Sampler jo?
Tidal
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Tidal
Ano, my víme že i přes to nesčetný opakování pořád nechápeš a nevíš o čem je řeč.
Když myslíš.
nojo jakákoliv debata na tohle foru vždycky dopadne stejně 

jinak ještě dodám Hi-Fi (High fidelity) znamená věrný zvuk - ne hezký ale věrný a HiRes formát prostě přenese víc zvukových informací a tudíž věrnější zvuk než formát CD a o tom to je.
Ano, o tom by to bylo, jenže..... To že má Hi-Res větší a lepší maximální možný parametry než CD, je sice hezký, ale realita je, jak už to tak bývá, jaksi někde jinde a k tomu je "kapánek" složitější. Maximální možný parametry a možnosti jsou jedna věc, to do jaký míry se tyhle možnosti a parametry využívají je věc druhá. A podstatný je právě to druhý, kdežto to první naopak důležitý není, protože i parametry a možnosti CD formátu jsou pro kvalitní poslech hudby i na tej nejvyšší hifi úrovni víc než jen dostačující, ale ani ty se v posledních cca 30 letech ve většině případů nevyužívají ani z poloviny.
Hi-Res nemá s věrným zvukem nic společného. Je to jen platforma. Na ní se může nacházet jakýkoli zvuk, od nejlepšího po nejmizernější. Pokud někdo věří, že čím víc Hi-Res, tím víc kvalita, tak na něj sedí ta fráze o Adidas.
no divím se Liamee kde bereš právo určovat lidem co je pro ně dostatečný a nebo nedostatečný. Možná na své sestavě neslyšíš rozdíl 40 let starého CD formátu od Hi-Res nebo ti to víc vyhovuje ten CD zvuk ale to neznamená že někdo může mít jinak. Na Antonyho nesmysly reagovat nebudu, je to pro mě ztráta času.

A Já vím, že to mnozí mají jinak a rozdíl mezi 40 let starým CD a Hi-Resem mnozí do Hi-Resu zamilovaní a reklamou a píárkem zaslepení a zblbí jedinci nechtějí slyšet a pořád se jen ohání maximálníma parametrama a možnostma a nechtějí slyšet (i když je to slyšet tak jasně), natožpak pochopit, že zvuková kvalita je někde úplně jinde. Ale Já jaksi dám na zvuk a ne na reklamu a proto holt vím jak se věci reálně mají, protože právě jaksi slyším až moc dobře (a to jak na svej sestavě, tak i na sestavách mnohonásobně levnějších a horších), že ta 40 let stará CD hrajou většinou líp než ten Hi-res. Ono to totiž jaksi není o maximálních parametrech formátů/médií, ale o masteringu remasteringu jednotlivých vydání alb. Já vím, že mezi moderníma "hifistama" jsem s tímhle přístupem divnej, když hudbu poslouchám ušima a nedám na reklamní pindy a kdejaký teoretický maximální možnosti a parametry atd., ale holt jsem jeden z těch, kterej vidí (v tomhle případě slyší) věci tak jak jsou a ne tak jak mi někdo řekne, že je mám vidět. Mně když dáš do ruky jablko a řekneš mi, že je to Airbus A320, tak Já se prostě nepokusím na to jablko nasednout a odletět na něm, když vím a vidím, že je to prostě jen jablko. Naopak ti řeknu, že to co mi tvrdíš je nesmysl a to jablko sním.

