DIY síťový kabel

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
vision
Kontaktovat uživatele:

DIY síťový kabel

Příspěvek od vision »

Zdravím,
koupil jsem si síťové konektory a kabel DH Labs Encore.
Konektory jsou zřejmě napodobeniny Oyaide (vzhledem k ceně) a nebyl u nich návod na zapojení.
I kabel ja pro mne neznámý. Má zelený, černý a bílý vodič.
Obrázek
Může mi prosím někdo poradit, jak kabel zapojit?

PetrM
Kontaktovat uživatele:

Re: DIY síťový kabel

Příspěvek od PetrM »

Obrázek
barva vodice je uplne jedno to je na tobe, hlavne nezamenit fazi s zemi/nulou, stitneni se pripojuje pouze na strane pristroje na zem

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Na přístrojovém konektoru jsou písmena H a L. Takže tohle zapojení je mi už jasné.
A na druhém konci, u síťového konektoru je tedy jedno jakou barvu, ke kterému šroubku přišroubuju?
Samozřejmě, že zelený zapojím na obou koncích jako zemnící.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Barevne je to tak jako v popisu od PetrM.
Na sousednim foru jsem si prohledl i tve dalsi fotky a na konektoru pro pristroj mas, jak sam pises, znaceni N = neutral / minus, L = Leitung / faze (plus) a vedle stredniho (horniho) otvoru je jasne videt oznaceni pro uzemeni / nulak.
V D se u zastrcky do site pripojuje faze na kolík, pod kterym je oznaceni napeti, tedy vpravo, v CZ je ale tusim faze v zasuvce vlevo a diky zemnicimu koliku nejde zastrcka v zasuvce otocit. Pokud tedy mas zasuvky se zemnicim kolikem, zapojil bych to obracene - faze vlevo. (Zeleny na obou na stred!)

PetrM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrM »

Prospero píše:V D se u zastrcky do site pripojuje faze na kolík, pod kterym je oznaceni napeti, tedy vpravo, v CZ je ale tusim faze v zasuvce vlevo a diky zemnicimu koliku nejde zastrcka v zasuvce otocit. Pokud tedy mas zasuvky se zemnicim kolikem, zapojil bych to obracene - faze vlevo. (Zeleny na obou na stred!)
souhlasim, trochu mi tam nehraje to H jak pise vision, ale mam jeden tip: pokud si vision neni jisty jak to zapojit vem si kabel ktery byl do pristroje v originale zapojen a zmer si ho a prekresli si to na papir, je to nejjednodussi zpusob na kterem se neda "skoro" nic zkazit :)

jetse poznamka k zapojeni stitneni: zapojeni na zem pristroje je nejbeznejsi co jsme kdy videl, mohli by se najit i lidi co namitnou nezapojovat vubec nebo na zem na obou stranach, ale to necham na vkusu kazdeho, zase je moznost experimentovat

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

To H neni H ale N! :D

PetrM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrM »

Prospero píše:To H neni H ale N! :D
proto mi to nesedelo, ale taky to muze byt H jako HOT :) ja si davam bacha po tom co jsem dostal DIY pristroj kde nic nebylo na svem miste, ale popravde kdyz si neco zapojuju pro sebe malo kdy sedi barva fazoveho vodice :)

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Tak jsem to zvládnul.
Ani jsem nevyhodil pojistky :-)
Obrázek
Obrázek

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

No vidis... *2thumbsup*
Vypada to velmi draze.... :D

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

A jak Ti drží ty koncovky v přístroji?Mám s těmito Oyaide :evil: docela zlé zkušenosti.Samec má docela problém s dírou na zem-tím chci říct,že kontakt není nějak super a samice zase rády vypadávají z přístroje při pohybu s aparátem.Jinak design je fajn.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

vision píše:Ani jsem nevyhodil pojistky :-)
Oj, z tohoto mam obavu, ze ako to mas spravene vnutri tych peknych konektorov.

S tymto kablom ide o zivot, takze kvalita musi byt naozaj aj tam bez kompromisov!

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Nechci vám kazit radost, ale když už jsme u toho, ten kabel neodpovídá normám EU, protože má nesprávné barevné značení vodičů, nemohl tedy nikdy projít žádnou zkušebnou EU, coby kabel vhodný pro síťové napětí a jeho uvádění na trh v EU je v rozporu s platnou legislativou.

Netvrdím, že třeba mimo EU nebyl certifikován a že není bezpečný, ale nesplňuje požadavky CE a nesmí se v EU prodávat a používat jako síťový kabel

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ono se toho v EU nesmi cim dal, tim vic! :D
Reproduktory uz se take, oficialne, nesmeji pripojovat 4mm bananky. *taktone*
A nejkrasnejsi je zduvodneni: “4mm bananky pasuji i do elektricke zasuvky a mohlo by se stat, ze je tam nekdo zastrci…” Opravdu? At zije svepravny obcan! *bravo*

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

A co je správný barevný značení EU ?

Jako maj kabely koupený v čechách v metráži, který maj barvy : hnědá, modrá, zelenožlutá ?
Nebo kabely, který který koupim od německýho prodejce a ten má barvy: černá, černá, zelená ?

A co VDH nebo Supra...maj správný barvy ?
...
Elektrikáři na čs hififórech - to je fenomén, kterej by zasloužil samostatnou studii.
kabelguru.cz

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to šeďour :
A co je správný barevný značení EU ?

Jako maj kabely koupený v čechách v metráži, který maj barvy : hnědá, modrá, zelenožlutá ?
no vidíš, že to víš !
Mně je naprosto jedno co máte doma, klidně si to připojte zvonkovým drátem, když vám to bude hrát lépe, nakonec je to každého věc. Napsal jsem to pouze z hlediska norem platných v této zemi.
A co VDH nebo Supra...maj správný barvy ?
Supra nevím, neznám, ale předpokládám, že jako významný evropský výrobce má jistě vše certifikováno a má to tedy správně.
VDH samozřejmě ano !

Odpovědět