300B Roxana

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Riki
Kontaktovat uživatele:

300B Roxana

Příspěvek od Riki »

Ahoj
tak som asi v strede projektu s 300B zosilňovačom. Zosilňovač obsahuje kompletný SE stereo obvod s vynikajúcou 6SN7 ako 2-stupňový predzosilňovač a 300b ako výkonový zosilňovač. Ako prezosilňovač bol zvolený 6SN7, čo odborníci považujú za jeden z najlepších, je charakterizovaný veľmi vysokou linearitou, a preto sa tiež hodí ideálne pre 300B. Chassis, je vyrobené z africkeho čierneho dreva. Krasa dreva spočíva v jej tmavohnedej farbe, drevo nie je morené, len olejom ošetrené. Pcb je pripevnené o 4mm nerezovu platňu. Postupne budem pridávať ďalšie fotky.
https://plus.google.com/photos/11556716 ... 9822936033

TAB
Kontaktovat uživatele:

Re: 300B Roxana

Příspěvek od TAB »

Pěkné, 300B se bude hodit dobře k Fostexu. 300B JJ má dobrý zvuk proti levnějším ruským a také se dá z ní vytáhnout i trochu více W :).
Jako budič je také dobrá ECC99 nebo nejlépe starší lampičky např. E182CC, 5687.

Jaký použiješ výstupní trafa a vazební kondenzátory?

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Už teď to vypadá moc pěkně,těším se na foto dokončeného zesilovače *thumbs up*

Riki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Riki »

TAB píše:Pěkné, 300B se bude hodit dobře k Fostexu. 300B JJ má dobrý zvuk proti levnějším ruským a také se dá z ní vytáhnout i trochu více W :).
Jako budič je také dobrá ECC99 nebo nejlépe starší lampičky např. E182CC, 5687. Jaký použiješ výstupní trafa a vazební kondenzátory?
Uz sa neviem dockat, EL84 som staval pre mojho dvorneho stolara, preglejky na horn su narezane, tak cakam az sa to pozliepa. Co sa tyka vystupnych traf http://www.ampdesign.de/Datenblatt%20AT12.htm tak tieto, Uz som mal 300b zfunkcneny a asi ciastosne odladeny, este cakam co spravi 5U4, doterz usmernene s diodami. Co sa tyka vazobnych kondikov vyskusal som ruske Silver mica, Mundorf Supreme silver, a dalsie.. este to nie je uzavrete, pockam si na Fostexy.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Vyzkoušej Jensen at už hlinikové nebo měděné. Mundorf už nekupuji zvukově mě přijdou špatné. Některé ruské jsou taky dobré a není to tak drahé. Ladit se to musí až s rozehranými reproduktory.

Ty trafa vypadají pěkně. Jsou opravdu tak nízké jak to vypadá z fotky? Všiml jsem si, že používají i stejné plechy typu M jako firma Experience. Cena za ty trafa je super.
Myslím, že bych je taky mohl zkusit.

Riki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Riki »

TAB píše:Vyzkoušej Jensen at už hlinikové nebo měděné. Mundorf už nekupuji zvukově mě přijdou špatné. Některé ruské jsou taky dobré a není to tak drahé. Ladit se to musí až s rozehranými reproduktory.

Ty trafa vypadají pěkně. Jsou opravdu tak nízké jak to vypadá z fotky? Všiml jsem si, že používají i stejné plechy typu M jako firma Experience. Cena za ty trafa je super.
Myslím, že bych je taky mohl zkusit.
hej trafa su tak vysoke ci nizke ako na fotke, pana Bubecka mozem len odporucit. Hej Mondorfy sa ani mne tak nepacia, su dost ostre. mne sa pacia este papierove Tesly TC ka v kombinacii s polystyrenom. Jasne kondiky budem ladit uz na zahorenych menicoch *palec* . Dnes som bol u stolara nieco som nafotil z hornov, dam na web a spustim novu vetvu na Fostex 208.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Perfektní, koukám že jsme nalazení na stejnou notu *2thumbsup* S těma mundorfama nejsme jediný, s každým kdo je zkusil a hodím s ním řeč tak má podobné názory.
Já jsem zkoušel kdysi dávno od Tesly styroflexové kondíky a také jsem byl spokojený. Vlákna na Fostex jsem si všiml. Škoda, že mezi námi bude větší vzdálenost, protože bych 208 chtěl slyšet. Taky mě zajímá Fostex 200A s alnico magnetem :)

Riki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Riki »

