Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tidal

Příspěvek od Dark side of the moon »

Antony píše:
04 srp 2023 10:12
Souhlasím s tím, co jsem sám napsal. Neboť se mi to opakovaně potvrzuje. Děkuji za názorné předvedení.
Že ty tam relevantní informaci nevidíš, neznamená, že tam není. Jen to opět vypovídá o tvé neschopnosti pochopit smysl psaného sdělení. Za to já ale nemůžu..

Ještě drobnost. Jakým konkrétním způsobem bych mohl nechat ostatní diskutovat? Oni teď mají nějak svázané ruce, nebo jim vypnuli kvůli mně proud? Speciálně pro tebe - elektrický.
Prostě normální slušnost - neplést se do diskuze, jejíž téma tě nezajímá.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Omyl, mne toto téma velice zajímá. Navíc, svým tzv. "pletením do diskuze" nijak nebráním ostatním diskutovat také. Akorát jim předkládám odlišný názor podložený argumenty vycházejícími ze zkušeností a zkoumání, což někteří neradi.
Slušnost je například nepodsouvat mi něco, co si nemyslím ani nedělám.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Hlásím, že mě stream také nazajímá, ale na druhou stranu chápu a plně respektuji, že to přehršle levné a snadno dostupné hudby mnoho lidí přímo nadchne, protože ušetří spoustu peněz a ta kvalita bude pro ně nepodstatná. Je to však právo každého.

Antony
Tady hlavou zeď neprorazíš a bude hůř. Za zprasení posledního CD Depešáků, CD Starcatcher - Greta Van Fllet a podobných, by někdo konečně měl už dostat přes dr*ku.

Hudba je skvělá a dokonce i některá ta reprodukovaná.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Oldear:
Beru to spíš jako rétorické cvičení, sociologicko kulturní sondu a testování vlastní trpělivosti. Docela zábavné. Občas se i něco zajímavého dozvím.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Antony píše:
04 srp 2023 12:45
Omyl, mne toto téma velice zajímá. Navíc, svým tzv. "pletením do diskuze" nijak nebráním ostatním diskutovat také. Akorát jim předkládám odlišný názor podložený argumenty vycházejícími ze zkušeností a zkoumání, což někteří neradi.
Tvuj problem je, ze opakujes dokola stale to same v kazdem vlakne, ktere se tohoto tematu jen dotyka, ackoliv to tady uz nikoho nezajima. Asi nejak uchylka. Neco z toho je samozrejme pravda, ale hodne do toho michas svuj extremne zaskatulkovany osobni pristup, ktery pak bohorovne davas na uroven absolutni pravdy. Vidis to prilis cernobile a kdokoliv pak ma trochu jiny nazor, ktery se neshoduje s tvym pristupem, tak prijde odsouzeni, urazeni, je to jen povrchni konzument, nebo neco podobneho. A tohle neni vec nejake moji interpretace, nebo me nepochopeni tvych textu, pokud bys to chtel zahrat na tuhle notu. Tohle ti tady rika vicero lidi uz ponekolikate. To je proste tvoje hulvatske, nadrazenecke chovani a komunikacni styl. Tvuj problem. Ale bud v klidu, vsichni mame problemy, rozhodne nejsi jediny, zvlast na tomto foru.

Jinak tahle diskuze se tu opakuje stale dokola, nic noveho uz neprinasi a ani nic noveho prinest nemuze. Za me je proste stream dalsi medium, ktere uz pouzivam velmi malo, ale stale pouzivam - protoze kde jinde si muzu neco okamzite poslechnout? Jsou tam spatna vydani a ano, ve spouste pripadech ta dobra, nebo nejlepsi vydani tam k dispozici proste nejsou. Nebo tam neni treba nic od interpreta, ktereho zrovna Antony nekde vyhrabal. Zaroven je ale spousta pripadu, kdy tam jsou dobra, nebo dokonce ta nejlepsi dostupna vydani a v takovem pripade je stream stejne medium jako jakekoliv jine digitalni medium a vubec nic ne-hifi na tom neni. Proste stejne jako treba CD, nebo zakoupeny hi-res. Davat tedy streaming sluzby na uroven absolutniho zla, jak se tu nekteri snazi (nebo tak aspon pusobi), je prinejmensim smesny, ale hlavne omezeny pohled na vec.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

ayman píše:
04 srp 2023 11:14
No a jsme u toho, to jsou právě většinou ty zmršené verze..
Především si musíme ujasnit, že to není vina streamovací platformy, resp. jejího provozovatele. To je jako obviňovat výrobce balícího papíru, že Ti do něj manželka zabalila nevhodný dárek.

