A právě proto by bylo dobré ubrat z nekompromisnosti a rezolutnosti tvých vyjádření.
Život není černobílý, lidé jsou různí a jak je vidět, i ti největší dogmatici mohou změnit názor.
Myslím, že tohle nedokáže pochopit, ne že nechce, není toho schopen, jen pevně foufám, že se jeho kolovrátek brzy zastaví a zavládne klid, bez obrovského nádechu lidské arogance. Myslím, že poslech u něj začíná na torrentu v souborech MP3, aby mohl potom pracně shánět nosiče s tím nejlepším DR, kterých se potom zbavuje. To je případ...
Pěkná ukázka demagogicky vymyšleného arogantního kolovrátku, děkuji.
Zameť se nejprve před vlastním prahem, když chceš ostatní poučovat..
Antony: "citlivý remastering je ten, který nezmění na zvuku vůbec nic, jen jej převede z master tape do finální distribuovatelné podoby"
No právě. A finální distribuovatelná podoba je vždy limitovaná technickými parametry toho kterého média. A tady LP za digitálem jednoznačně zaostává.
Takže to co napsal Fidji99 - "A fakt mi mozes verit, ze vela z tych veci s citom urobeny digitalny remaster vyrazne vylepsil." - pod to bych se podepsal.
Pořádný analog mám, o tom nepochybuj. A právě proto ripuju. Protože to má smysl.
Bez obav. Muzika je pro mne výhradně radost. Tak proč si tu radost kazit nekvalitním zvukem. Uznávám však, že spoustě lidí stačí k radosti velice málo. Například si cvaknou krabicového vína, leží v parku na lavičce a chechtají se celému světu kolem, že se bere kurevsky vážně. A takový someliér, jo, ten podle nich kope uhlí v úkolovce.
Ak ted stale plati, ze sedi tvoj popis vybavenia, tak musim trochu poopravit tvoj sebaklam - nie, poriadny analog nemas. AK ostaneme pri vine, nie je to sice krabicak, ale si siahol len o policku vyssie, k sladkemu stolovemu za 100 korun. WB Full Circle bola vzdy skor designovka strednej triedy. . Ale samozrejme, pre nenarocneho konzumenta to je tak akurat a asi aj dostatocne dobre na robenie LP ripov.
Takže dobrou radu dám já tobě, neboť ji zjevně potřebuješ - citlivý remastering je ten, který nezmění na zvuku vůbec nic, jen jej převede z master tape do finální distribuovatelné podoby. Tebou uvedené "výrazně vylepšil" není nic jiného, než - upravil, změnil, předělal. V důsledku - poškodil, zkazil, zničil. Pokud se tobě takový uměle deformovaný remaster líbí víc než autentický originál, jsou tvé rady pro mne zcela nepřínosné.
A to poznas jak prosim pekne, ze to z tech master tapes neni nijak upravene?
Takže dobrou radu dám já tobě, neboť ji zjevně potřebuješ - citlivý remastering je ten, který nezmění na zvuku vůbec nic, jen jej převede z master tape do finální distribuovatelné podoby. Tebou uvedené "výrazně vylepšil" není nic jiného, než - upravil, změnil, předělal. V důsledku - poškodil, zkazil, zničil. Pokud se tobě takový uměle deformovaný remaster líbí víc než autentický originál, jsou tvé rady pro mne zcela nepřínosné.
A to poznas jak prosim pekne, ze to z tech master tapes neni nijak upravene?
Pořádný analog mám, o tom nepochybuj. A právě proto ripuju. Protože to má smysl.
Bez obav. Muzika je pro mne výhradně radost. Tak proč si tu radost kazit nekvalitním zvukem. Uznávám však, že spoustě lidí stačí k radosti velice málo. Například si cvaknou krabicového vína, leží v parku na lavičce a chechtají se celému světu kolem, že se bere kurevsky vážně. A takový someliér, jo, ten podle nich kope uhlí v úkolovce.
Ak ted stale plati, ze sedi tvoj popis vybavenia, tak musim trochu poopravit tvoj sebaklam - nie, poriadny analog nemas. AK ostaneme pri vine, nie je to sice krabicak, ale si siahol len o policku vyssie, k sladkemu stolovemu za 100 korun. WB Full Circle bola vzdy skor designovka strednej triedy. . Ale samozrejme, pre nenarocneho konzumenta to je tak akurat a asi aj dostatocne dobre na robenie LP ripov.
Říká někdo, kdo na deformovaných digitálních souborech slyší víc, než z vlastní gramo sestavy. Říká někdo, kdo celý analogový řetězec posuzuje podle jeho jedné nepodstatné komponenty. Aha.. Pobavilo. Obzvlášť od kozumenta streamingu, kterému gramo nedokáže zprostředkovat hudební zážitek. No, hlavně že máš sbírku 1st pressů. Zkus si je někdy přehrát na něčem pořádném. Třeba uslyšíš co na nich fakt je nahráno. Do té doby budeš žít v sebeklamu, že upravený digitální soubor, tedy falzifikát, je lepší než onen 1st press.