Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Re: Tidal

Příspěvek od fb_milan6 »

Trochu nepochopene.Ja pocuvam vela hudby najma noviniek.Z tohto pohladu mi viac vyhovuje stream. Je jasne ze ortodoxny hifista dava prednost hlavne kvalite.Kazdy to ma inak.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Strašně mě baví, co tady, pánové, píšete. Jednak je to pro mne taková taková malá myšlenková rozcvička, sice dost jednotvárná, ale to rocvičky bývají, jednak tím krásně potvrzujete všechny moje teorie o uživatelích a zastáncích streamingových služeb.

Tak hezky popořadě, na každého se dostane:

@ Yiakubou :
Jaj, Kubo, meleš páté přes deváté..
1. "V prodejne sis mohl vybrat dobrovolne z toho, co tam meli. Stejne jako na streamu." Totální nesmysl. Jenom v prodejně sis mohl vybrat dobrovolně, nebo nevybrat, nekoupit, neposlouchat. Na streamu vybral někdo jiný za tebe a tys to měl vnuceno tím, že jsi zaplatil službu a mohl jsi poslouchat jenom tohle.
2. ". Nebo snad chces rict, ze v prodejne sis toho precetl vic, nez co dnes volne najdes na internetu, nebo i v ramci obsahu dostupneho ve streaming aplikacich, treba v Roonu? Asi tezko... " Ano, chci to říct. Nesmysl je to, co jsi napsal ty. Na každém CD si toho přečtu mnohonásobně více, než v popisu na streamu. Ověření je jednoduché, porovnej si to face to face. Samotného mne udivuje, že může obhajovat tak zjevný výmysl, který se dá tak lehce vyvrátit.
3. "Dalsi nesmysl. Samozrejme na streamu kompletni diskrografie jsou. " Další tvůj nesmysl, opět lehce prokazatelný. Z hlediska kompletnosti diskografií je na tom stream tak bídně, že úplně ztrácí smysl. Třeba výše zmíněný Viklický. Je tam snad komplet? Je ho tam aspoň půlka? A takových bych mohl jmenovat spoustu.
4. "Predstav si, ze existuji streaming sluzby, ze si tam vsechno muzes i koupit natrvalo." Ano, to vím moc dobře. Pak to už ale přestává být stream. Navíc, abych se pojistil před jejich nespolehlivostí, musím si kupovat a ukládat jimi předvybraná alba? Upřednostnit tuto znouzectnost před mnou vybudovanou sbírkou z mnou prověřených médií? Hodně velký nonsens.
5. "stream je jedna z prodejen, ve ktere najdes spoustu dobrych, skvelych az nejlepsich vydani." V podstatně menším výběru než v prodejnách a bazarech, což ti uniká. Na světovém trhu je výběr daleko bohatší, než nám vnucuje stream. Být to skutečná prodejna, tak to přesně ta, kam bych nechodil, protože v jiných je nabídka daleko pestřejší a zajímavější.
6. "Ano, je to internetova sluzba. Stejne jako na CD prehravaci bez CD taky neprehrajes nic, tak streaming sluzbu nemuzes pouzivat bez internetu. " Zase srovnáváš nesrovnatelné a v další větě se v tom sám usvědčuješ. Ano, správně, CD médium mi nikdo nevypne, internet ano. Zase jde o tu nezávislost na poskytovateli, o které celou dobu píšu.

Jinak máš pravdu ve větě "Ono ale jde oboji dohromady." Já ale nikde netvrdím opak. Streaming může být doplněk, proč ne. Ale to neznamená, jej budu idealizovat a budu zakrývat jeho nedostatky. Současně to znamená, že kvůli jasně identifikované mase nedostatků jej vyloučím jako hlavní či snad nedejbože výhradní zdroj muziky.

@ Dark side of the moon :
"A když pak tři příspěvky ukáží, že pravdu nemá on (tedy že buď neví nebo si vymýšlí) tak nereaguje, na den odmlčí ..."
Ďjo, a které? Fakt bych ty tři příspěvky rád viděl. Zatím existují jen ve tvé hlavě..