Nicméně je zde relevantní a často zmiňovaná skutečnost, že u mnoha děl, která vyšla ve více vydáních, se vlastníci autorských práv rozhodli dát ke streamování zrvna verzi, kterou považujeme za zvukově horší.
A zde si opět musíme připustit, že to opět není záležitost streamingu. Proč se vlastník autorských práv rozhodne vydat na fyzickém médiu zrovna tuhle verzi, proč nevydá tu původní ...?
A tohle je minimálně pro mne zajímavější diskuse, leč zde do vlákna nepatří.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Yiakubou:
Jako obyčejně se mýlíš.

" Tvuj problem je, ze opakujes dokola stale to same v kazdem vlakne, ktere se tohoto tematu jen dotyka, ackoliv to tady uz nikoho nezajima. "
1. problém nemám já, ale pouze ti, kteří nesnesou odlišný názor.
2. opakování je nezbytné a přínosné, dokud téma trvá, neboť i ono se opakuje.
3. schovávat se za prázdnou frázi, že to nikoho nezajímá, je typické pro lidi, jimž došly argumenty. Je dost opovážlivé dělat mluvčího všem čtenářům fóra. K tomu nejsi kompetentní.

" Asi nejak uchylka. "
4. Úchylné je považovat za úchylku, když někdo na diskuzním fóru diskutuje.

" ... osobni pristup, ktery pak bohorovne davas na uroven absolutni pravdy."
5. Tvůj výmysl. Kde konkrétně píšu, že můj názor je absolutní pravda?

Jenom v prvních třech větách 5 faulů. Více netřeba. Není to tvoje interpretace, ale tvoje dezinterpretace. Ano, můj komunikační styl stavící na zkušenostech, zkoumání tématu a relevantní argumentaci vadí nejvíce těm, kteří takového přístupu nejsou schopni. Pořád jedni a ti samí, celkem zaručeně. A že se urážejí? I to patří ke stylu těch, kteří se sami ponižují, aniž bych já musel jakkoli nadřazovat.

Tahle diskuze se bude opakovat dokola ještě dlouho. Stále se budou mnozí ptát na výhody streamování hudby a stále spousta z nich nebude ochotna přijmout objektivně zjištěné nedostatky. Například jak předvádíš dlouhodobě a nepřínosně ty.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

FS píše:
04 srp 2023 13:52
ayman píše:
04 srp 2023 11:14
No a jsme u toho, to jsou právě většinou ty zmršené verze..
Především si musíme ujasnit, že to není vina streamovací platformy, resp. jejího provozovatele. To je jako obviňovat výrobce balícího papíru, že Ti do něj manželka zabalila nevhodný dárek.

Nicméně je zde relevantní a často zmiňovaná skutečnost, že u mnoha děl, která vyšla ve více vydáních, se vlastníci autorských práv rozhodli dát ke streamování zrvna verzi, kterou považujeme za zvukově horší.
A zde si opět musíme připustit, že to opět není záležitost streamingu. Proč se vlastník autorských práv rozhodne vydat na fyzickém médiu zrovna tuhle verzi, proč nevydá tu původní ...?
A tohle je minimálně pro mne zajímavější diskuse, leč zde do vlákna nepatří.
Na základě čeho tvrdíš, že to není vina provozovatele?
Odkud víš, že se vlastník práv právě takto rozhodl? Zajímá mne zdroj.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@Antony: Opakovaně nám tady vysvětluješ, jak jsi strašně v tomto procesu zběhlý, jak to všechno na rozdíl od nás všech znáš ... Tak jsi určitě narazil na popis procesu, kterým distibuce na streamingové platformy probíhá. Tak nepruď.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Antony, zjevne nejsi schopen pochopit obsah psaneho textu, jenom prekrucujes a hrajes si se slovicky. Kritizujes neco, co sam zhusta delas. Do huby si nevidis, sebereflexe nula. Diskuze s lidmi jako ty nema smysl.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

