Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tidal

Příspěvek od pbaudis »

To je duchaplná debata, pánové, ale takhle končí vše kam vstoupí velmi oblíbený uživatel Antony. Neříkám a uznávám, že v mnohém má pravděpodobně pravdu, ale za***t jednou větou (více tu nenapsal) několik stránek fóra, to je umění. Diskuse žádná pouze monolog a já, já a já, kdo? Né pořád já...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

mrba:

"Pokladať zdroj niekoľko desiatok miliónov CDčiek uložených v streamovacích službách za chudobný zdroj je minimálne diskutabilné."
Minimálně diskutabilné? Pojďme se podívat na ona prokazatelná fakta, ne nějaké dojmy:
Několik desítek milionů CD, tvrdíš. Už tady hovoří fakta jinak. Tidal 90 milonů skladeb, Apple Music 60, Deezer 56, Spotify 50. Pokud počítám průměr 10 skladeb na CD, nedostanou se samostatně zdaleka ani na 10 milionů CD, takže určitě ne několik desítek. Nabídka se z 99% překrývá, čísla sečítat nelze.
Dále je nutno srovnávat. Hudebních alb bylo vytvořeno násobně více, než oněch 10 milionů. Podle různých databází a kritérií existuje až 230 milionů skladeb. Pak máme na streamu k dispozici cca 35% z nabídky celosvětové hudby. To je opravdu málo. Mne zajímá těch zbylých 65%. Proto jde o chudý zdroj, bez jakékoli diskuze.

To je ponuka, ktorú môžeš a hlavne nemusíš využiť.
A kde píšu, že musím? Napsal jsem, že mi playlisty začnou cpát, protože jsou defaultně nastavené. Jasně, můžu je zkusit odstranit, ale proč se s tím musím kurňa otravovat? To je nějaká služba zákazníkovi? Nabídka, alespoň ta slušná a zdvořilá, vypadá jinak. Třeba, že se zeptá. Tohle je vnucování. Navíc odstranění vyžaduje poměrně komplikovaný uživatelský zásah a nikdy neměl trvalý účinek. Vždy se mi tam ty playlisty vracely. Třeba v autě za provozu je to věc nemožná. Trávit čas se zdlouhavým nastavováním a nejistým výsledkem považuji za silné a otravné mínus streamingu.

Vůbec defaultní nastavení streamů je na hlavu. Chtít přehrát určitého interpreta po albech, komplikace. Chtít, aby hrála tato alba chronologicky, prakticky nemožné. Jasně, můžu si vytvořit vlastní playlist, ale čím se to pak liší od vlastnoručně vyrobené flešky? Vlastně mi po většinu doby provozu streamu hrálo něco jiného než jsem chtěl a bylo velmi obtížné se toho zbavit. A to, co jsem chtěl, stejně nakonec nenašlo. A když našlo, přibalilo to k tomu remixy a živáky. Až jsem je zdlouhavě odfiltroval, hrálo mi požadované album v nějakém dynamicky placatém remasteringu. Neznám větší opruz, než streaming hudby.
Naposledy upravil(a) Antony dne 22 led 2023 17:54, celkem upraveno 1 x.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Mumu, podla vyvoja prispevkov- podla Antonyho su este stale vsetci blazni, len on je lietadlo?
Pocitam, ze za popoludnie stihol zase zopar ludi usvedcit z lharstva *sunglases*

To musi byt smutny zivot.
Naposledy upravil(a) Fidji99 dne 22 led 2023 18:47, celkem upraveno 1 x.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Antony: já se rád učím a ty zajisté máš co nabídnout, jen nemohu přehlédnout styl komunikace. Kdokoliv cokoliv napíše a je to jeho pohled a zkušenost, tak ty dokážeš zkazit náladu tím, že to uvedeš na pravou míru, ale po svém. 100 lidí 100 chutí. Záleží na preferencích, náladě, financích a mnoho dalšího, proto to má každý jinak a jsou u každého jiné možnosti. U tebe je problém to, že všichni jsou jiný, jenom ty si úterý.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Áno, je to len o tom, že kazí náladu. Keby ostal vo vlaknach o DR a first press only, v pohode, ale frustrácia ho tlačí aj do vlákien, ako je "Co zrovna posloucham", a tam je to nepríjemné.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Slušně se to zvrhlo.

