Xonar U1

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Xonar U1

Příspěvek od dadaft »

jak vyřešit problém s nepřístupným PCI slotem? no přeci externí USB modul...

Asus Xonar U1 Audio Station
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... P000000JG0

audio procesor UA100

celkově na slušné urovni. jen ten USB kabel mohl být o půl metru delší.

ovšem Dolby ProLogic IIx společně s Dolby Virtual Speakers v módu MUSIC 2 Speakers (ne headphones, ale sluchátka na kebuli, viz obr.) - tak to jsem ještě nežral... na taneční a vůbec rytmickou electro-music je to pecka!!! nemám přímé srovnání, ale hádám že dává tvrdě nafrak SRS TruSurround XT a SRS Circle Surround II.

Obrázek

... hned jsem splichtil jeden kvalitně vygumovaný trance-dance mixíx :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xonar U1

Příspěvek od dadaft »

do jiného vlákna jsem vložil download - Xonar všechno default jen zapnuté Dolby. tak to mě zase něco těžce dostalo...
*2thumbsup*

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xonar U1

Příspěvek od dadaft »

tak se vyloupla první chybka tohohle jinak skvělého dacu a sluchátkového zesilovače:

po připojení do USB se spustí 2x. kopie na mém počítači "žere" asi 300MB operační paměti a zatěžuje 5% procesor!!! po ukončení zdvojeného procesu ve správci úloh už vše funguje jak má. bacha na to!

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xonar U1

Příspěvek od dadaft »

jsemz toho docela smutný:

Xonar U1 má sice super zvuk, ale čas ukázal, že i bez zátěže je schopen sám o sobě vytáčet operační paměť na max. (2,3 GB !!!!!!)

TAKŽE NEBRAT !!!

JP
Příspěvky: 61
Registrován: 02 říj 2008 19:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Xonar U1

Příspěvek od JP »

Co to znamena vytacat pamet?

To, ze mas plnu pamat nakesovanych dat este neznamena, ze je nieco zle. System si tam data nechava ak by ich nahodou este potreboval, takze nemusi pristupovat na disk. Ak nejaka ina aplikacia potrebuje uvolnit pamat, tak by to system mal urobit.

Idealne je ak je pamat vyuzita naplno, samozrejme nie aktivne.
Ak system neswapuje, tak by malo byt vsetko v poriadku.

Taketo radikalne zavery by som kazdopadne nebral do ust.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xonar U1

Příspěvek od dadaft »

no, já nevím, jak to myslíš, že je ideální, když je operační paměť využitá ne aktivně naplno.

prostě nepoužívaný xonar (nehraje hudba, nic) mi zaměstnává paměť, když pustím jinou náročnější aplikaci, začne to, aby uvolnil místo, všechno (ale co vlastně???) pěchovat do stránkovacího souboru, a tak furt dokola - mě to jako ideál nepřijde...

JP
Příspěvky: 61
Registrován: 02 říj 2008 19:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Xonar U1

Příspěvek od JP »

total used free shared buffers cached
Mem: 255700 250672 5028 0 0 190648
-/+ buffers/cache: 60024 195676
Swap: 240932 56 240876

Tu mas priklad z linuxu. Celkova pamat je 256MB, z toho je 190MB kesovanych, cize system by mal schopny ju uvolnit pre inu "aktivnu" aplikaciu.
Snad sa da pozret aj vo WinXp ci je pamat vyuzivana aplikaciou alebo len zakydana smetim.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xonar U1

Příspěvek od dadaft »

je to tohleto?
Obrázek
zapnul jsem xonar - nic moc se nestalo.
trochu klesla fyzická pamět k dispozici, CPU šlo z nuly na 13% a stránkovací soubor stoupl z 300MB na 424MB.
za týden nebude z fyzické paměti k dispozici skoro nic a stránkovací soubor bude přes 2GB (ta žlutá čára vpravo dole bude u stropu - když vypnu, následuje strmý pád na běžných 300MB)
možná je to o.k., ale mně se to nelíbí... :mrgreen:

JP
Příspěvky: 61
Registrován: 02 říj 2008 19:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Xonar U1

Příspěvek od JP »

Podla mna je vsetko v poriadku, hlavne ak to mas pustene tyzden. Potom je samozrejme, ze mas vsetko kesovane. Sam hovoris, ze ak aplikaciu ukoncis, pamat sa vycisti.
Vytazenie procesoru bude mat pravdepodobne na svedomi USB pripojenie.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xonar U1

Příspěvek od dadaft »

dobrá, pouštím...
dík

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xonar U1

Příspěvek od dadaft »

JP píše:Podla mna je vsetko v poriadku, hlavne ak to mas pustene tyzden.
není všecko v pořádku. po čase zmizí ikonka z lišty a když chci pustit třeba foobar, tak to nejde. ve správci zařízení mi píše, že ID zařízení není identifikováno a zař. nejde spustit (kód 10). vypnu Xonar z USB portu, znova zapnu, a vše je O.K.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xonar U1

Příspěvek od dadaft »

JP píše:Podla mna je vsetko v poriadku, hlavne ak to mas pustene tyzden. Potom je samozrejme, ze mas vsetko kesovane. Sam hovoris, ze ak aplikaciu ukoncis, pamat sa vycisti.
podle mě to vůbec není v pořádku. za týden že mám všechno kešované? zlatý voči. za týden mám stránkovací soubor 1GB. za dva 2GB. v půlce třetího 2,4GB a windows mi suše oznamují, že je potřeba navýšit kapacitu stránkovacího souboru a že některé apliokace, které vyžadují virtuální paměť, mohou být dočasně omezeny. co je na tom kurvadrát v pořádku???

JP
Příspěvky: 61
Registrován: 02 říj 2008 19:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Xonar U1

Příspěvek od JP »

Ak tu aplikaciu ukoncis, stale si Windows pyta viac swapu ?

V Majkrosoft systemoch treba cas od casu vsetko restartovat.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti