Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tidal

Příspěvek od Oldear »

Marian ze skupiny "Ti druzí" právě předvedl, že to nepochopil. S tím se nedá nic dělat.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Oldear je totálne mimo. Ja viem, kto sú hifisti a rešpektujem, že zvuk je pre nich prvoradý. Tie jeho popisy ľudí, nie hifistov ale stoja na vode. Kde je povedané, že keď mám Tidal, drahé slúchadlá a drahý DAC, teda na moje možnosti, že mi nejde o kvalitný zvuk. Nikde som nenapísal,že kvalita zvuku je druhotná. Ja viem, že to nie je DSD kvalita, ale aj tak je to výborná kvalita zvuku. Oldear o tom píše spôsobom, akoby mal Tidal nahrávky o kvalite 96 kbp/s. On tu patrí,HIFI diskusia a vlákna o ňom, ale nie na vlákno o Tidale.
Naposledy upravil(a) fb_milan6 dne 29 srp 2023 13:07, celkem upraveno 2 x.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

*offtopic*
Oldear píše:
29 srp 2023 12:43
No, válka, ani nepřátelství tady není, ale zcela jistě jsou zde dvě kategorie posluchačů. Jedni jsou Hifisté a audiofilové, kteří požadují tu toliko diskutovanou věrnost poslechu a Ti jsou tady na "HIFI fóru" správně.

Pak jsou tu Ti druzí "konzumenti a šetřílkové", kteří hájí postoj: "co nejlevněji, popř. zadarmo a kvalita zvuku je druhotná". Ti jsou tady na "HIFI fóru" dle mého názoru omylem a tím tady vznikají ty třenice. Pokud by se přesídlili někam mezi posluchače "dráťáku", budou mít klid a pohodu a většina skutečných Hifistů jim tam vůbec nevleze.

Tato forma střetů ničí fórum a nikoho to už nebaví ani číst. Je to permanentní repete. Nakonec, možná se blíží doba, kdy budeme poslouchat tak nanejvýš "tranzistorák", protože ten je na baterie. Možná to v nás evokuje časy, kdy jsme poslouchali "Laxík" ( Radio Luxembourg ).

Dobře už bylo - bohužel.
No, tak takhle to podle me vubec neni. A je to presne to extremisticke cernobile videni, ktere je podle me uplne mimo. Ale je to vlastne prirozene - cim starsi jsme, tim konzervativnejsi a zastarale videni sveta vetsinou mame, ze. To se stane a stava skoro kazdemu z nas.

Podle me je tady jakasi mensi skupina 'tradicnich hifistu', kteri maji spoustu zkusenosti a ve spouste veci pravdu. Ovsem nekteri jsou tak trochu zatvrdli ve svem starem svete svatyne hifi, kterou si cely zivot budovali. Nekteri z teto skupiny sve nazory a nabyte zkusenosti podavaji velmi arogantnim a elitistickym zpusobem, ktery misto aby pomahal, hifi komunite spise ublizuje, protoze ji uzavira novackum. Nekteri z teto skupiny jsou navic znalostmi a zkusenostmi jiz pozadu, co se tyce digitalu a streamingu.

Pak je tady par jedincu, nebo dejme tomu mensi skupina 'ne-hifistu', kterym o kvalitu nahravky nebo jejich sestavy skutecne prilis nejde a jsou to hlavne jakysi fanousci hudby.

Pak je tady skupina, kterou bych nazval 'mlcici vetsinou', ktera se zde moc neprojevuje a je nekde mezi temito dvema extremy. A v teto skupine, do ktere se taky radim, byt nejsem mlcici, je dost lidi, kteri rozumi tomu, ze i stream muze byt zdrojem hudby v hifi kvalite, byt to ma sva pro a proti. I pres veskery rev nekterych 'tradicnich hifistu', kteri zase ze streamu delaji naprosto nesmyslne nejake nepouzitelne zlo.

A pak je tady Antony, ktery je, az na par vyjimek, jedinym spolecnym jmenovatelem drtive vetsiny vsech flame wars na tomto foru v posledni dobe. Kam prijde, tam se to ze*ere. To neni problem tohoto fora, nebo lidi, kteri se tu projevuji. To je ciste problem individua a pro me lidskeho odpadu s nickem Antony.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

mrba píše:
29 srp 2023 12:28
Jj, mne to pripomína z minulosti Bartoliho
Už sis nastudoval rozdíl mezi objektivním a subjektivním?
Protože tohle je čistě subjektivní dojem. Opět s nulovou hodnotou.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

fb_milan6

Můžeš prosím specifikovat co je "DSD kvalita"? Já to nevím, holt se člověk pořád učí.

Nechci se k Tvému názoru nijak vyjadřovat, je vidět, že jsi bohužel v názvosloví i tématice, zcela mimo. Bylo by to stejné jako u většiny z Vás s Antonym a to já nechci.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Lidský odpad a usvědčený nacista Yiakubou, který nositele jiného názoru označuje termínem "podlidi", tady chce moralizovat typicky Goebbelsovským způsobem. Tedy opakováním lží, ze kterých chce vyrobit opravdu. Ne a ne se mu to podařit..