Antony: Já tě čtu rád, ale ty jdeš těm reakcím opravdu hodně naproti. Nikdo nechce být urážen. Možná se ti to takhle líbí, možná rád provokuješ, možná máš zbytnělý ego, možná to, co děláš, jako dehonestaci opravdu ani necítíš, nevím, do hlavy ti nikdo nevidíme. Působíš ale dostatečně inteligentně na to, abys pochopil, že když začneš nálepkovat, říkáš si o to, aby časem přistály nálepky i na tobě. Zcela logicky a poprávu. Když se tak stane, tak akorát odpálíš další nálož silných slov, což vzhledem ke kvalitě tvého slohu působí sice kultivovaně, ale někdy už je jsi jen krůček od dramatického patosu :-)

Vždyť tys tu lidi, co plně nesdílí tvůj pohled na svět, označil pouhými konzumenty, zatímco ty seš přece posluchač. Sběratelé jsou pro tebe fetišisti, zatímco ty seš pragmatik, kterému jde čistě o hudbu. Lidi, co nemají pocit, že jsou majiteli patentu na pravdu, nebo dokonce i respektují pohled druhé strany (ano, i takoví existují), jsi označil rovnou za zbabělce, zatímco ty seš ten, kdo jde s kůží na trh, protože přece vychází z osobní zkušenosti. To je přeci šílenej faul!

OK, možná někteří nejsme ve tvých očích tak daleko na cestě "poznání", ale takhle škálovat by se dalo prakticky do nekonečna a uznáš sám, že to by asi atmosféře na fóru moc neprospělo. Takže sebevědomí a víra ve svou cestu je určitě fajn, ale i ti nejúspěšnější lidé o sobě, resp. o svých hypotézách často pochybují. Může to být motor, posunout se zas o kus dál ;-)
Nadral reprosoustavy

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Herrer:

Vím přesně co píšu i jak to myslím.

Ano, vyjadřuji se dost tvrdě, život je tvrdý, pokrytecké poplácávání po zádech ode mne nečekejte, to nikam nevede. Např. rozdělení na posluchače a spotřebitele považuji nikoli za nálepku (jako třeba sekta Sroll), nýbrž za zcela relevantní terminologické odlišení (a o to šlo hlavně) člověka, kterého aktivně zajímá hudba a zvuk do hloubky poznání, od člověka, který pasivně přijímá to, co snadno přijde pod ruku. OK, nelíbí se ti to, najděme jiný způsob. Jak bys je chtěl rozlišovat jinak? Můžeme vymyslet nějaké eufemismy, ale nikde není napsáno, že se dotyčný opět neurazí, když bude chtít. On i samotný fakt, že se urazí, je dokladem toho, že jednoduchost je jeho přístup. Urazit se je vždycky jednodušší, než vnímat smysl sdělení.

Taky některé věci mírně řečeno dezinterpretuješ. Za zbabělce jsem označil akorát sebe, pokud vím. Někoho to urazilo? O sběratelích jsem nenapsal, že jsou fetišisti, to si taky špatně pamatuješ. Napsal jsem to o lidech, kteří musejí při poslechu materiální nosič držet v ruce, aby si vůbec mohli muziku užít. Taková materiální fixace zcela splňuje definici fetiše, to jsem si nevymyslel.

Škálovat je potřeba, už právě pro tu různost lidí. Zdravé sebevědomí i pochyby nad sebou jdou často ruku v ruce a toto spojení je velmi užitečné. Vedou tak člověka k neustálému sebezpytování a osobnostnímu rozvoji. Hledání jejich míry je práce na celý život. Vlastně tím vývojem to začalo, protože se Dark Side of The Moon zeptal, jak to že jsem po roce změnil názor. Voda na mlýn stagnujících jedinců, hned se chytli.. Prostě vývoj. Nechci stagnovat.

