DIY - pračka LP desek
Re: DIY - pračka LP desek
Ta levnější vana má pouze 40 Hz. Myslím, že to nemá až tak velký význam. Jak to chceš posoudit ? To by jsi musel mít aspoň dvě naprosto shodné desky, které by jsi pral s jinou frekvencí a potom přehráváním testoval ?
Na to bych se mohl vykašlat. Čeká mě přeprání asi pěti set desek. Už to mi nahání hrůzu.

fox:
Vím, že je to defakto nereálné, ale musel jsem se zeptat...
Vím, že je to defakto nereálné, ale musel jsem se zeptat...

-
- Kontaktovat uživatele:
Pánové mluvíte tady o ULTRAZVUKU a spomínáte frekvence kolem 40Hz.
Není tady něco v nepořádku ???
Není tady něco v nepořádku ???
TRANSIWATT:
Já to pochopil tak, že se jedná o 40 kHz...
Já to pochopil tak, že se jedná o 40 kHz...

Ano, chybička se vloudila. 

Dovolím si oživit tuto diskuzi. Plánuju si taky postavit pračku. Jako základ mi poslouží Tesla GE 071. Jako nejjednodušší varianta se mi jeví ponechat gramec tak jak je a jenom mu zpomalit otáčky na nějakých 10 RPM. Jak tomu docílit? Nějakým regulátorem? Jsem v tomhle naprostý laik.

Ahoj.Jsem tu nový.Po strastech s čištěnim Lp jsem pořídil ultrazvukovou čističku.Jakou používáte náplň pro čištění .Ja zatím destilovanou vodu s lihem .
Aby jsi nemusel dlouho vyhledávat zde na foru
používám toto doporučení
destilka- isoprophyl-smáčedlo
v reálu:
40ml (destilka) + 10ml (iso) + 2ml (smáčedlo = Fotonal)
Jako smáčedlo jsem krátce zkoušel různě doporučované saponáty - např: šetrný pro mytí "babyflašek"
ale při vzpomínce na období kinofilmů zvítězil Fotonal, který lze u Škody zakoupit.
Pro upřesnění:
Používám klasickou čističku DIY k vidění zde na foru nebo Googlu (čističkaLP).
používám toto doporučení
destilka- isoprophyl-smáčedlo
v reálu:
40ml (destilka) + 10ml (iso) + 2ml (smáčedlo = Fotonal)
Jako smáčedlo jsem krátce zkoušel různě doporučované saponáty - např: šetrný pro mytí "babyflašek"
ale při vzpomínce na období kinofilmů zvítězil Fotonal, který lze u Škody zakoupit.
Pro upřesnění:
Používám klasickou čističku DIY k vidění zde na foru nebo Googlu (čističkaLP).
Také by mne zajímalo co namíchat do UZ čističky,mám možnost se k jedné dostat,ale co do ní a při jaké teplotě.
Tak po konzultaci s členem tohoto fóra používám čistou destilku.Na 30 stupňů. 15 min.Funguje to skvěle Po všech ostatních čističkách byla přenoska neustale plná prachu a ted po přehrátí vůbec nic.Jinak výrobce čističky nenabízí nenabízí nic ani radu.( v podstatě ani nekomunikuje)A to je z ČR.
Má někdo další zkušenost s touto pračkou z Polska?
Pardon napsal jsem výrobce místo prodejce.
Čo sa týka ultrazvukových čističiek, tak výrobca doporučuje pri lisovaných vaniach, teda tie, o ktorých je tu reč, používať max. 4 hodiny za deň. Inak môže dôjsť ku poškodeniu samotnej nerezovej vane kavitáciou hlavne v ohyboch, kde je materiál tenší. Pri zváraných vaniach sa hrúbka materiálu nemení a pribudne ešte zvar.
Pre tých, čo by si chceli takúto čističku kúpiť a stojan na LP vyrobiť, tak ideál je čistička s objemom 6 litrov, os otáčania LP je 25mm nad hornou úrovňou čističky, posuvný stojan sa dá vyrobiť aj z drevených dosiek a ako motor otáčania dobre poslúži grilovací motorček z OBI za 20€. Menším problémom bude zohnať 7mm osku. Otočný ražeň z OBI ku tomuto motorčeku má len 6mm.
Pre tých, čo by si chceli takúto čističku kúpiť a stojan na LP vyrobiť, tak ideál je čistička s objemom 6 litrov, os otáčania LP je 25mm nad hornou úrovňou čističky, posuvný stojan sa dá vyrobiť aj z drevených dosiek a ako motor otáčania dobre poslúži grilovací motorček z OBI za 20€. Menším problémom bude zohnať 7mm osku. Otočný ražeň z OBI ku tomuto motorčeku má len 6mm.