@ fb_milan6 :
"Z obchodu som si mohol mesacne dovolit kupit 5 C dciek. Za mesiac si na streame za minimalnu cenu vypocujem skoro 100 albumov."
Přesně tohle jsem zmiňoval. A pak se divte, že takovým uživatelům říkám povrchní konzumenti. Protože to je doslova definice konzumu a povrchnosti - hlavně, že je toho hodně a levně, na kvalitě nezáleží.. Hustý, fakt.
Když chci kvalitu, když mi na něčem záleží, když nejsem ani povrchní, ani konzument, tak vím, že mne to bude něco stát. Nejenom peníze, ale i čas, energii, hledání, srovnávání, přemýšlení, získávání informací, spoustu pokusů i omylů. Tím něčeho dosáhnu. A určitě se nebudu vytahovat tím, že mám hromadu laciných cizích playshitů rychle a snadno dostupných.

Na závěr rozcvičky si ponechávám perlu, něco jako salto vzad.

@ mcm:
"postup jak vyrobit z nahrávky se "špatným" DR nahrávku s "dobrým" DR je třeba tady:"
Tyto postupy jak z rozemletého karbanátku složit zpátky krávu znám dlouhá léta a samozřejmě jsem je testoval. Vždycky z toho vyjde neposlouchatelná břečka.
Představ si, drahý mcm, existují i programy, co z mp3 64 kb/s umí udělat Hi-Res. Co to ale znamená? Zkus se nad tím zamyslet.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Já se nad tím milej mcm na rozdíl od tebe právě zamýšlím a i proto vím, že je krapítek rozdíl mezi studiovým remasteringem z původních masterů a mixů atd. a snahou nějakým prográmkem "opravit" už jednou zmrveně vydanou nahrávku. Že je zmrvený to výsledný vydání alba co si koupíme v obchodech nebo na nás vypadne ze streamu, totiž jaksi neznamená, že původní studiovej záznam daný nahrávky nemůže být kvalitní, proto se milej zlatej stává, že zní jedno vydání dobře a druhý špatně.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Je to sice marné, ale

Antony » 03 srp 2023 12:34 napsal:
"... Navíc, poskytovatel se ani neunavuje posluchače informovat, kterou edici za své prachy dostane."

Moje odpověď » 05 srp 2023 11:33
"Ohledně informací o jaké vydání se jedná - na Deezeru to je a pokud se jedná o remix je to uvedeno."

Reakce od » 05 srp 2023 11:52
"Takže, nemáš, neznáš, jen chytračíš."

Moje odpověď » 06 srp 2023 14:05 - viz. obr.
+
odpověď ayman » 06 srp 2023 14:15 - viz. obr.

Reakce od Antony ... ticho, ale druhý den je již zpět jako největší expert.
On nám tady Antony těmi svými příspěvky poskytuje takovou nepěknou psychologickou studii sebe sama, ty osobnostní rysy jsou evidentní. Průvodní znaky jako přesvědčení o vlastní neomylnosti, o tom, že jedině jeho názor je ten správný, neschopnost přiznat omyl ...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dark side of the moon :

Tobě vadí především jeden můj osobnostní rys - nenechám se obalamutit. A pokud se o to někdo pokouší, nenechám to bez komentáře. No, už su prostě takovej..

Takže upřesňuji speciálně pro tebe, co jsem skutečně napsal (diskuzi nutno vnímat kontextuálně, ne vytrhávat fragmenty bez návazností):
"data tam nebyla buď vůbec, nebo jen velmi nedostatečná. Chceš říci, že je tam nyní kompletní a podrobná vydavatelská tiráž?"
"samozřejmě, že jsem se na Deezer podíval. Stále zcela nedostatečné údaje. "

Na tom se nic nezměnilo, naopak, vaše obrázkové posty to jen potvrzují. Nebylo proč reagovat. Jestli zrovna tohle má potvrzovat, že jsem neměl pravdu, pak jedině ve tvých bludných představách.
Srovnej údaje z Deezer a z CD nebo jiného média, tedy podrobnou vydavatelskou tiráž.
Dále velice doporučuji zamyslet se nad tím, co tam streamingová služba uvádí. I to málo, co je tam uvedeno, je matoucí a v podstatě k ničemu.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Antony píše:
09 srp 2023 08:52

@ mcm:
"postup jak vyrobit z nahrávky se "špatným" DR nahrávku s "dobrým" DR je třeba tady:"
Tyto postupy jak z rozemletého karbanátku složit zpátky krávu znám dlouhá léta a samozřejmě jsem je testoval. Vždycky z toho vyjde neposlouchatelná břečka.
Představ si, drahý mcm, existují i programy, co z mp3 64 kb/s umí udělat Hi-Res. Co to ale znamená? Zkus se nad tím zamyslet.
že jsi vocas? :lol:

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Good *thumbs up*

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Antony -Když chci kvalitu, když mi na něčem záleží, když nejsem ani povrchní, ani konzument, tak vím, že mne to bude něco stát. Nejenom peníze, ale i čas, energii, hledání, srovnávání, přemýšlení, získávání informací, spoustu pokusů i omylů.

