Již několik lidí se na mě obrátilo s dotazem, jak jsou vyrobeny pletené kabely RG-62, které momentálně používám jak mezi CD a zesilovačem tak mezi phono předzesilovačem a zesilovačem. Použit je kabel RG-62 - koaxiální kabel se vzduchovým dielektrikem.
Používám jednoduchou 62-ku(jednodušší výroba pro méně zkušené pájkaře a lepší ohebnost,při pořád solidních
parametrech)pro propojení tuneru,ale mám vyzkoušeno,že jdou použít i v náročnějších aplikacích.Fakt super za hubičku.
Něco podobného jsem měl doma, ale žádný výsledek proti klasickému základnímu propojení jsem nezaznamenal. Zhruba před třemi roky, možná o něco déle, jsem základní propojení RG62 poslal jednomu prodejci HiFi a ten je pochválil na to, kolik stojí metr syrového kabelu. Jeho výrok byl asi takový: s lepšími konektory, než se kterými jsem je měl já, by se daly zařadit do kategorie kabelů v cenové kategorii cca 1500,-Kč.
to Filip :
tos tomu dal chlape, teď se na Tebe vrhnou jak vosy na lízátko.
PS :
používám již výhradně "Renownovy" DIY Van Den Hull kabely.
S DIY kabelem co jsem dostal od Renowna v pátek, šel i XSymphony - Pure Silver Fantasy - do šuplíku.
bohuši,proč?Filip to myslím vystihl přesně s tou kategorií.
Pro nás co propojujem 15-20titisícové krabičky jsou dráty z této kat.nejpravděpodobnější volbou a při ceně jeho metráže ideální na experimenty.
bohus píše:to Filip :
tos tomu dal chlape, teď se na Tebe vrhnou jak vosy na lízátko.
Pokud mne budou olizovat sličné "vosy", tak se naučím i pájet!
Myslel jsem to tak, jak píše Korys. I já mám jeden Van Del Hull od Renowna a spokojenost.
jclovek
RG 62 je oblíbený kvůli své nízké kapacitě, o impedanci až tak nejde. je vyzdvihováno jeho vzduchové dielektrikum - to je ovšem dvojsečné. má dobré elektroizolační vlastnosti. jenže bavíme-li se o kapacitě a dieletriku atd., znamená to, že nás zajímá napětí (nebo spíš jeho změny v čase) mezi vodiči, ne protékající proud. z toho jednak vyplývá, že signál, jak si audiofilové začasté mylně představují, neteče od někud někam - ten slavný a zbožňovaný Signál nemá žádný směr a všechny ty superčisté dlouhozrné symetricky stavěné blablabla materiály jsou pro signální kabely nepodstatné. jednak že ze vztahu mezi napětím a potenciálem vyplývá požadavek na co nejstabilnější vzájemnou polohu vodičů. malé vzájemné změny polohy vodičů (třeba resonance) vyvolávají změny napětí a tudíž deformují signál. a tady není vzduch nic moc. lepší je pěnové dielektrikum. nechci tvrdit, že do toho vidím, ale tak jsem to pochopil. fakt je, že je to slušný signální kabel.
Jclovek - nevím komu děkuješ za vysvětlení?
Dadafte ty si musel propadat z fyziky. Uvědomuješ si co píšeš za hloupost? Pro mne si svým příspěvkem odhalil o sobě mnohé.
Proč si něco nepřečteš? Začni třeba v učebnici fyziky pro 5.třídu ZŠ.