DIY- Horn ozvučnice s VISATON FRS 8 (beton)

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DIY- Horn ozvučnice s VISATON FRS 8 (beton)

Příspěvek od šeďour »

Na testování nebo nenáročný hraní používám takovej malej digitální zesilovač 2x10w koupenej za 1400,- v CZC počítače.Zvuk to má výbornej, takže pro představu to rozhodně poslouží dobře.

A k těm polystyrenovejm zvukovodům...proč je vyhazovat, když se nabízí možnost osazení a vyzkoušení.S betónem to už bude jenom lepší...
kabelguru.cz

pepa4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa4 »

Momentálně přemýšlím nad koupi trochu lepšího zesilovače Harman Kardon PM 650 :).
Pokud budu mít dřív zesilovač než betonové ozvučnice, tak to zkusím :).

pepa4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa4 »

Tak první pokus odlití betonové ozvučnice, tak jsem zvědavý jak to dopadne :D. Příště musím dát ten výřez více do středu tabule :roll:
Obrázek

pepa4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa4 »

Tak první pokus je odformován, teď jej ještě nechám pár dnů zrát, udělám bočnice a už jen čekat na repro než dojde :)

Obrázek

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Vypadá to dobře, máš to nějak armované? Myslel jsem, že to uděláš jako monoblok, včetně bočnic.

pepa4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa4 »

vonvichousch píše:Vypadá to dobře, máš to nějak armované? Myslel jsem, že to uděláš jako monoblok, včetně bočnic.
Díky, armované to není chtěl jsem to zkusit bez armování, když to praskne udělám znova a lépe. Jako monoblok bych z toho ten polystyren nedostal, už teď to byla docela sranda :D. Zatím udělám dřevotřískové bočnice, pokud to bude ok, tak odliju bočnice z betonu a přilepím je tam.

pepa4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa4 »

Probíhají první testy ozvučnice. Nemám jak ozvučnici změřit, takže vám bohužel neposkytnu žádný graf. Také toho nemám moc naposloucháno, ale zvuk se mi velmi líbí nečekal jsem, že to bude tak pěkně hrát. Zatím si teda pouštím hudbu z ntb, ale brzo snad bude gramofon :).

Teď mě čeká, udělat znovu a lépe dvě ozvučnice ať jsou trochu reprezentativní :) a pak hurá na gramofon.

Obrázek

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

*thumbs up* Paráda, asi se za tebou do Zlína někdy zastavím :D . Vypadá to fakt super. Jaký beton jsi použil? V zahraničních konstrukcích z betonu se používá "modelářský beton", ale u nás jsem na něj nikde nenarazil.

pepa4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa4 »

Díky :),

beton je to normálně klasika :). A klidně se někdy stav, nakonec jsem se rozhodl, že i gramec bude z betonu :D začalo mě bavit odlévat :D

Odpovědět