Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
mumu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tidal

Příspěvek od mumu »

Dakujeme Oldearovi za hodnotný názor, vyhravate od nás polročné predplatne Spotify 😁👍

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Tak to podle zdejších trollů hifistů rozhodně hifista nejsem. Děkuji DSTOM Yiakubou Mumu a dalším, že to tu trochu drží, protože se to fakt číst nedá, chlapi, už se proberte!

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Oldear píše:
29 srp 2023 13:45
.. o "Dráťáku" si tady sdílejte věci jak je libo, ale nedávejte ho na stejnou úroveň jako skutečné Hifi náhrávky ...
"dráťák" (nezaujatí říkají streaming) je forma distribuce, jako třeba prodej fyzického CD. To, jestli je distribuována "skutečná HiFi nahrávka" anebo ne, s formou distribuce nesouvisí, pokud ta forma nedegraduje z technických důvodů vstupní kvalitu (jako např. Spotify).

A jestli tady v předchozích příspěvcích naznačují, že o streamingu máš dost zkreslené povědomí, pak zřejmě vycházejí z logické úvahy, že jsi ještě nikdy kvalitní streaming v akci neslyšel.

Mnozí z nás mají zkušenost jinou a to neznamená, že jsme "konzumenti a šetřílkové".

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Antony píše:
29 srp 2023 13:06
mrba píše:
29 srp 2023 12:28
Jj, mne to pripomína z minulosti Bartoliho
Už sis nastudoval rozdíl mezi objektivním a subjektivním?
Protože tohle je čistě subjektivní dojem. Opět s nulovou hodnotou.
Áno, to bol môj subjektívny dojem. Len sa obávam, že Tvoja schopnosť zaplevelovať vlákna svojimi názormi sa začína objektívne približovať bývalým Bartoliho príspevkom na susednom fóre,

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Oldear: Ja s tebou ve spouste veci souhlasim a tvuj postoj beru. Proste se ti Tidal apod. nelibi a preferujes konzervativnejsi media. Mne se to vlastne libi. V tehle diskuzi se ale casto zamenuje zvuk Tidalu, jakozto zdroje hudebnich dat a streaming platformy a zvuk nahravek a vydani, ktere ta platforma nabizi. Moje zkusenost a znalosti mi rikaji, ze pokud srovnavame to co je na CD a co je na Tidalu, Qobuzu, apod. Tak pokud jde o stejne vydani v bezztratovem formatu, neni mezi tim rozdil. Resp. rozdil, ktery muzeme slyset je pak dany rozdilnosti mezi CD player casti a streaming casti sestavy. LUK tady nekde nedavno psal, ze slysel spoustu sestav, i tech nejvyssich a vzdy CD player hral lip, nez streaming. Ja takovou zkusenost nemam. V moji sestave stream hraje proste lepe, nez CD player v podobne cenove kategorii a je jedno jestli streamuju lokalne z PC/NAS, nebo rovnou z Qobuzu, pokud se to da poslouchat z toho.

Ja myslim, ze ty ale narazis zejmena na zvuk tech nahravek a to mas pravdu. Ovsem to preci neni problem jen Tidalu, ale i vsech jinych formatu a medii. A dokud stale i na Tidalu jsou i ty dobre, ci nejlepsi dostupne nahravky, jakoze tam jsou, tak v takovych pripadech je i ten Tidal proste zdroj hudebnich dat totozny treba s CD a pak nelze tvrdit, ze to je nejaky nepouzitelny fuj a ze Tidal hraje na... Tidal nijak nehraje. Tidal jenom dodava hudebni data. Spousta nahravek dostupnych na Tidalu hraje na... stejne jako spousta nahravek na CD, SACD, vinylu atd. hraje taky na... A jiste, mimo Tidal je ten vyber vetsi, lepsi, to ale stale nedela z Tidalu nejaky fuj zdroj v tech pripadech, kde je to mozne. Alespon pro me ne a to je mozna neco, na cem se spolu, nebo treba i s LUKem neshodnem a to je uplne ok, protoze to uz je spis o nejakych osobnich preferencich, nez objektivnich, faktickych duvodech. Akorat by bylo dobry, kdyby to u toho skoncilo. On pak ale prijde Antony s nacismem, a vsem nam to vysvetli...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

mrba:
Pokud mám použít tvoji terminologii, ty jsi zaplevelil vlákna svými názory 207 krát. To se taky objektivně přibližuje Bartolimu, stále dle tvojí terminologie.
Nulová hodnota trvá, tentokrát podle mojí terminologie.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Mam zopar kamaratov golfistov, snazili sa ma nahovorit, tak ako sa patri, som si kupil palice, kurz, clenstvo a zacal som hrat. Skusal som, nic extra som v tom nevidel, tak som sa na to postupne vykaslal.