Keby som toto všetko robil pri každom posluchu, tak sa v článkoch nikam nedopracujem. Opakujem ešte raz. Nikde som nenapísal, že chcem počúvať super kvalitu. Ide mi hlavne o hudbu. Povrchný konzument je ten, kto počúva ultrakomerčnú hudbu, hitparády, má tisíc playlistov v Spotify a podobne. Keby som chcel super kvalitu, tak rovno počúvam nahrávky v DSD formáte.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Strašně mě baví, co tady, pánové, píšete. Jednak je to pro mne taková taková malá myšlenková rozcvička, sice dost jednotvárná, ale to rocvičky bývají, jednak tím krásně potvrzujete všechny moje teorie o uživatelích a zastáncích streamingových služeb.
To neni zadna rozcvicka, pokud diskuzi vedes takovym stylem, jakym ji vedes. To je jen tve dobrovolne a cilene prohlubovani urcitych behavioralnich navyku a grafomanie, ktere bys mel spise resit psychoterapii. Ignorujes kontext, obsah a pointu sdeleni, vybiras jen to, co se ti hodi a sazis jeden argumentacni faul za druhym - a jeste se tim ukajis. Ale tak aspon ze z toho mas radost.
Tohle familierni oslovovani si laskave nech pro sve zname a pribuzne, pokud vubec nejake mas. Dodrzuj pravidla fora a slusne diskuze.
Totální nesmysl. Jenom v prodejně sis mohl vybrat dobrovolně, nebo nevybrat, nekoupit, neposlouchat. Na streamu vybral někdo jiný za tebe a tys to měl vnuceno tím, že jsi zaplatil službu a mohl jsi poslouchat jenom tohle.
On te nekdo nuti pouzivat stream, nebo neco nedobrovolne vybirat na streamu? Pokud ano, urychlene volej linku bezpeci. To opravdu neni problem te streaming sluzby. V prodejne samozrejme taky nekdo jiny vybiral za tebe. Tobe se to bud libilo a koupil sis to, nebo ne a sel jsi jinam. Stejne jako u streamu.
Ano, chci to říct. Nesmysl je to, co jsi napsal ty. Na každém CD si toho přečtu mnohonásobně více, než v popisu na streamu. Ověření je jednoduché, porovnej si to face to face. Samotného mne udivuje, že může obhajovat tak zjevný výmysl, který se dá tak lehce vyvrátit.
Kdyz vezmu treba ten Roon, ale i jine podobne aplikace pro streaming, ktere nabizeji podobny obsah: ukaz mi jedno jedine CD, kde najdu informace, ktere v techto aplikacich nenajdu, pripadne informace, ktere zase standardne nenajdu na bookletu od CD - tedy info o vzniku a kontextu daneho alba, recenze, reference na dalsi alba interpreta, reference na podobne zanry a interprety, reference na ovlivnujici a navazujici interprety a spoustu dalsiho. Nevypada to, ze bys mel moznosti streamingu nejak zvlast nastudovane, jinak bys takovouhle kravinu nemohl napsat.
Další tvůj nesmysl, opět lehce prokazatelný. Z hlediska kompletnosti diskografií je na tom stream tak bídně, že úplně ztrácí smysl. Třeba výše zmíněný Viklický. Je tam snad komplet? Je ho tam aspoň půlka? A takových bych mohl jmenovat spoustu.
Samozrejme, ze na streamu jsou interpreti, kde diskografie neni kompletni. To mam ted zacit davat priklady interpretu, kde tam ta diskografie kompletni je? Ty jsi ale napsal "V prodejně mohli mít kompletní diskografii, co neměli, to šlo přiobjednat. Na streamu ne.", coz je minimalne castecne zjevna lez. U spousty interpretu tam kompletni diskografie jsou, to je proste fakt. Kdyz uz chces takhle trollit, aspon to zkus trochu vic sofistikovane a ne jak male dite.