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Yiakubou
"" Nekteri z teto skupiny jsou navic znalostmi a zkusenostmi jiz pozadu, co se tyce digitalu a streamingu. ""

No, já poslouchám "digitál" od roku 1983. Od kterého roku Ty Yiakubou?

V současné době provozuji k poslechu všechny digitální formáty na úrovni Hifi, kromě odpadu jako je MP3, "dráťák" a pod.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Oldear píše:
29 srp 2023 13:00
Marian ze skupiny "Ti druzí" právě předvedl, že to nepochopil. S tím se nedá nic dělat.
Oldear práve predviedol, že sa naučil používať Google a zistil moje meno, gratulujem👍🙂
Pochopil som všetko, pekne to zhrnul Yiakubou vyššie.
V tomto vlákne mohli ľudia ktorí používajú Tidal zdieľať a riešiť veci okolo Tidalu, to je ale jaksi kvôli pár jedovatým haterom nemožné...

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Oldear, chytáš sa zbytočne jednotlivých pojmov, lebo tam si doma a vieš, že ma nimi prevalcuješ. Podstatu si však neobjasnil. Signál DSD (Direct Stream Digital) má vzorkovaciu frekvenciu 2,8224 MHz čo je 64 násobne viac ako má PCM formát (klasické CD).

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Oldear: Prave jsi predvedl presne to chovani nekterych tradicnich hifistu, o kterem jsem psal, aniz bych te jmenoval. Potrefena husa se vzdycky oze. Jaka je vubec relevance toho od kdy ty, nebo ja posloucham digital? Absolutne zadna. Ty mozna poslouchas digital od roku 83, ale zrejme jsi u toho take zustal a o tom jsem presne psal. Digitalem a streamingem nemyslim pouze poslech pres CD player, ale zejmena vyvoj v posledni dobe - poslech pres audio PC, streaming (ne nutne z Tidalu, Spotify, apod.) a vse s tim spojene. Tady si nejsem jisty, jestli tve zkusenosti a znalosti jsou dostatecne, protoze jinak bys musel uznat, ze i ten stream muze fungovat.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

To je ako keby sa opýtal. Odkedy ty počúvaš album Dark Side Of The Moon? Ja od roku 1975.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

mumu píše:
29 srp 2023 13:24
Oldear píše:
29 srp 2023 13:00
Oldear práve predviedol, že sa naučil používať Google a zistil moje meno, gratulujem👍🙂
Pochopil som všetko, pekne to zhrnul Yiakubou vyššie.
V tomto vlákne mohli ľudia ktorí používajú Tidal zdieľať a riešiť veci okolo Tidalu, to je ale jaksi kvôli pár jedovatým haterom nemožné...
Právě dokazuješ, že to vůbec nechápeš. O "Dráťáku" si tady sdílejte věci jak je libo, ale nedávejte ho na stejnou úroveň jako skutečné Hifi náhrávky - to je celé, protože to není stejné. To je pořád dokola. Už dost.

fb_milan6
To je úsměvné, ale dík za "poučení". Ještě si někde dočti při kolika bitech. DSOTM vyšel v roce 1973, dokonce i v ČSSR.

Yiakubou
Nebuď trapný a nepodceňuj, ani netušíš, kdo jsem a čím jsem prošel. Samozřejmě moje zkušenosti jsou ryze praktické a proto takto nepoužitelné technologie, byť digitální, zavrhuji.

Dnes nové a digitální neznamená automaticky výhru, ve všem jsou peníze a úspory systémů. Vem si např. digitální satelit. V roce 1998, když jsem ho domů zavedl byl obraz jedna velká pohyblivá fotka ( a to jako fotograf znám ), Liga mistrů z ARD byla super excelentní a nemohli jsme se vynadívat. Měli progresivní a bitrate cca 14-16 Mbit/s. Podívej se na to dnes v našich končinách, v terestriálu je kostičkovaná šou a u většiny komerčních stanic ze statelitu, to stejné. Na HBO pro ČR je na film bitrate cca 2-3 Mbit/s. Kvalita na poblití. Je to jen o distribuci reklamy a rvou toho tam stále více. DAB+ je to úplně stejné, zlátý FM. Prostě digitálně do sra*ek.

Dále už to tady nechci komentovat. HOWG.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 29 srp 2023 13:48, celkem upraveno 1 x.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Výborne že to už nebudeš komentovať, konečne rozumný krok. Odíď V pokoji a nevracaj sa, k Tidalu evidentne nemáš nič.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

K Tidalu mám a to, že to hraje na ......

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

:)))))))) Nikde neuvádzam, že album DSOTM od P.F. v roku 1975 vyšiel.

Odpovědět