuitivní playlisty, sociální funkce nebo personalizovaná doporučení ........ ostatní streamovací služby už tohle mají, osobně tohle taky odmítám, pak už streamovací služba ovládá tebe, ne ty ji. Za mě bych nechal Tidal jako audiofilský přehrávač alb. Takhle mi to stačí. Ale evidentně to netáhne. Jestli by nové funkce měly zachránit Tidal, tak proč ne, když to bude vypínatelné.
Pokud jde o MQA, už na něj nenarážím, ale je fakt, že poslouchám žánry, kde moc nebylo ani v dobách největší slávy.
S tím MQA je to bohužel pravda, používám v telefonu USB Audio Player Pro, v nastavení MQA mám povolený Deep Scan a některé alba se mě v technických informačních zobrazují jako MQA. Myslím, že je to jen u těch alb, které Tidalu nebylo možné dodat ze strany vydavatelství v plnohodnotné kvalitě FLAC, jak CD, tak Hi-Res. U takového alba jen "vypnuli" identifikaci MQA...
S tím MQA to asi bude pravda, kde nemají náhradu. Nicméně MQA sice neposkytovalo, co slibovalo, ale taky neprznilo zvuk. Na Tidalu bývaly alba v MQA i v 16/44.1 a podle mě to prostě hrálo úplně stejně...
Ten článek je k Tidalu trochu nepřátelský. Na jeho obranu dodejme, že třeba nová jazzová alba už teď jsou skoro všechno poctivý hi-res 24/96 flac.
Ten článek je k Tidalu trochu nepřátelský. Na jeho obranu dodejme, že třeba nová jazzová alba už teď jsou skoro všechno poctivý hi-res 24/96 flac.
Nazvat tidal "audiofilským přehrávačem alb" může jen někdo, kdo nemá sebemenší tušení co znamená výraz "audiofil" ani "hifi," "kvalitní zvuk" atd.
A že je něco Hi-Res neznamená vůbec nic. Když je nahrávka či vydání alba kvalitně nahraný a "zmasterovaný," tak už je rozdíl mezi Hi-Resem a neHi-Resem nepodstatnej.
A že je něco Hi-Res neznamená vůbec nic. Když je nahrávka či vydání alba kvalitně nahraný a "zmasterovaný," tak už je rozdíl mezi Hi-Resem a neHi-Resem nepodstatnej.