Těm, kteří hledají záminku k neustálým hádkám, jich poskytuji dost. Je to ale více o nich, než o mně. Hrbit se kvůli nim nebudu, a šetřit je už teprve ne. Zato ten, kdo je naladěn a schopen disputace na úrovni, má prostor otevřen.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Dark Side of... sa Ťa nič nepýtal, ale Tvojimi vlastnými príspevkami Ťa usvedčil z klamstva. Taká jednoduchá je v tomto pripade pravda.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Antony: To už ale filozofujeme a nakonec bychom mohli dojít do fáze, kdy při hledání "pravdy", začneme relevantní terminologické oddělení dále větvit. V kontextu diskuse by to asi bylo i správně. Pak ale logicky, a vývoj diskuse to jen potvrzuje, objevíme jen skupiny různě náročných spotřebitelů, resp. různě nenáročných posluchačů... :-) Těch proměnných, které větve posuvají a následně zase vrací do té nebo oné skupiny, je zkrátka tak moc, až jich bude nakonec tolik, že vznikne i spousta chtěných i nechtěných průsečíků. Možná pak nakonec dospějeme k názoru, že je pro komunikaci zdravějším přístupem, nepokoušet se dělit vůbec. Vždyť tady přeci nejde o exaktní vědu, jde z velké části o emoční vnímání psaného textu. A ten zkrátka díky absenci nonverbálních projevů zkresluje, může být zavádějící, může působit zkratkovitě a manipulativně, ať už je jakkoli kultivovaný. Kolikrát jsem sám napsal věci, o kterých jsem byl v danou chvíli přesvědčen, abych je pár let po sobě přečetl a zjistil, jak moc jsem byl vedle. A co je horší, už nedokážu porozumět ani své tehdejší motivaci :-)

OK, uznávám, že můj popis toho, jak jsi na mě působil, může bez kontextu působit demagogicky a i s kontextem možná pořád dezinprezentačně. Záměrem to ale nebylo, věř mi. Primárně jsem se snažil tě pochopit a sekundárně se tě v podstatě zastat, byť o to možná ani nestojíš, což respektuju. Tahle debata, jakkoli sklouzla k OT, na čemž se podílím, mě každopádně docela baví a to píšu zcela bez ironie :-)
Nadral reprosoustavy

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Herrer:
Vzhledem k tomu, že dokážu lidi vnímat komplexně, alespoň se o to snažím, dokážu si naprostou většinu v průběhu času celkem spolehlivě zařadit. Proto nezáleží, jestli si s tebou sem tam neporozumím, to je naopak znak normálnosti. U tebe vím, že nereaguješ tendenčně a považuji tě za jednoho z nejkorektněji přispívajících členů fóra. Velmi si vážím toho, že jsi sem vnesl právě tu snahu o porozumění. Domnívám se, že se v dost věcech shodujeme, nebo alespoň nejsme v kolizi a snažíme se o konsenzus.

Přiměřenost je velice důležitá zásada v hodnocení věcí. Také se o ni snažím. Tedy nelze všechno šmahem kritizovat, ani bezhlavě chválit. Člověk musí projít poměrně rozsáhlými zkušenostmi, musí je dokázat klasifikovat, promyslet, poučit se z nich. Proto kecat do streamu si dovoluji jedině proto, že jsem je skoro všechny pečlivě a dlouhodobě zkoušel. Dokážu si tak vytvořit profil typického uživatele. Taky jich dost znám a vím, že mají stream právě proto, že je muzika nezajímá. Jeho typické použití je kulisa. A teď k té přiměřenosti. Dělit donekonečna je nesmysl. Ovšem s prohlubováním poznání se potřeba rozlišování poznaného zvyšuje. Samozřejmě, je potřeba pro účely diskuze zachovat jinou míru, než například pro odbornou socio kulturní studii.

Ovšem druhý extrém je naprostá nivelizace všeho, aby se někdo necítil dotčen. Všichni lidi na světě jsou tedy posluchači, spotřebitel není nikdo, protože jsme zjistili, že je to urážlivé označení. Asi každý příčetný člověk si uvědomí, že tohle taky nefunguje. Každý musí dokázat hodnotit a rozlišovat věci kolem sebe, tomu se nedá vyhnout, bez toho nelze přežít. Stejně tak se nelze vyhnout tomu, že se někdo urazí. Ale mám vypozorováno, že v dominantní většině se uráží účelově právě ten, pro koho je výhodné být v roli uraženého, neboť tím získává jakože ušlechtilou záminku zaútočit. Přitom nikoho ani nenapadlo jej urážet. Ale on se chce urazit a hotovo. Takových lidí je na světě plno a s nimi se diskutovat nedá. Nemají nadhled, nemají odstup, nemají zdravé sebevědomí, nemají soudnost.