Ano, to vím moc dobře. Pak to už ale přestává být stream. Navíc, abych se pojistil před jejich nespolehlivostí, musím si kupovat a ukládat jimi předvybraná alba? Upřednostnit tuto znouzectnost před mnou vybudovanou sbírkou z mnou prověřených médií? Hodně velký nonsens.
Treba to je nonsens pro tebe, kvuli tvemu individualnimu pristupu, ktery ale rozhodne neni platny pro vsechny. A to je neco, co v zadnem pripade nesnizuje moznosti a benefity streamingu pro ostatni. Ohledne predvybrani alb - tohle je zase jen jakesi tvoje masturbacni cviceni. Ty, ani ja, nebo jakykoliv jiny posluchac fakt nejsme nekdo, kdo by rozhodoval o tom, jaka alba ma mit streaming platforma, internetovy obchod, pripadne prodejna k dispozici. To vzdy rozhoduje provozovatel. Tedy, predvybrana alba si kupujes vzdy.
V podstatně menším výběru než v prodejnách a bazarech, což ti uniká. Na světovém trhu je výběr daleko bohatší, než nám vnucuje stream. Být to skutečná prodejna, tak to přesně ta, kam bych nechodil, protože v jiných je nabídka daleko pestřejší a zajímavější.
Mne nic neunika. Srovnavat streaming platformu jako jeden z moznych zdroju, ze zbytkem svetoveho trhu, je jako tvrdit, ze Skodovku si nikdy nekoupis, protoze vsechny ostatni znacky dohromady maji vetsi vyber. Logicky nesmysl, argumentacni faul, srovnavas hrusky a jabka. Pokud se ti nabidka streamingu nelibi, tak bez do jine prodejny a bud happy, je to tvoje volba. Pak ale neotravuj a neodsuzuj ostatni, kterym streamingova prodejna vyhovuje.
Zase srovnáváš nesrovnatelné a v další větě se v tom sám usvědčuješ. Ano, správně, CD médium mi nikdo nevypne, internet ano. Zase jde o tu nezávislost na poskytovateli, o které celou dobu píšu.
Se u tebe stavim a uvidis, jak ti behem chvilky vsechny CD povypinam :D I u CD jsou nevyhody a nejake zavislosti, ne vsechna CD a vydani, ktere by jsi mohl chtit, muzes lehce sehnat. Resis nesmyslne, nepodstatne, v normalni situaci neexistujici problemy. Trochu mi to pripomina argumentaci preppera, ktery se pripravuje na apokalypsu, ktera ale nikdy neprijde. Zavislost na poskytovateli budes mit vzdy, protoze k reprodukci vzdy potrebujes minimalne elektrinu. Pravdepodobnost, ze ti nekdo dneska vypne internet, je v podstate na podobne urovni, jako ze ti prestane jit elektrina.
Jinak máš pravdu ve větě "Ono ale jde oboji dohromady." Já ale nikde netvrdím opak. Streaming může být doplněk, proč ne. Ale to neznamená, jej budu idealizovat a budu zakrývat jeho nedostatky. Současně to znamená, že kvůli jasně identifikované mase nedostatků jej vyloučím jako hlavní či snad nedejbože výhradní zdroj muziky.
Nikde sice netvrdis opak, ale vyvolavas tady boure, jako by streaming bylo nejvetsi zlo, se kterym se distinguovany Antony preci nemuze zaspinit a kdo se tim zaspini, je jen povrchni konzument. Pritom jsem presvedceny (i na zaklade tohoto prispevku), ze ve vysledku streaming pouzivas uplne stejne jako ja a spousta ostatnich. Absolutne pokrytecky postoj, kdy jenom vyvolavas bouri ve sklenici vody, selektivne vybiras jen to, co se ti hodi do tveho 'cviceni', pausalizujes a do huby si nevidis. A odsuzujes i ty, kteri streaming jako hlavni zdroj nemaji, aniz bys o tom jak jej vyuzivaji cokoliv vedel.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

