Tidal
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Tidal
Oldear:
S tím lze samozřejmě souhlasit (i když výjimky se najdou i dnes), nicméně to samé platí, jak píšeš, o současných nahrávkách v podstatě na jakémkoliv médiu.
Moje předchozí poznámka směřovala k tomu, že současné technické parametry streamu (jako média) už dosahují srovnatelné kvality a ostatními platformami.
Což před pár lety ještě neplatilo. Takže nějaké starší nějaké zkušenosti už nejsou moc relevantní.
S tím lze samozřejmě souhlasit (i když výjimky se najdou i dnes), nicméně to samé platí, jak píšeš, o současných nahrávkách v podstatě na jakémkoliv médiu.
Moje předchozí poznámka směřovala k tomu, že současné technické parametry streamu (jako média) už dosahují srovnatelné kvality a ostatními platformami.
Což před pár lety ještě neplatilo. Takže nějaké starší nějaké zkušenosti už nejsou moc relevantní.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Něco o Tidal Atmos od p. Březiny:
https://www.hifi-voice.com/teorie-a-pra ... tmos-music
To si nezaslouží ani komentář a zcela určitě mně tento "digitální švindl" v hudbě mine. Kdo je na toto lačný, tak mu stačí levný receiver a jeden knoflík, který mu ze sterea udělá např. fejkové 5.1, ale poslouchat se to nedá.
Něco úplně jiného je nativní nahrávka Atmos, jak v hudbě, tak zejména u filmů. Jak bylo řečeno, musí být na to prostor, vybavení a kompletní HW podpora. Žádné virtuální repro.
Připomíná mně to dobu prvních Hifi stereo videorecordérů ( rotační hlavy ) na konci 80. let, kdy Panasonic NV-F70 mám ještě v archivační skříni. Na tu dobu špičkový stroj.
No a tady se děly věci a najednou vše bylo Hifi stereo. Při výrobě kazety stačilo občas zahýbat se stereo váhou, aby při přehrávání ty kanály nešly nastejně, ale žádný stereo prostor to nemělo.
Situace se pořád opakuje, jen snaha znovu vydělat na tom samém přetrvává. RS ze šedesátých let - to bude super Atmos.
Jen můj názor.
Něco úplně jiného je nativní nahrávka Atmos, jak v hudbě, tak zejména u filmů. Jak bylo řečeno, musí být na to prostor, vybavení a kompletní HW podpora. Žádné virtuální repro.
Připomíná mně to dobu prvních Hifi stereo videorecordérů ( rotační hlavy ) na konci 80. let, kdy Panasonic NV-F70 mám ještě v archivační skříni. Na tu dobu špičkový stroj.
No a tady se děly věci a najednou vše bylo Hifi stereo. Při výrobě kazety stačilo občas zahýbat se stereo váhou, aby při přehrávání ty kanály nešly nastejně, ale žádný stereo prostor to nemělo.
Situace se pořád opakuje, jen snaha znovu vydělat na tom samém přetrvává. RS ze šedesátých let - to bude super Atmos.
Jen můj názor.
Je tam zopar veci, ktore Brezina nepise/nevie:Dark side of the moon píše: ↑16 říj 2023 16:48Něco o Tidal Atmos od p. Březiny:
- Atmos je ci v Tidale alebo Apple Music vysoko komprimovane DD, taky ekvivalent MP3
- nie je to "skutocny" Atmos, cize objektovy mix, ale su tam napevno namixovane diskretne kanaly [co je dost rozdiel]
- nie je to cielene primarne na domace kina/soundbary, ale na sluchatka [hlavne Ipod Pro Max od Applu]
- kvalita mixov je velmi velmi kolisava, 90% z toho mas pocit, ze to dali robit nocnemu straznnikovi, aby sa nenudil.
- oproti kvalitnym DTS -HD MA je prinos Atmosu relativne mierny, rovnako plati aj pre 5.1 stopy SA-CD mixov.
- nastastie sa zacinaju postupne objavovat aj fyzicke media [vacsinu snad robil S. Wilson] z velmi dobrymi mixami.
- skvele je Yello, Tears for Fears, DSOTM

- fakt je ze najlepsia je na tom klasika - to je oproti stereu uplne iny svet
- vyhoda je aj to, ze MCH celkovo pridava na dynamike a tie mixy nie su az tak sprasene.
- Tidal ma strasny user interface, az nepouzitelny, Apple Music je na toto ovela lepsi.
mam za sebou par tyzdnov nadsenia nad novym formatom, mam procesor, co je schopny spracovat aj profi Atmos, ale uz ma to preslo. Stale kupujem co najviac BR Audio, ale Tidal a Atmos - to nie je pre mna.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Fidji:
Tak pokud je komprimované DD, tak to je nanic.
Škoda. Napadla mě právě ta klasika + záznamy koncertů rocku a popu, právě kvůli dobré zkušenosti s DTS HD MA.
No buďme rádi za bezztrátový FLAC ve stereu.
Tak pokud je komprimované DD, tak to je nanic.
Škoda. Napadla mě právě ta klasika + záznamy koncertů rocku a popu, právě kvůli dobré zkušenosti s DTS HD MA.
No buďme rádi za bezztrátový FLAC ve stereu.
V najnovšej verzii Tidalu sa píše
We added the ability to stream Hi-Res FLAC via Chromecast for most tracks.
Added bitrate and sampling rates to all non-MQA tracks.-
We added the ability to stream Hi-Res FLAC via Chromecast for most tracks.
Added bitrate and sampling rates to all non-MQA tracks.-
ahoj, tak jak vám hraje novinka Hackney Diamonds od The Rolling Stones v HiRes 96/24? Jen se ptám jestli nemám raději počkat až to vyjde jako 2. vydání 3. verze Deluxe edition CD - ovšem jen Japonské verze? 

Hrá to ako keď natlakuješ kompresorom fľašu až by chcela prasknúť, kúsok vzdušnosti tam niet, večná škoda
, lebo hudobne za mňa výborné
.

Hackney Diamonds hraje v Hi-Res 24/96 úplně stejně blbě jako z CD, zvukově odpadní nahrávka
.

a víš co, mě to bavilo poslouchat a to je víc než jsem od toho očekával
klobouk dolů jak to staříkům hraje

a víš co, mě by to taky bavilo poslouchat, kdyby se to dalo poslouchat. Možná LP nebo multikanálová Atmos verze poslouchatelný budou, uvidíme.
píše člověk ve vlákně Tidal který ani Tidal nemá takže to nemohl na Tidalu slyšet
nebo už peklo zamrzlo a už sis ho pořídil? 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Testujem Tidal druhý deň, ale pri Marillion - Misplaced Childhood mi došla trpezlivosť.
1, Možno je to tým, že púšťam z Windowsu web player, ale mne sa tie skladby nechcu za B... spojiť. Funguje na Tidale gapless alebo nie?
2, A prečo sa tym vobec zaoberam, keď mi pri albume z roku 1985 na obrazovke svieti "2017 Remaster"???
1, Možno je to tým, že púšťam z Windowsu web player, ale mne sa tie skladby nechcu za B... spojiť. Funguje na Tidale gapless alebo nie?
2, A prečo sa tym vobec zaoberam, keď mi pri albume z roku 1985 na obrazovke svieti "2017 Remaster"???
"Chytrýho" dělat umíš moc hezky, ale že co je na tidalu je i jinde, to nevíš? Smutné.:
https://www.hdtracks.com/#/album/653088 ... 0abb216f2f
https://www.highresaudio.com/en/album/v ... y-diamonds
Nedá se to poslouchat, bolí mě z toho hlava, katastrofa.