TAB píše:Perfektní, koukám že jsme nalazení na stejnou notu *2thumbsup* S těma mundorfama nejsme jediný, s každým kdo je zkusil a hodím s ním řeč tak má podobné názory.
Já jsem zkoušel kdysi dávno od Tesly styroflexové kondíky a také jsem byl spokojený. Vlákna na Fostex jsem si všiml. Škoda, že mezi námi bude větší vzdálenost, protože bych 208 chtěl slyšet. Taky mě zajímá Fostex 200A s alnico magnetem :)
Mozes prosim ta napisat pocit s Jensenov ? Tie Fostexy mozu byt fakt dobre, tiez som po nich poskuloval.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Záleží na jaké pozici jsou kondenzátory. Třeba nejvýraznějšího výsledku jsem dosáhl vždy s kondenzátory Jensen (měděné i Alu) ve sluchátkovém zesilovači na výstupu. Tam byl zvuk hodně jemný ne však bez maskovacího efektu a veškeré detaily byly dobře slyšet aniž by zvuk musel být agresivní. Podobný výsledek jsem měl i s Mundorf - goldsilver oil (jinak Mundorf v ostatních případech nevedl k ničemu dobrému). Jako vazební kondenzátory mezi jednotlivými stupni se Jenseny také osvědčily.
Těžko to nějak popisovat, protože i když máš stejný typ elektronek ale od jiného výrobce tak zvuk je jiný a ke každému výrobci nebo i celkově v celém řetězci sedne jiný kondenzátor...

Riki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Riki »

TAB píše:Záleží na jaké pozici jsou kondenzátory. Třeba nejvýraznějšího výsledku jsem dosáhl vždy s kondenzátory Jensen (měděné i Alu) ve sluchátkovém zesilovači na výstupu. Tam byl zvuk hodně jemný ne však bez maskovacího efektu a veškeré detaily byly dobře slyšet aniž by zvuk musel být agresivní. Podobný výsledek jsem měl i s Mundorf - goldsilver oil (jinak Mundorf v ostatních případech nevedl k ničemu dobrému). Jako vazební kondenzátory mezi jednotlivými stupni se Jenseny také osvědčily.
Těžko to nějak popisovat, protože i když máš stejný typ elektronek ale od jiného výrobce tak zvuk je jiný a ke každému výrobci nebo i celkově v celém řetězci sedne jiný kondenzátor...
no vidim, ze som natrafil na moju krvnu skupinu :), diki za sirokosiahlu odpoved, ak by som ta porosil nejaku osvedcenu schemu na sluchadlovy el. zosilnovac, by sa u teba nenasiel ?

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Zajímavé a známe jsou tyto projekty. Vyzkoušej různé elektronky a pohraj si se zapojením. Výsledný zvuk tě překvapí. Já mám rád 6N6P, ECC88, 5687 ale i třeba
ECC83 s EL84. Vše je to ale pro sluchátka s impedancí kolem 200-600ohm.

http://headwize.com/?page_id=1365

http://headwize.com/?page_id=468

http://headwize.com/?page_id=433

Riki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Riki »

zosilnovac je dokonceny, zvuk nadherny dynymicky, detajny, plne prekvapeni co sa tyka priestoru a zvukov doteraz nepocunych. *2thumbsup* V porovnani s tranzistorovym high endom, strodovky nie su tak strme lahodne sa pocuvaju nepilia usi. Je tam detajlnost a priestor ktora pri tranzistoraku chyba, to znamena ako keby hudba hrala za zavojom. Tranzistorak pri speve ma neprijeme sss sicanie alebo nieco take.300B znie mohutne, a bez zavahania, absolutne nic sa neda vytknut.
https://plus.google.com/photos/11556716 ... 9822936033

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Pěkná práce. Máš nějaké naměřené údaje toho zesilovasče? Charakteristika, S/N, výkon..

Riki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Riki »

diki, ja osobne namerane nemam, vycydzajuc z merani dodvatela komponetov cca asi takto
Ausgangsleistung: 8 Watt pro Kanal mit der 300B
Klirrfaktor: 1% bei Nennleistung
Störabstand größer 80db
Frequenzgang: 20 Hz bis 40 kHz bei -1dB

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Jo to nějak tak odpovídá. Můj druhý zesilovač který jsem stavěl byl podobný jen bez usměrnovačky a naměřené parametry byli +- stejné. Líbylo se mi, že zesilovač měl bas hodně hluboký, prokreslený proti tranzistoru a přitom i podstatně rychlejší :)

Odpovědět