Ještě jednou děkuji za tvůj příspěvek. Vždycky mi dáš znamení toho, že se ještě dá s někým normálně bavit. Což je hodně.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Trolla mumu mám trvale v ignoru a jak jsem teď nahlédl, zcela oprávněně.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Takže je nejen na prd Tidal, ale i jeho uživatelé jsou totální looseři, kteří podobní prasatům v chlívku jenom žerou, co jim nasypou. Pomleté hromádky hnusu. Navíc samozřejmě nejsou a ani být nemohou dostatečně kultivovaní a intelektuálně zdatní na to, aby nazřeli svou bídu a dokázali se postavit před zrcadlo a říct si přímo do očí: "Jsem prase."
A tak v temném vzteku gheta kopou kolem sebe.
A píšou příspěvky jako tenhle.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Metallica - Hardwired... to Self-Destruct
--------------------------------------------------------------------------------
Analyzed: Metallica / Hardwired ... To Self-Destruct (CD 1, UICR-1126)
--------------------------------------------------------------------------------

DR Peak RMS Duration Track
DR5 -0.10 dB -6.30 dB 3:09 01-Hardwired
DR6 -0.10 dB -6.61 dB 6:29 02-Atlas, Rise!
DR5 -0.10 dB -6.33 dB 6:59 03-Now That We're Dead
DR5 -0.10 dB -6.37 dB 5:51 04-Moth Into Flame
DR5 -0.10 dB -6.45 dB 6:30 05-Dream No More
DR5 -0.10 dB -6.83 dB 8:15 06-Halo On Fire

4 stars
"a tohle album se mi líbí, i přes ten posraný zvuk. Díkec, všechno dobrý.
"

podepsan Tonda Somelier.

Po pravde skor dopijac piva v stanicnom bufete.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

(podstatná je od určité kategorie gramofonu a raménka hlavně přenoska

Taky Tonda Somelier.

Tvrdi "znalec a vinyl-ripper" o gramofone, krategorie Project Extension. NIe je to vyslovena lez, ale poukazuje to absolutny nedostatok skusenosti z kvalitnymi analogovymi komponentami.

Ripovanie vinylov, to je ako zbieranie spakov a ich nasledne fajcenie. A do takej spolocnosti nas Antony po pravom patri a bohuzial smrad takto sa siriaci je citit vsade naokolo.

Antony - ked uz koncipujes zdrvujuce dokazy o mojom lharstvi - prosim Ta prihod este niekolko dalsich tipov na skvele veci s DR5, ktore su pre teba dost dobre.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Fidji99 píše:
23 led 2023 07:17
Metallica - Hardwired... to Self-Destruct
Analyzed: Metallica / Hardwired ... To Self-Destruct (CD 1, UICR-1126)

DR Peak RMS Duration Track
DR5 -0.10 dB -6.30 dB 3:09 01-Hardwired
DR6 -0.10 dB -6.61 dB 6:29 02-Atlas, Rise!
DR5 -0.10 dB -6.33 dB 6:59 03-Now That We're Dead
DR5 -0.10 dB -6.37 dB 5:51 04-Moth Into Flame
DR5 -0.10 dB -6.45 dB 6:30 05-Dream No More
DR5 -0.10 dB -6.83 dB 8:15 06-Halo On Fire

4 stars
"a tohle album se mi líbí, i přes ten posraný zvuk. Díkec, všechno dobrý.
"

podepsan Tonda Somelier.

Po pravde skor dopijac piva v stanicnom bufete.
Další typická ukázka tvého lhaní a křiváctví. Vtipné je, jak se opakovaně sám usvědčuješ. To už nebude obyčejná vada charakteru, ale spíš mentální retardace. V žumpě vlastních výměšků se propadáš níž a níž a snažíš se nás jimi krmit.

Hned pod recenzí, ze které cituješ, uvádím svůj poslechový zdroj. Ten se ti do špinavostí nehodil, tak jsi jej zatajil. Není to tvoje zprasenina s DR5, ale vinyl rip s DR10. Jo, ten na streamu nenajdeš. Dobrou chuť, pojídači splašků.

https://www.rockboard.cz/album.php?aid=1009355

Odpovědět