fb_milan6 píše:
09 srp 2023 12:17
Antony -Když chci kvalitu, když mi na něčem záleží, když nejsem ani povrchní, ani konzument, tak vím, že mne to bude něco stát. Nejenom peníze, ale i čas, energii, hledání, srovnávání, přemýšlení, získávání informací, spoustu pokusů i omylů.

Keby som toto všetko robil pri každom posluchu, tak sa v článkoch nikam nedopracujem. Opakujem ešte raz. Nikde som nenapísal, že chcem počúvať super kvalitu. Ide mi hlavne o hudbu. Povrchný konzument je ten, kto počúva ultrakomerčnú hudbu, hitparády, má tisíc playlistov v Spotify a podobne. Keby som chcel super kvalitu, tak rovno počúvam nahrávky v DSD formáte.
Běžné výmluvy konzumentů. Hlavně ta - jde mi hlavně o hudbu. Tímto zaklínadlem omlouvají jakýkoli spotřební přístup. Jsou ho plné internety.. To tvrdí konzumenti kompresí zpraseného zvuku, poslouchající z mobilu nebo boomboxu, kašlající na kvalitu. OK, jejich volba, neberu jim to. Ale nesmějí se divit, když se jim bude říkat konzumenti, když právě tuto definici do písmene naplňují.

Ten, komu jde skutečně o hudbu, zajímá se o problematiku. Nehledá výmluvy a laciné cesty.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Hlavne ze tady pak doporucujes alba s DR8, ty kvalito :-D

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

fb_milan6 píše:
09 srp 2023 12:17
Keby som chcel super kvalitu, tak rovno počúvam nahrávky v DSD formáte.
Sice se pokoušíš diskutovat, ale o problematice evidentně nic moc nevíš. DSD není ani formát ani kvalita (nebo úroveň kvality), ale způsob kódování zvuku do digitální podoby. Že je něco v DSD neznamená, že je to kvalitnější, i nahrávka v DSD může být zmrvená. Děláš klasivckou chybu začátečníků, nehifistů atd., zaměňuješ zvukovou kvalitu za maximální možnosti a parametry formátů, nosičů, kodeků, kódování atp.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Antony. A o čo mi asi ide, ak nie o hudbu?

"Ten, komu jde skutečně o hudbu, zajímá se o problematiku."

Ako vieš, že ja sa o problematiku nezaujímam. Napíšem ti stovky avantgardných mien, o ktoré si ani nezakopol. Samé žvásty a nadradzovanie sa od človeka, ktorému prišiel do cesty streaming a on je celý bez seba a viní každého, kto ho používa.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Yiakubou píše:
09 srp 2023 12:20
Strašně mě baví, co tady, pánové, píšete. Jednak je to pro mne taková taková malá myšlenková rozcvička, sice dost jednotvárná, ale to rozcvičky bývají, jednak tím krásně potvrzujete všechny moje teorie o uživatelích a zastáncích streamingových služeb.
To neni zadna rozcvicka, pokud diskuzi vedes takovym stylem, jakym ji vedes. To je jen tve dobrovolne a cilene prohlubovani urcitych behavioralnich navyku a grafomanie, ktere bys mel spise resit psychoterapii. Ignorujes kontext, obsah a pointu sdeleni, vybiras jen to, co se ti hodi a sazis jeden argumentacni faul za druhym - a jeste se tim ukajis. Ale tak aspon ze z toho mas radost.
Ne každý, kdo umí psát k tématu, je grafoman. Zkus se dovzdělat. Narážky na psychoterapii postrádají slušnost, kterou následně vyžaduješ. Začni od sebe. Co se týče kontextu, obsahu, pointy a dodám hlavně schopnosti porozumět významu textového sdělení, v tom se narozdíl od naprosté většiny zúčastněných, včetně tebe, orientuji naprosto dokonale. Například vše mám jasně doloženo a vyargumentováno, opět narozdíl od ostatních. Ty jsi mne jenom onálepkoval bez jediného relevantního zdůvodnění a proto mají tvoje výkřiky nulovou hodnotu prostého osočování.

