DIY, stavba gramofonu

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Odpovědět
weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DIY, stavba gramofonu

Příspěvek od weiron »

Pavel_LXmini:
Moc pěkná páce. Toto raménko je moc pěkné. Divím se že Pro-ject něco podobného nevyrábí.
Mě se nejvíce osvědčili magnetické nohy. Hroty nebo gumové nožky moc dobré nejsou. Ale je to potřeba vyzkoušet. Na každém stroji to bude fungovat jinak.
Já sem si taky dělal DYI gramofon:
Obrázek
Více info mám ve svém vlákně.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DIY, stavba gramofonu

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Paráda *thumbs up* . Už jsem to ve Tvém vlákně přečetl. Píšeš, že to zabralo asi rok. Proto jsem rychle postavil prototyp. Chtěl jsem hrát. Teď uvidím, jakým směrem se vydám.
Pro zajímavost: vymyslel jsem test hlučnosti motorku a ložiska na nehybné desce. Na hliníkovou základnu dám 3 mosazné trubky na stojato, na ně položím starou desku. Na desku položím hrot nejlépe do místa mosazné trubky (takto mám zajištěný tuhý spoj s šasi) a mohu točit ložiskem zvláštˇ(po udstranění řemínku) nebo s motorkem. Pozitivní je, že ložisko není slyšet vůbec. Jsou to dvě mosazná pouzdra, hřídelka je kalená leštěná, sedí dole na kuličce. Motorek je při velkém zesílení slabě slyšet (visí v hliníkové základně na 4 pružinkách). V běžném zesílení, při kterém poslouchám není slyšet vůbec. Změnou napětí mohu ovlivnit brum z motorku. Mohu tedy po rozběhu napětí na motorku snížit a redukovat tak vibrace. Cílem ovšem je aby nebyl slyšet vůbec při jakémkoli zesílení.

Odpovědět