Ak je to s Hi-Res tak, preco by si potom predplatitel Tidalu mal zaplatit dvakrat viac € mesacne (Tidal HIFI Plus), ako ten, s Tidal HIFI s kvalitou CD. Potom postacuje ta druha varianta. A Tidal HIFI plus ma vela HIFI fandov po celom svete.
V tichých pasážach skladieb je 24 bit jednoznačná výhoda voči 16 bitom. A 96 či 192 kHz voči 44,1 tiež neuškodí. Samozrejme je kvalitný master základ. Z nekvalitného bude oboje hrať blbo.
Ach jo. Je to marný, je to marný........ je to marný..... Ale holt si to tedy zase jednou zopakujeme:
Liamee: Jo, rozumím ti a máš do značné míry pravdu. Ale píšeš pořád o starých věcech, původních vydáních... Ale, v mém případě Qobuz, je především o nových věcech a ty už jsou většinou na CD (pokud vůbec vyjde) a streamovacích platformách ve stejné verzi i kvalitě. O víkendu jsem například poslouchal poměrně nové nahrávky Mahlerových symfonií od Českých filharmoniků s Byčkovem a byl jsem s kvalitou velice spokojen. CD myslím sice vyšlo, ale hi-res je pouze digitálně, fyzicky nevyjde.
A takových příkladů by se dala najít celá řada. Chce to neadorovat, ale ani nezavrhovat všeobecně.
A takových příkladů by se dala najít celá řada. Chce to neadorovat, ale ani nezavrhovat všeobecně.
Já taky nezavrhuju všeobecně, už před jakou dobou jsem tu jasně napsal:
"nejvíc zasažený Loudness War jsou mainstreamový žánry (rock, metal, pop, elektronika......) a naopak ty žánry, který do mainstreamu nepatří jsou jí zasažený míň, například jazz nebo klasika. Klasickou hudbu Loudness War zasáhla asi nejmíň ze všech žánrů."
A stejně tak netvrdím, že Hi-Res nemůže být nikdy lepší, ale v mainstreamových žánrech u starých alb většinou lepší není kvůli Loudness War a u novodobých alb, který jsou jak v Hi-Res tak na CD ve stejným masteru, jsou většinou opět díky Loudness War zmršený oboje v podstatě stejně, takže to už Hi-Res nezachrání. A všimni si, že Já neříkám vždy, ale většinou.
"nejvíc zasažený Loudness War jsou mainstreamový žánry (rock, metal, pop, elektronika......) a naopak ty žánry, který do mainstreamu nepatří jsou jí zasažený míň, například jazz nebo klasika. Klasickou hudbu Loudness War zasáhla asi nejmíň ze všech žánrů."
A stejně tak netvrdím, že Hi-Res nemůže být nikdy lepší, ale v mainstreamových žánrech u starých alb většinou lepší není kvůli Loudness War a u novodobých alb, který jsou jak v Hi-Res tak na CD ve stejným masteru, jsou většinou opět díky Loudness War zmršený oboje v podstatě stejně, takže to už Hi-Res nezachrání. A všimni si, že Já neříkám vždy, ale většinou.
Jasně, čtu to tady a skutečně říkáš většinou.
Já snad jen ještě trochu popíšu svůj přístup. I když jsem toho za ta léta slyšel fakt hodně, pořád se najdou v minulosti věci, které neznám, ať už se jedná o kapely nebo alba. Když se o něčem takovém z jakéhokoliv zdroje dozvím, zkusím tu kapelu nebo desku vyhledat na Qobuzu nebo jinde. Pokud tam je, tak poslechnu bez ohledu na vydání, které poskytují a pak teprve řeším, jestli mi vůbec stojí za to věnovat tomu čas nebo ne. Teprve potom se začínám případně pídit po nejlepším vydání atd.
K tomuhle účelu si streamovací služby platím já. I když od září už vlastně jen Qobuz. Jako jedinej zdroj hudby si to ale představit neumím a to z výše mnohokrát uvedených důvodů.
Já snad jen ještě trochu popíšu svůj přístup. I když jsem toho za ta léta slyšel fakt hodně, pořád se najdou v minulosti věci, které neznám, ať už se jedná o kapely nebo alba. Když se o něčem takovém z jakéhokoliv zdroje dozvím, zkusím tu kapelu nebo desku vyhledat na Qobuzu nebo jinde. Pokud tam je, tak poslechnu bez ohledu na vydání, které poskytují a pak teprve řeším, jestli mi vůbec stojí za to věnovat tomu čas nebo ne. Teprve potom se začínám případně pídit po nejlepším vydání atd.
K tomuhle účelu si streamovací služby platím já. I když od září už vlastně jen Qobuz. Jako jedinej zdroj hudby si to ale představit neumím a to z výše mnohokrát uvedených důvodů.