Yiakubou píše:
Tohle familierni oslovovani si laskave nech pro sve zname a pribuzne, pokud vubec nejake mas. Dodrzuj pravidla fora a slusne diskuze.
Nevinná slovní hříčka tě vyvádí z míry? To jako fakt? A pak kdo potřebuje psychoterapeuta.. :)
Poznámka ke slušné diskuzi. O pár řádků výše jsi napsal, že jsem grafoman, že bych měl řešit psychoterapii, že se ukájím. V následujících odstavcích jsi v podobných dehonestacích pokračoval. Jen házíš jedovaté sliny, protože mám na věci odlišný názor. Jsi to tedy zejména ty, kdo by měl být vyzván k dodržování zásad slušné diskuze.
Yiakubou píše:
Totální nesmysl. Jenom v prodejně sis mohl vybrat dobrovolně, nebo nevybrat, nekoupit, neposlouchat. Na streamu vybral někdo jiný za tebe a tys to měl vnuceno tím, že jsi zaplatil službu a mohl jsi poslouchat jenom tohle.
On te nekdo nuti pouzivat stream, nebo neco nedobrovolne vybirat na streamu? Pokud ano, urychlene volej linku bezpeci. To opravdu neni problem te streaming sluzby. V prodejne samozrejme taky nekdo jiny vybiral za tebe. Tobe se to bud libilo a koupil sis to, nebo ne a sel jsi jinam. Stejne jako u streamu.
Opět jsi vůbec nepochopil smysl psaného sdělení. A opět vybočuješ ze slušně vedené diskuze podsouváním potřeby volat linku bezpečí. No nic, tvůj standard, porušovat všechny zásady slušnosti a pak se ostentativně odvolávat na slušnost kvůli malichernostem.
Celou dobu se vede diskuze o modelové situaci - uživatel streamu vs. uživatel vlastní CD sbírky. Je opravdu hodně mimo vykřikovat něco o tom, jestli mne někdo nutí. Zcela irelevantní. Jde o srovnání možností obou způsobů.
Přečti si znovu pořádně, co jsem napsal. " prodejně sis mohl vybrat dobrovolně, nebo nevybrat, nekoupit, neposlouchat " U streamu tuto volbu nemáš. Tvoje "Stejne jako u streamu." je čirá lež, tam máš vždy koupeno a nemáš volbu.
Yiakubou píše:
Ano, chci to říct. Nesmysl je to, co jsi napsal ty. Na každém CD si toho přečtu mnohonásobně více, než v popisu na streamu. Ověření je jednoduché, porovnej si to face to face. Samotného mne udivuje, že může obhajovat tak zjevný výmysl, který se dá tak lehce vyvrátit.
Kdyz vezmu treba ten Roon, ale i jine podobne aplikace pro streaming, ktere nabizeji podobny obsah: ukaz mi jedno jedine CD, kde najdu informace, ktere v techto aplikacich nenajdu, pripadne informace, ktere zase standardne nenajdu na bookletu od CD - tedy info o vzniku a kontextu daneho alba, recenze, reference na dalsi alba interpreta, reference na podobne zanry a interprety, reference na ovlivnujici a navazujici interprety a spoustu dalsiho. Nevypada to, ze bys mel moznosti streamingu nejak zvlast nastudovane, jinak bys takovouhle kravinu nemohl napsat.
Nemusím nic ukazovat, to už v dostatečné nemilosrdné pravdě ukázaly postované obrázky. Na streamu není ani zlomek potřebných informací a ty, co tam jsou jsou zavádějící. Porovnal sis to, jak jsem psal? Já ano, plus jsem prověřil i další tituly. Je tam tolik nesmyslů, že ty informace mají spíše zápornou hodnotu, neboť matou posluchače. Vezmi si do ruky CD a srovnej, já to narozdíl od tebe udělal. Do té doby jen mlátíš prázdnou slámu.
Yiakubou píše:
Další tvůj nesmysl, opět lehce prokazatelný. Z hlediska kompletnosti diskografií je na tom stream tak bídně, že úplně ztrácí smysl. Třeba výše zmíněný Viklický. Je tam snad komplet? Je ho tam aspoň půlka? A takových bych mohl jmenovat spoustu.
