DC filtr

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

DC filtr

Příspěvek od Jarda69 »

Včera jsem si všiml, že mi v zesilovači vrní trafo. Dříve slyšet nebylo. Jelikož jsem během doby nic neměnil, tak jsem si tipnul DC složku v síti.
Ze šuplíku jsem vyhrabal dva kondíky 18000uF/50V (Chemicon) a 6A můstek.
V návodech na netu jsou kondíky kolem 40000uF a můstky 20A, ale nemám silný zesilovač, tak jsem to risknul. K síťové straně mám zdravý respekt, tak jsem neustále kontroloval a proměřoval,
abych něco nezapojil špatně.
Výsledek potěšil. Brum ze zesilovače zmizel. Takže nekecali, funguje to! ;)

Vycházel jsem z obrázku

Obrázek

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DC filtr

Příspěvek od lechos »

tak to je dobrá zpráva...možná bys dokázal rozhejbat můj zesil Pioneer A656 co nenaběhne po startu, ochranná relé repráků prostě nedocvaknou nesepnou a nehraje se, už na tom maturuji delší dobu a kde nic tu nic, nemám tu zručnost co dříve

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Chodím kolem toho už delší dobu:
http://www.customworks.cz/zesilovace/dc ... rettyPhoto

Cena sice není nijak vražedná, ale jako naprostý amatér nemám ponětí, jak by se to mělo zapojit, aby to nezabilo a fungovalo.
Asi počkám až se má situace zlepší a zadám to odborníkovi.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Taky jsem na to koukal. Cena je dobrá. Určitě by to měl zapojit někdo, kdo ví, co dělá. Není nutné zasahovat do zesilovače. Stačí zapojit na přívodní šnůru a celé to umístit do izolované krabičky.
Musí být i mechanicky odolná, aby se nedala rozbít. Případně krabice kovová, ale pak to musí zapojit odborník, co ví, jak precizně propojit zelenožlutý.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Co to tam leží uprostřed? Nějaký zázračný zlepšovač zvuku CD?

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

*palec*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pytel píše:I takto to může vypadat : http://img24.cz/images/13287745683752580628.jpg
Pokud by se to vešlo do 1000.- tak je to určitě lepší, než se s tím sám dělat.

Akorát jsem zapomněl napsat, že by podobná úprava měla projít revizí. V případě průšvihu by to zajímalo Polici, hasiče i pojišťovnu. Takže s domácím kutilstvím na 230V opatrně.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

To je polykarbonat na CD, poslal mi to prodejce jako bonus k podložce pod LP , kde je to ve zvuku znát. Ale u CD nebo SACD jsem neslyšel rozdíl ?!?'!

Jarda 69 : tak to si z levného kraje, jen samotný DC filtr vyjde s poštou 900,- + krabička, kabel , koncovky, nějaká práce, změření a test. Ale funguje to.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

No jo no, DIY z hotovejch komponentů :) Ale pořád se to asi vyplatí, pokud člověk chce, aby to i nějak vypadalo.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Je to pořád v podstatě nouzové (laciné) řešení - blbý je, že proud jde přes elyty, což bych tedy nenechal bez dozoru. V hi-fi to ale nevadí, protože u toho člověk celou dobu sedí, že. Lepší je zkusit se připojit na jinou fázi, pokud to je možné, nebo použít oddělovací trafo, které ale samo nesmí vrčet. Toroid je nevhodný a EI jádro velké a těžké... A cenově o řád výš...

P.S. Filtr Customworks je pěkně předražený.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Pytel píše:To je polykarbonat na CD, poslal mi to prodejce jako bonus k podložce pod LP , kde je to ve zvuku znát. Ale u CD nebo SACD jsem neslyšel rozdíl ?!?'!

Jarda 69 : tak to si z levného kraje, jen samotný DC filtr vyjde s poštou 900,- + krabička, kabel , koncovky, nějaká práce, změření a test. Ale funguje to.

Pytel vyskušaj takuto foliu na nosiče CD a SACD, DVD, BluRay. Marigo Labs Clear Transformation CD Mat.

http://www.ebay.com/itm/Marigo-Labs-Cle ... OSwu1VW2Kg~

U tej je dosť počuť rozdiel. Potom napíš poreferuj.

Dík.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

petrL : jaké nouzové řešení, všechny DC filtry používají elyty, jestli znáš něco jineho sem s tím.

Mnoho z nás nemá možnost použít jinou fázy, a DC filtr se postará aby nevrčela trafa.

Customworks je kvalitní a cena dobrá ( co ale nyní není v hifi předražené ?!?!).

jimmi : rád bych vyzkoušel, ale za 6.000,- určitě neéé.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Pytel píše:petrL : jaké nouzové řešení, všechny DC filtry používají elyty, jestli znáš něco jineho sem s tím.
Mnoho z nás nemá možnost použít jinou fázy, a DC filtr se postará aby nevrčela trafa.
Customworks je kvalitní a cena dobrá ( co ale nyní není v hifi předražené ?!?!).
Bohužel neznám, a kdybych s tím měl potíže, tak takový filtr asi taky zkusím. Customworks je sice pěkný, ale jako pouhý modul pro DIY vzhledem k materiálu příliš drahý. Za 25 eur už se pro DIY dají pořídit složité desky plošných spojů atd. atd.

boxer

Příspěvek od boxer »

Boha fólie na CD.
To tady bylo už před 15 lety.
Taky zelený fix. já se po....

Odpovědět