Tidal
Re: Tidal
Tidal hraje v "MAX" zatím jen do extrémních DAC převodníků, nahoře je vidět, že to posíláš do z mobilu přes nějaký Chromecast, nebo TIDAL Conect a pro tyto zatím nebylo od TIDALu uvolněno "nějaké API" a všechno je přehráváno v CD kvalitě HIGH. Mělo by to vše správně fungovat do konce roku. Takže zatím jen přes externí DAC...
Ja to hraju pres streamer Cambridge 851N. Ta appka je jen ovladaní. Měl jsem teď doma DAC který podporoval i MQA a bylo to stejné.
Tak to nevím. Já v Hi-Res přehrávál jen z mobilu, nebo PC přehrávače TIDAL, obojí kabelem připojeno do extrémních DACů (Topping a RME) a například Norah Jones jela nádherně 192/24. Bohužel všechny ostatní streamery a alternativní přehrávače (Audirvana nebo USB Audio Player Pro) jednou zatím jen v CD, nebo MQA, po uvolnění API od TIDALu ale bude vše jak má být.
Aky extremny DAC Snad externy.
Ano. Externý, ale vím o čem je řeč takže bych to neviděl jako problém.
Mám "v merku" streamer WiiM Pro Plus a při procházení jejich fóra jsem narazil na vyjádření TIDALu:
Zpětná vazba od podpory Wiim
V tuto chvíli nepodporujeme Tidal hi-res flac, níže jsme dostali informace od Tidal.
V době uvedení bude HiRes FLAC přístupný na čtyřech klientech, konkrétně iOS, Android, Web a Desktop. Upozorňujeme, že toto první vydání nebude podporovat Chromecast, TIDAL Connect ani naši integraci API, která bude i nadále fungovat ve svém současném stavu. Ujišťujeme vás však, že plánujeme rozšíření podpory pro tyto formáty v druhé polovině roku.
Zpětná vazba od podpory Wiim
V tuto chvíli nepodporujeme Tidal hi-res flac, níže jsme dostali informace od Tidal.
V době uvedení bude HiRes FLAC přístupný na čtyřech klientech, konkrétně iOS, Android, Web a Desktop. Upozorňujeme, že toto první vydání nebude podporovat Chromecast, TIDAL Connect ani naši integraci API, která bude i nadále fungovat ve svém současném stavu. Ujišťujeme vás však, že plánujeme rozšíření podpory pro tyto formáty v druhé polovině roku.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jak už jsem tu psal, mám teď takové nostalgické období a tak aktuálně používám stream (Deezer HiFi, ale to není podstatné) pro poslech starých řadových alb mých oblíbených interpretů. Konkrétně tedy těch, která jsem měl kdysi nahraná (pásky, kazety) nebo jsem je tenkrát vůbec nesehnal. A později, když už to bylo možné, jsem je z různých důvodů na CD už nekoupil.
Je to fajn si je po takové době pustit. A po poslechu se můžu rozhodnout, jestli některé z nich případně nekoupit (u mě tedy přichází v úvahu buď download nebo CD) a mít je doma "natrvalo". O některých uvažuji. Pro tento účel mi přijde stream ideální, stejně to samozřejmě funguje i u novinek.
Včera jsem poslouchal staré Genesis (ještě s P. Gabrielem) - Selling England By The Pound, Deezer uvádí, že je to edice z roku 2007. Velmi dobrý zvuk včetně DR, prostě pohodový poslech. Deezer nabízí i edici z roku 2008, tak jsem si pro porovnání pustil i dvě skladby z této verze, nijak podrobně jsem je nesrovnával, ale opět to bylo dobré.
Je to fajn si je po takové době pustit. A po poslechu se můžu rozhodnout, jestli některé z nich případně nekoupit (u mě tedy přichází v úvahu buď download nebo CD) a mít je doma "natrvalo". O některých uvažuji. Pro tento účel mi přijde stream ideální, stejně to samozřejmě funguje i u novinek.
Včera jsem poslouchal staré Genesis (ještě s P. Gabrielem) - Selling England By The Pound, Deezer uvádí, že je to edice z roku 2007. Velmi dobrý zvuk včetně DR, prostě pohodový poslech. Deezer nabízí i edici z roku 2008, tak jsem si pro porovnání pustil i dvě skladby z této verze, nijak podrobně jsem je nesrovnával, ale opět to bylo dobré.
Nikoli remaster. Je psáno "edice z roku 2007". Edice je vydání. Seznam všech vydání je na Discogs. Tam se oficiální edice z roku 2007 nevyskytuje.
Remaster není edice.
Je to stejné, jako s Paranoid údajnou edicí 2012. Nebo s Viklickým z roku 1978, kdy digitální edice ani vzniknout nemohla.
Je prokázané, že na streamech se neuvádějí edice. Je to technický fakt, který je nutno přijmout.
Remaster není edice.
Je to stejné, jako s Paranoid údajnou edicí 2012. Nebo s Viklickým z roku 1978, kdy digitální edice ani vzniknout nemohla.
Je prokázané, že na streamech se neuvádějí edice. Je to technický fakt, který je nutno přijmout.