Samozrejme, ze na streamu jsou interpreti, kde diskografie neni kompletni. To mam ted zacit davat priklady interpretu, kde tam ta diskografie kompletni je? Ty jsi ale napsal "V prodejně mohli mít kompletní diskografii, co neměli, to šlo přiobjednat. Na streamu ne.", coz je minimalne castecne zjevna lez. U spousty interpretu tam kompletni diskografie jsou, to je proste fakt. Kdyz uz chces takhle trollit, aspon to zkus trochu vic sofistikovane a ne jak male dite.
Nezapomeň se nejprve podívat, na co jsem reagoval. To je ten kontext, kterým se tak rád oháníš, aniž bys jej ovšem dokázal vnímat. Tvoje zdrojová věta zněla "Samozrejme na streamu kompletni diskrografie jsou". A teď píšeš, "Samozrejme, ze na streamu jsou interpreti, kde diskografie neni kompletni." Tak, co je teda samozřejmé..? Samozřejmě to, co se ti zrovna hodí.. :) Trollíš ty,.
Nijak ve svých textech nezpochybňuji, že u některých interpretů se dá nalézt kompletní diskografie. Sice jsem na takového zatím nenarazil (nepočítám jedno/dvou albové interprety), ale věřím že i v této loterii se občas takový šťastný výherce najde.
No, a pak nastává to zásadní. Na streamu diskografie není, a i kdyby ses rozkrájel, chybějící alba si neposlechneš, pokud jsi odkázán jen na děj. Kdeždo v reálném světě si zajdeš jinam a chybějící alba tam koupíš. To byla ona pointa mého sdělení, kterou jsi opět nazachytil a už vůbec nepochopil, ačkoli se na začátku snažíš z téhož nepodloženě obviňovat mne. Zameť nejprve před svým prahem a doporučuji nové koště. To prý dobře mete..
Yiakubou píše:
Ano, to vím moc dobře. Pak to už ale přestává být stream. Navíc, abych se pojistil před jejich nespolehlivostí, musím si kupovat a ukládat jimi předvybraná alba? Upřednostnit tuto znouzectnost před mnou vybudovanou sbírkou z mnou prověřených médií? Hodně velký nonsens.
Treba to je nonsens pro tebe, kvuli tvemu individualnimu pristupu, ktery ale rozhodne neni platny pro vsechny. A to je neco, co v zadnem pripade nesnizuje moznosti a benefity streamingu pro ostatni. Ohledne predvybrani alb - tohle je zase jen jakesi tvoje masturbacni cviceni. Ty, ani ja, nebo jakykoliv jiny posluchac fakt nejsme nekdo, kdo by rozhodoval o tom, jaka alba ma mit streaming platforma, internetovy obchod, pripadne prodejna k dispozici. To vzdy rozhoduje provozovatel. Tedy, predvybrana alba si kupujes vzdy.
V umění platí vždy individuální přístup. Od toho je to umění. Není jen můj, je vlastní každému, kdo umění do hloubky vnímá. Tomu, kdo jej povrchně konzumuje přísluší označení konzument. Tolik k pojmům.
Že má streaming benefity pro konzumenty nijak nezpochybňuji. Posluchač nerozhoduje o tom, co bude na streamingu, to také nikde netvrdím. Tvrdím, že skutečný posluchač rozhoduje o tom, co chce poslouchat, nenechá se v této zásadní věci manipulovat. Konzumentovi je tohle jedno, hlavně že snadno, hodně a levně, bez ohledu na kvalitu.
Svoboda výběru je naprosto zásadní. Na streamu mám jenom cizí předvýběr, proto je zcela neslučitelný s mým způsobem (a mnonaha dalších posluchačů) přístupu k hudbě.
Yiakubou píše:
V podstatně menším výběru než v prodejnách a bazarech, což ti uniká. Na světovém trhu je výběr daleko bohatší, než nám vnucuje stream. Být to skutečná prodejna, tak to přesně ta, kam bych nechodil, protože v jiných je nabídka daleko pestřejší a zajímavější.
Mne nic neunika. Srovnavat streaming platformu jako jeden z moznych zdroju, ze zbytkem svetoveho trhu, je jako tvrdit, ze Skodovku si nikdy nekoupis, protoze vsechny ostatni znacky dohromady maji vetsi vyber. Logicky nesmysl, argumentacni faul, srovnavas hrusky a jabka. Pokud se ti nabidka streamingu nelibi, tak bez do jine prodejny a bud happy, je to tvoje volba. Pak ale neotravuj a neodsuzuj ostatni, kterym streamingova prodejna vyhovuje.