Nikdy v zivote by ma nenapadlo otravovat mojich znamych nekonecnymi recami o tom aky je golf nudny sport pre starcov. Ani netravim cas na golfovych forach, hadanim sa o tom, ze bowling je ovela lepsi.

Nie som hulvatsky idiot. A mam lepsie veci na pracu, ako riesit to, ako travia ludia, ktorych nepoznam svoj volny cas.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Yiakubou

No to samozřejmě, že jde o zvuk a ty nahrávky, které dráťák prezentuje. To jsem čekal, že tady každý chápe. Je to tak právě proto, že streamingové platformy vznikají až v posledním období a jinou digitální hudbu, že tu "zprzněnou" již nemohly nikde získat. Proto je tam většina tohoto digitálního paskvilu. Nejde o samotný stream, či nosič např. CD, ale o ten zvuk.
Něco jiného je domácí stream z vlastního úložiště, kde si to Tvoříš sám a ze zdrojů, které Ti vyhovují - tedy z těch ještě kvalitních. Toto jsem tady však nikdy nezpochybňoval, to je pak stejné jako ten zdroj, např. kvalitní CD.

Proto je dnes lepší poslech z fyzických nosičů, protože si ty kvalitní nosiče můzeš ještě někde koupit ( i v bazaru ), pokud znáš to vydání a máš k tomu reference. U "dráťáku" čekáš, co Ti pošlou a většinou je to ten zprzněný zvuk. To je celé.

Nehledejte v tom mouchy.

Na druhou stranu, mně se to hovoří, když mám sbírku CD a pod. ( cca 4000 a LP cca 8,5 metru v regálech) z doby, kdy se ještě neprznilo.
Já nové CD už cca 10-12 let nekupuji, protože se to nedá poslouchat. Poslední stav byl z 10 koupených CD jsem 8 vyhazoval, či rozdával hluchotům, protože kvůli tomu zvuku už bych si je nikdy nepustil. V posledních letech kupuji už jen LP, vyjma klasiky, tam SACD, popř. po doporučení i CD. V klasice se zatím neprzní.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Sľúbil si že už to tu nebudeš komentovať. Takže to bola lož?

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@Oldear, fakt je ze prvym reediciam z 80 rokov sa nic zvukovo nevyrovna.

Mam niekolko desiatok kusov zbierku prave UK/US/JPN zasadnych albumov zo 60/70 rokov. Mam ich poctivo odzalohovane na HDD. V konecnom dosledku mi to cez rovnaky DAC hra dostatocne rovnako dobre, aby som si tu hudbu vychutnal. Zaujimava vec, je ze v porovnani s dobovymi LP [najma zaciatok 70 rokov, kedy kvalita vinylov dost kolisala, tak je zvuk CD casto vyrazne lepsi]

Klasika je klasika - tam zase treba mat prehlad o jednotlivych interpretaciach, zvukovo sa daju najst skvele veci, vo velmi nudnom prevedeni.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Oldear

"protože si ty kvalitní nosiče můzeš ještě někde koupit ( i v bazaru ), pokud znáš to vydání a máš k tomu reference."

To ale neplatí pre mňa, ktorý počúva novinky rôznych žánrov. Podľa toho by som sa mal na hudbu vykašlať, lebo zlý zvuk, atď.
každý to má inak.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Tak jsem si ještě jednou rychle prošel zdejší diskuzi, tak 3 týdny zpátky.
Spousta normálních a přínosných příspěvků, regulérní diskuze proč někdo Tidal (nebo obecněji stream) používá, v jakém rozsahu a pro jaký účel, jaké jsou plusy a mínusy.
Nenašel jsem tu žádného nekritického zaslepeného zastánce streamu, zato je tu jeden jediný "oponentní" "diskutér" Antony (no ještě mu občas sekunduje LUK, ale to není podstatné a rýpání Oldeara už beru jako folklór), který málem celé toto téma zničí svými absurdními demagogickými výplody. OK, nemůže si pomoci, čert to vem.
Co by ale nemělo být tolerováno, je forma jeho příspěvků. Opravdu nechápu, jak je možné, že alespoň ty jeho nejhorší excesy nejsou revidovány adminem. Asi že to zvyšuje návštěvnost fóra? Nevím. Ale v pořádku to není.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dark side of the moon
Tvoje lži, výmysly a pomluvy již nekomentuji. Že jsou zde tolerovány v pořádku není, ale jsou tvojí vizitkou.
Dávám ti možnost být přínosný:
Kde v předchozích obrázkových postech je pravdivý údaj o digitální edici alba Paranoid ?

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

Poslední dobou se mě stává, že nahrávka je označena v Max kvalitě ale hraje pouze high kvalitě. Je to jenom u mě nebo se to objevuje u i vás?
Prosím už vím, že Tidal je na h….. takže bych rád jenom odpovědi na můj dotaz. Děkuji.
Úvodní stránka
20230829_181341.jpeg
Po rozkliknutí
20230829_181358.jpeg

Odpovědět