Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tidal

Příspěvek od Booker »

ayman píše:
02 srp 2023 14:48
No ono stačí, že tam jsou bohužel v drtivé většině jen ty nejhorší zprasené Loudness war verze..o tom se tady píše furt dokola.
Dynamický rozsah jsem asi měl vyčlenit, to je obecně největší problém a nejen TIDALu.
Prosím tedy jiné kvalitatvní požadavky, které nejsou dodrženy.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

To by mě také zajímalo. U mě je třeba cd lepší než stream. Jinak zkouším teď to Hifi plus a má to větší hloubku, prostor a čistotu, není to špatný asi si to nechám.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Byl jsem na návštěvě u syna. Poskládal jsem mu před časem dohromady aparaturu, tak říkám, aby něco pustil. Že má Tidal, tak co chci slyšet. Jmenoval jsem jednu skupinu za druhou, nové i starší, abych si poslechnul něco osvědčeného. Nic jsem si ale neposlechnul. Většinu těch kapel streamingová služba vůbec neznala, nutila místo nich nějaké playlist shity podobných jmen. Pokud něco našla, tak z patnácti albové diskografie znala dvě alba, živák a remixovaný výběr..
Věděl jsem, že streaming je bída, ale že taková.. Opravdu jen šidítko pro velmi nenáročné konzumenty bez skutečného zájmu o hudbu.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Od 8. 2. 2023 podporuje TIDAL soubory HiRes Free Lossless Audio Codec (FLAC) na iOS, Android, počítači a webu pro předplatitele HiFi Plus. HiRes FLAC je jakýkoli soubor FLAC s rozlišením 24 bitů, 48 kHz nebo vyšším (až 192 kHz).

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Je to prostě doplněk ale jako hlavní zdroj poslechu to je strašné omezení v mnoha bodech.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Expertovi na hudbu Anthonymu. Ale nepreháňajte. Nie sú tam alba ktoré sa páčia Vám.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Začínám tušit, že těch tisíc článků má podpis - Oskár Vtipkár.

Podpisujem sa svojim vlastným menom. Predstavte si to. Ukážte mi Vaše články o hudbe.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

ayman píše:
02 srp 2023 15:22
Je to prostě doplněk ale jako hlavní zdroj poslechu to je strašné omezení v mnoha bodech.
Přesně! Jako doplněk si to představit dovedu. Já si taky jednou za čas pustím v autě rádio..

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

ayman píše:
02 srp 2023 15:22
Tak. A teď prosím bod po bodu.
  • Dynamický rozsah některých alb
  • Nedostupnost některých "niche" umělců

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

ad) "Dynamický rozsah některých alb"
Můžeš to, prosím, rozvést? Znáš nějaký release, který vyšel na CD a současně je na TIDAL a má na TIDAL menší dynamický rozsah?

ad) "Nedostupnost některých "niche" umělců"
Publikovat svou tvorbu na streamingové platformě může tvůrce obrazně "s padesáti dolary v kapse". To se o vydání a distribuci vlastního CD říct nedá. Pokud tedy umělec na platformě není, pak je to jeho volba, nikoli omezení streamingu.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

"Dynamický rozsah některých alb"
Je vina streamingu že v drtivé vybere vydání s nejhorší dynamikou.

"Nedostupnost některých "niche" umělců"
Kolik stojí publikování na streamingu, víš to, když takhle argumentuješ? Rozhodně to není o padesáti dolarech v kapse. To je první tvoje nepravda.
Druhá nepravda je, že je to volba umělce. Nikoli, je to důsledek nepřátelské a chamtivé finanční politiky streamingových služeb, kteří zneužívají masové popularity tohoto způsobu poslechu. Pro nemainstreamové umělce je to často silně ztrátové. Takže opět omezení na straně poskytovatele, které nás vrací do vydavatelského pravěku. Současně je tím vymezena posluchačská oblast na prosté konzumenty.

Těch nevýhod a omezení na straně streamu oproti vlastním zdrojům a médiím je samozřejmě daleko více, nevím proč si Booker vybral jen tato dvě. Ale to by chtělo se o problematiku více zajímat a číst to tady,. Protože všechno už zaznělo.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Presne tak. Napríklad John Zorn bol na Spotify v roku 2013. Potom sa label Tzadik rozhodol dať preč všetko. A tak je to aj s tými interprétmi, čo tam nie sú. Mnohým toto základné pravidlo stream. služieb uniká.

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

FS píše:
03 srp 2023 06:44
ad) "Dynamický rozsah některých alb"
Můžeš to, prosím, rozvést? Znáš nějaký release, který vyšel na CD a současně je na TIDAL a má na TIDAL menší dynamický rozsah?

ad) "Nedostupnost některých "niche" umělců"
Publikovat svou tvorbu na streamingové platformě může tvůrce obrazně "s padesáti dolary v kapse". To se o vydání a distribuci vlastního CD říct nedá. Pokud tedy umělec na platformě není, pak je to jeho volba, nikoli omezení streamingu.
Pokud je to dotaz na mně, tak nemohu. Já osobně problém se streamingem nemám. Jen mě zajímá, co proti streamingu mají ostatní. Proto jsem se zeptal a zatím se zde objevily dva nedostatky, které jsem shrnul ve svém předchozím příspěvku.

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Antony píše:
03 srp 2023 09:15
"Nedostupnost některých "niche" umělců"
Kolik stojí publikování na streamingu, víš to, když takhle argumentuješ? Rozhodně to není o padesáti dolarech v kapse. To je první tvoje nepravda.
https://routenote.com/pricing ... je to $30

Odpovědět