FS píše:
04 srp 2023 14:30
@Antony: Opakovaně nám tady vysvětluješ, jak jsi strašně v tomto procesu zběhlý, jak to všechno na rozdíl od nás všech znáš ... Tak jsi určitě narazil na popis procesu, kterým distibuce na streamingové platformy probíhá. Tak nepruď.
Fakt krása. Napíšeš výmysl, a když se zeptám, odkud ho máš, tak si to mám najít sám.
Ale máš pravdu. Právě proto jsem v procesu zběhlý, abych se nedal obelhat každým, kdo si vymýšlí hlouposti. Pobavils.. Ani ses nepokusil obhájit své tvrzení, tím ses docela hezky pasoval na obyčejného žvanila.
Jak jsem ti psal včera:
" Stačí, když se o problematiku trochu více zajímám. Proto lehce odhalím nepravdy těch, kteří o ní nevědí nic. "
Naposledy upravil(a) Antony dne 04 srp 2023 14:41, celkem upraveno 1 x.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Yiakubou píše:
04 srp 2023 14:31
Antony, zjevne nejsi schopen pochopit obsah psaneho textu, jenom prekrucujes a hrajes si se slovicky. Kritizujes neco, co sam zhusta delas. Do huby si nevidis, sebereflexe nula. Diskuze s lidmi jako ty nema smysl.
Absence argumentů tvému příspěvku dává nulovou hodnotu. Zato hodně vypovídá o tobě. Sice nic nového, ale hezky to do sebe zapadá.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@Antony: Nakonec máš pravdu, jsem žvanil. Kdybych nebyl, tak s tebou neztrácím čas.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Tvoje volba. Tvoje vizitka..

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Yiakubou píše:
04 srp 2023 13:26
Antony píše:
04 srp 2023 12:45
Tvuj problem je, ze opakujes dokola stale to same v kazdem vlakne, ktere se tohoto tematu jen dotyka, ackoliv to tady uz nikoho nezajima. Asi nejak uchylka. Neco z toho je samozrejme pravda, ale hodne do toho michas svuj extremne zaskatulkovany osobni pristup, ktery pak bohorovne davas na uroven absolutni pravdy. Vidis to prilis cernobile a kdokoliv pak ma trochu jiny nazor, ktery se neshoduje s tvym pristupem, tak prijde odsouzeni, urazeni, je to jen povrchni konzument, nebo neco podobneho. A tohle neni vec nejake moji interpretace, nebo me nepochopeni tvych textu, pokud bys to chtel zahrat na tuhle notu. Tohle ti tady rika vicero lidi uz ponekolikate. To je proste tvoje hulvatske, nadrazenecke chovani a komunikacni styl. Tvuj problem. Ale bud v klidu, vsichni mame problemy, rozhodne nejsi jediny, zvlast na tomto foru.

Jinak tahle diskuze se tu opakuje stale dokola, nic noveho uz neprinasi a ani nic noveho prinest nemuze. Za me je proste stream dalsi medium, ktere uz pouzivam velmi malo, ale stale pouzivam - protoze kde jinde si muzu neco okamzite poslechnout? Jsou tam spatna vydani a ano, ve spouste pripadech ta dobra, nebo nejlepsi vydani tam k dispozici proste nejsou. Nebo tam neni treba nic od interpreta, ktereho zrovna Antony nekde vyhrabal. Zaroven je ale spousta pripadu, kdy tam jsou dobra, nebo dokonce ta nejlepsi dostupna vydani a v takovem pripade je stream stejne medium jako jakekoliv jine digitalni medium a vubec nic ne-hifi na tom neni. Proste stejne jako treba CD, nebo zakoupeny hi-res. Davat tedy streaming sluzby na uroven absolutniho zla, jak se tu nekteri snazi (nebo tak aspon pusobi), je prinejmensim smesny, ale hlavne omezeny pohled na vec.
*thumbs up* To je výstižné shrnutí.

Odpovědět