Nie. O tom je naprieč vláknami milión príspevkov s jasným vysledkom. Toto je len o dvoch urputných bojovníkoch.
Tidal
Re: Tidal
Ja s tebou vo vela veciach suhlasim. Dokonca aj v tom, ze na streame je casto horsia kvalita masterov.
Len taka otazka - tie prispevky na temu stream a loudness war pises vzdy odznova? Alebo ich mas niekde ulozene a len ich kopirujes. Uprimne, uz tvoje prispevky preskakujem, lebo mam pocit, ze to je uz1000x to iste.
Len ta moc nevidim prispievat a delit sa s tipmi na dobre nahravky. A to je skoda, pri lcoveku s tvojim prehladom.
Ještě tedy jedna otázka, mám originální CD předesílám, co třeba CD Bjork: Fossora nebo Nick Cave : Ghosteen, podle loadness-war.info naprostá tragédie, nedá se poslouchat ... ale v reálu se to nejen dá, je to vynikající. Tak v čem to je?
Tak řekl bych buď v aparátu nebo v uších. Na obyčejné aparatute ten rozdíl není tak patrný, prohlubuje se s kvalitou sestavy. Dobře nahrávky hrají ještě lépe a ze špatných vyleze to špatné. I když já mám.taky pár cd, které podle Loudness war mají nízké DR ale není to úplně taková tragédie a dá se to poslouchat ale rozhodně to není vynikající a naopak. Nebo možná jsi na zvuk s nízkým DR zvyklý a neslyšel jsi nikdy kvalitní dynamickou nahrávku, což už je bohužel dnes standart, hodně se řeší "čistota" hraje to "čistě" ale že to nemá vůbec dynamiku lidi neslyší protože nemají srovnání a neví co to je.
bez obav. Taky jsem na to tyto hodnocení a kontrast při poslechu narazil. Zas tak bych se toho nedržel.
LUK píše: ↑10 led 2023 17:39koudy42:
Aha, Já tě tedy z toho předchozího příspěvku pochopil jinak. Pokud hifista najde pro streamovací služby nějaký využití, tak právě jedině jako vyhledávač, na poslech hudby je jaksi potřeba víc, na to je potřeba nebýt omezenej a, jak říkáš, mít (SA)CD přehrávač, gramofon, možnost přehrávat DVD-A, Blu-ray, Hi-resy atd., aby si člověk mohl vybrat ta nejlepší vydání alb. Já už streamovací služby nepoužívám ani jako vyhledávač, definitivně jsem je odpískal už před nějakým rokem a půl.
Luku můžu se zeptat, jak tedy vyhledáváš a objevuješ novou-starou hudbu, když streamovací služby vůbec nepoužíváš? Promiň, ale já jsem nic lepšího v tomto ohledu nepoznal.
Luku můžu se zeptat, jak tedy vyhledáváš a objevuješ novou-starou hudbu, když streamovací služby vůbec nepoužíváš? Promiň, ale já jsem nic lepšího v tomto ohledu nepoznal.
Objevování nové hudby - odpovím za sebe, neboť novou hudbu objevuji denně.
- čtení žánrově zaměřených hudebních internetových blogů, fanzinů a podobných virtuálních periodik.
- sledování stránek vydavatelů, prodejců a distributorů
- Bandcamp, prozkoumávání podle tagů
- jsem na mailing listu různých vydavatelství, mám tak přehled o novinkách a reedicích.
- sledování Instagramu oblíbených kapel a jejich fanoušků
- pravidelná komunikace s lidmi s podobnou hudební zálibou na diskuzních fórech.
Všude na výše zmíněných zdrojích se vyskytují tisíce tipů k objevování nové muziky.
Tidal, Spotify, Apple Music a další streamovací platformy mi nabízely jen nesmysly, sračky, zacykleně furt stejné playlisty, totálně o ničem. Když jsem přímo zadal několik oblíbených, či objevených kapel, většina tam nebyla, nebo jen omezená diskografie, což je na nic. Zato mně začaly neodbytně podstrkovat profláklé blbosti, o které jsem neměl zájem.
Nepopírám, že občas shodou náhod lze na streamovacích platformách něco objevit. Čím méně znalý posluchač, tím větší šance objevu. Pro mne pusto prázdno. O 90% svých hudebních objevů bych přišel, kdybych se orientoval jen na Tidal a jemu podobné.
- čtení žánrově zaměřených hudebních internetových blogů, fanzinů a podobných virtuálních periodik.
- sledování stránek vydavatelů, prodejců a distributorů
- Bandcamp, prozkoumávání podle tagů
- jsem na mailing listu různých vydavatelství, mám tak přehled o novinkách a reedicích.
- sledování Instagramu oblíbených kapel a jejich fanoušků
- pravidelná komunikace s lidmi s podobnou hudební zálibou na diskuzních fórech.
Všude na výše zmíněných zdrojích se vyskytují tisíce tipů k objevování nové muziky.
Tidal, Spotify, Apple Music a další streamovací platformy mi nabízely jen nesmysly, sračky, zacykleně furt stejné playlisty, totálně o ničem. Když jsem přímo zadal několik oblíbených, či objevených kapel, většina tam nebyla, nebo jen omezená diskografie, což je na nic. Zato mně začaly neodbytně podstrkovat profláklé blbosti, o které jsem neměl zájem.
Nepopírám, že občas shodou náhod lze na streamovacích platformách něco objevit. Čím méně znalý posluchač, tím větší šance objevu. Pro mne pusto prázdno. O 90% svých hudebních objevů bych přišel, kdybych se orientoval jen na Tidal a jemu podobné.
Tak ako človek, ktorý má za sebou viac, ako tisíc článkov o hudbe, musím napísať, že ide o to, akú hudbu počúvate. Pokiaľ je to totálne okrajová záležitosť, je jasné, že v streamovacích službách toho veľa nebude. Náhodou TIDAL, Apple music, Qobuz majú celkom trefný výber, aj menej komerčných albumov v každom žánri a je tu aj veľa kritikmi pozitívne hodnotených albumov. Pochopiteľne sú tu aj komerčné kraviny.
To jsou všechno ale jen teoretické doporučení, ale prakticky si to pak poslechneš jak?
To jsou výhradně praktická doporučení. Denně používaná. Poslechnout lze na Youtube, Bandcamp, stránkách kapel, Facebooku, Soundcloud a dalších. Každý interpret chce být slyšen, není problém najít soubory pro náslech.
A jsme u toho. Čili pro teoretické vyhledávání používáš jen jiné, pro tebe konkrétnější zdroje, a pro praktickou ukázku používáš např. Youtube.. fajn, nemám dalších otázek..
Je jasné, že kto vie objaví aj na streamovacích službách. Je tam aj totalná avantgarda, aj napríklad v oblasti electronic music. Výborná je v tomto smere aj Amazon Music Unlimited, zvukovo určite rovnajúca sa Qobuzu a možno ešte lepšia, kde pri počúvaní albumu je priradených ďalších 5O ekvivalentov danému albumu.