DC filtr
Re: DC filtr
Historia sa opakuje. Akurat na tie blbiny posobi inflacia a ludska stupidita 

Folií na cd jsem dal, aby byla vidět velikost DC filtru, nic víc nic míň. Ale zelený fix mám ještě i originál zapečetěný, co kdyby ?!?! 

Ještě někde zkusím sehnat tohoto krasavce

A když se budu hodně nudit, tak seženu EI trafíčko s pořádně odděleným P a S a zkusím malý oddělovák.
Rozdíly jsou taky v samotných přístrojích, některé si z DC složkou poradí jiné nikoliv. Můj bývalý koncák CA 840W si s DC složkou poradit nedokázal, naproti tomu EC 250R je tiše jak pěna, takže spokojenost i bez filtru.

řekl bych, že tím myslel trafo na jádru "C" nebo "U" kde je primární vinutí zcela oddělené od sekundárního a tedy kapacitní vazba je co nejnižší. Nebo tím myslel stínění mezi primárem a sekundárem u EI trafa.Počujtě, Kefalín, čo si predstavujete pod pojmom "pořádně oddělený P a S" ? Když to čtu , tak mě pokaždý bere čert.
Také u EI můžou být vinutí zcela samostatná (nad sebou).
Přesně tak jsem to myslel 

Jj ,měl jsem na mysli ten blud se stíněním , což samozřejmě z principu není stínění ale bezpečnostní vynutí.Ale 100x opakovaný nesmysl se bohužel stává pravdou.
TVL. Vynutí...měl bych přestat chlastat 

Cu fólia, alebo jedna vrstva vinutia medzi P a S má hlavne funkciu tienenia (prepoklad je trieda II. toho trafa, teda dostatočná izolačná pevnosť, tým je daná bezpečnosť),,aby sa rušenie z L nedostávalo kapacitne na sekundár. Samozrejme to tienene musí byť potom zapojené na sekundárnu stranu oddeľováka, spojené s vývodom sekundáru, ktorý bude (obrazne..)zapojený ako N a spojiť aj na ochranný vývod sekundárnych zásuviek.Jj ,měl jsem na mysli ten blud se stíněním , což samozřejmě z principu není stínění ale bezpečnostní vinutí.