Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
peelie
Kontaktovat uživatele:

Re: Tidal

Příspěvek od peelie »

Antony - .........."To těch fór zjevně moc nečteš. Celé to vyznívá jako lamentování pasivního konzumenta.. Ono se to nenačte a neobjeví samo. Zato stream, ten teče sám, to pohodlným lidem stačí.
Na tebe platí doslova to, co jsem napsal: "Nepopírám, že občas shodou náhod lze na streamovacích platformách něco objevit. Čím méně znalý posluchač, tím větší šance objevu. "

Nie, nečítam. Na rozdiel od teba som profík. Ja čítam relevantné zdroje. Časopisy UNCUT, MOJO, Downbeat a iné profesionálne publikácie.
Niečo objaviť ? Tak to záleží aj od toho, aký máš špecifický vkus.Pasívny konzument. Musím sa pousmiať. Vyšlo mi tisíc článkov na nete. Mám 62 rokov a nepočúvam komerčnú hudbu. Počúvam dokonca aj veci od Pauline Oliveros a jej podobných interpétov. Som si istý, že mám napočúvané a naobjavované viac, ako máš ty. Toto nie je hudobné, ale HIFI fórum. Takže tvrdiť, že tipy berieš aj z HIFI fóra je úsmevné.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Profesionál v objevování muziky. No ty koky..
A takový profík neví, že se dá muzika objevit i na hi-fi fóru? Navíc si je jistý, že toho objevil víc než já. Jeho zdroje jsou komerční časopisy. Aha.

Pak, co je tu úsměvné. Začínám tušit, že těch tisíc článků má podpis - Oskár Vtipkár.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak už je to tady --- MQA z Tidalu zmizelo a nově jsou tři kategorie
low (320 kbps) -- v tom už předtím nebylo vlastně nic, ani teď jsem v rychlosti nic nenašel
high (44.1/16) -- většina
max (48, 96, 192/24) -- v podstatě to, co bývalo hi-res v MQA

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak DAC mi u některých věcí pořád hlásí MQA kódování.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Môj DAC podporuje len FLAC, tak teraz neviem, či sa už oplatí dať Tidal.

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

Mě to plnohodnotně jede jen na PC z jejich TIDAL přehrávače. Audirvana v PC a USB Audio Player Pro v mobilu pořád MQA.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

fb_milan6 píše:
02 srp 2023 12:39
Môj DAC podporuje len FLAC, tak teraz neviem, či sa už oplatí dať Tidal.
Zaprvé, žádnej DAC nepodporuje FLAC, FLAC přehraje každej DAC.
Zadruhé, FLAC je lepší ne MQA. MQA je jen ztrátovej podvod na zákazníky.
A zatřetí, pokud ti nejde o kvalitní poslech hudby, tak se tidal vyplatí, ale pokud chceš poslouchat hudbu kvalitně, tak žádná streamovací služba nestačí.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

No ja hlavne počúvam mraky noviniek, takže jednoznačne stream. Nikde som nepísal, že MQA je lepšie, ako FLAC.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Jestli posloucháš novinky nebo starý věci je úplně jedno, ani pro nový věci není stream použitelnej pro kvalitní poslech hudby, protože právě spousta novinek se dá poslouchat kvalitně (nebo alespoň o něco kvalitněji) jen z LP (a dnes už třeba i z Blu-ray atd.) a ty na streamu jaksi nejsou. Pokud jde o kvalitní poslech hudby, tak jednoznačně stream ne.

A to s tím že MQA je horší než FLAC jsem psal v reakci na to jak říkáš, že nevíš jestli se tidal vyplatí, když nemáš MQA DAC. Když víme, že MQA je horší než FLAC, tak nemá sebemenší smysl MQA jakkoli zahrnovat do úvah o tom jestli se tidal vyplatí nebo ne.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Tidal prechádza na FLAC, preto som spomínal to s DAC-om bez MQA. Tak neviem, nie som zrovna tak bohatý, aby som si dovolil kupovať toľko vinylov, alebo CD, preto stream,hoci áno v menšej kvalite. Každý preferujeme niečo iné.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Liamee píše:
02 srp 2023 13:08
...
A zatřetí, pokud ti nejde o kvalitní poslech hudby, tak se tidal vyplatí, ale pokud chceš poslouchat hudbu kvalitně, tak žádná streamovací služba nestačí.
Toto je len Tvoj názor, ktorý vo všeobecnosti platiť nemusí.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

A jaké jsou dojmy max oproti high?

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Mě to nabízí 2 tarify Ahoj 44,1a Hifi Plus 24 192Khz

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Liamee píše:
02 srp 2023 13:31
Jestli posloucháš novinky nebo starý věci je úplně jedno, ani pro nový věci není stream použitelnej pro kvalitní poslech hudby, protože právě spousta novinek se dá poslouchat kvalitně (nebo alespoň o něco kvalitněji) jen z LP (a dnes už třeba i z Blu-ray atd.) a ty na streamu jaksi nejsou. Pokud jde o kvalitní poslech hudby, tak jednoznačně stream ne.

A to s tím že MQA je horší než FLAC jsem psal v reakci na to jak říkáš, že nevíš jestli se tidal vyplatí, když nemáš MQA DAC. Když víme, že MQA je horší než FLAC, tak nemá sebemenší smysl MQA jakkoli zahrnovat do úvah o tom jestli se tidal vyplatí nebo ne.
Jaké kvalitativní požadavky nesplňuje datový proud ze služby TIDAL?

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

No ono stačí, že tam jsou bohužel v drtivé většině jen ty nejhorší zprasené Loudness war verze..o tom se tady píše furt dokola.

Odpovědět