Opět si vybočil z rámce porovnávání modelových schémat. Celé tato diskuze je o tomto porovnávání, tento přístup je nutno respektovat. Že to jsou hrušky a jabka, ano, to píšeš přesně. Porovnáváme velmi rozdílné věci právě proto, abychom definovali ty rozdíly. Jde o zcela běžnou komparační metodu a pokud tě to znepokojuje, sám se tím vylučuješ z okruhu lidí schopných v této věci přínosně diskutovat. Nejenom tím, ovšem.
Yiakubou píše:
Zase srovnáváš nesrovnatelné a v další větě se v tom sám usvědčuješ. Ano, správně, CD médium mi nikdo nevypne, internet ano. Zase jde o tu nezávislost na poskytovateli, o které celou dobu píšu.
Se u tebe stavim a uvidis, jak ti behem chvilky vsechny CD povypinam :D I u CD jsou nevyhody a nejake zavislosti, ne vsechna CD a vydani, ktere by jsi mohl chtit, muzes lehce sehnat. Resis nesmyslne, nepodstatne, v normalni situaci neexistujici problemy. Trochu mi to pripomina argumentaci preppera, ktery se pripravuje na apokalypsu, ktera ale nikdy neprijde. Zavislost na poskytovateli budes mit vzdy, protoze k reprodukci vzdy potrebujes minimalne elektrinu. Pravdepodobnost, ze ti nekdo dneska vypne internet, je v podstate na podobne urovni, jako ze ti prestane jit elektrina.
Nefunkční internet není úplně nereálný problém. Internet vypadává daleko častěji než elektřina. To mám dlouhodobě ověřeno nejenom u sebe, ale u mnoha dalších lidí na mnoha různých místech působení. Ostatní závislosti jsou pro oba způsoby poslechu společné (elektřina, přístroj), ale internet je další riziková proměnná, kterou je nutno brát v potaz při zkoumání výhod a nevýhod systému.
Yiakubou píše:
Nikde sice netvrdis opak, ale vyvolavas tady boure, jako by streaming bylo nejvetsi zlo, se kterym se distinguovany Antony preci nemuze zaspinit a kdo se tim zaspini, je jen povrchni konzument. Pritom jsem presvedceny (i na zaklade tohoto prispevku), ze ve vysledku streaming pouzivas uplne stejne jako ja a spousta ostatnich. Absolutne pokrytecky postoj, kdy jenom vyvolavas bouri ve sklenici vody, selektivne vybiras jen to, co se ti hodi do tveho 'cviceni', pausalizujes a do huby si nevidis. A odsuzujes i ty, kteri streaming jako hlavni zdroj nemaji, aniz bys o tom jak jej vyuzivaji cokoliv vedel.
Ani největší zlo, ani špinění, to jsou jen tvé účelové konstrukce. S těmi odmítám mít cokoli do činění. Darwin, když přišel se svou teorií evoluce, taky mnoho lidí ušpinil, protože opice jako předek je přece fuj. Nikoho nezajímalo, jakým bádáním na to přišel, takové věci se přece neříkají a hotovo.
Já pouze nekompromisně zmiňuji své poznatky včetně patřičného zdůvodnění. Že se to konzumentům nelíbí, i když jsou tyto poznatky pravdivé, je jejich problém. Jejich problémem je i to, že za rozdílný názor mají potřebu útočit na jeho nositele, jako kdysi na Darwina. Potírání nositele nepohodlného názoru smyšlenými obviněními je běžná davově patologická reakce, z hlediska sociologie nic neobvyklého. Ovšem tím se zastánci poslechu ze streamu jen definují a ukazují, co jsou sami zač.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

fb_milan6 píše:
09 srp 2023 14:00
Antony. A o čo mi asi ide, ak nie o hudbu?

"Ten, komu jde skutečně o hudbu, zajímá se o problematiku."

Ako vieš, že ja sa o problematiku nezaujímam. Napíšem ti stovky avantgardných mien, o ktoré si ani nezakopol. Samé žvásty a nadradzovanie sa od človeka, ktorému prišiel do cesty streaming a on je celý bez seba a viní každého, kto ho používa.
Vidím to zcela jednoznačně podle toho, co tady píšeš. A opravdu nelze klást rovnítko mezi poslechem ze streamu a zájmem o hudbu. Stovky avantgardních jmen na tom nezmění vůbec nic.

Odpovědět