EL84 SE lampáč
EL84 SE lampáč
Caute som tu novy
nedavno sa mi podarilo dotiahnut lampacik do konca, konecne hotovy.
rad by som pridal aj obrazky zatial neviem ako.
Za jednej nudnej soboty som nasiel schemu na zosilnovac v se zapojeni, s EL84, tak som ho poskladal v style vrabcie hniezdo, najprv jeden kanal a hral tak pekne ze som za dve hodky mal funkcny aj druhy. Asi mesiac som doladoval zvuk az do dnesneho stavu. Spokojnost na plnej ciare, nepredpokladal som, ze to bude az tak dobre. Asi mesiac na to som mal vsetko poskledane a odladene.
[youtube]ymdI6XPGO-A[/youtube]
Za jednej nudnej soboty som nasiel schemu na zosilnovac v se zapojeni, s EL84, tak som ho poskladal v style vrabcie hniezdo, najprv jeden kanal a hral tak pekne ze som za dve hodky mal funkcny aj druhy. Asi mesiac som doladoval zvuk az do dnesneho stavu. Spokojnost na plnej ciare, nepredpokladal som, ze to bude az tak dobre. Asi mesiac na to som mal vsetko poskledane a odladene.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Re: EL84 SE lampáč
Pěkný.Musí to být hřejivý pocit,vytvořit něco co hezky vypadá a dobře hraje. 

vyskusam pridat link na obrazky, dufam ze to pojde...
https://plus.google.com/photos/11556716 ... 3583338097
https://plus.google.com/photos/11556716 ... 3583338097
Diki, ano to aj je, kazdy moment planovania, testovania, vyroby, doladovania, odstranovania poruch, malo to svoje caro, a samotny vysledok potesi ci zvukovo ci vizazou.Zappadaddy píše:Pěkný.Musí to být hřejivý pocit,vytvořit něco co hezky vypadá a dobře hraje.

Moc hezký...1*** , přihoď schema.
diki, na tomto odkaze je aj schema, akurat zdrojova cast bola zmenena na usmernenie cez EZ81.LUPUS píše:Moc hezký...1*** , přihoď schema.
http://svetelektro.com/Forum/lampacik-e ... 29653.html
Riki veľmi pekná práca
. aké repro máš k lampáču pripojené ?

Diki, repraky su Tesla 1PF 068 86, hraju v celku prijemnefeco64 píše:Riki veľmi pekná práca. aké repro máš k lampáču pripojené ?

Pěkné a taky konečně někdo nový kdo umí držet pájku
El84 v SE a s EZ81 je moje oblíbené zapojení. Jednoduché, krásné a hraje pěkně.
Jen ty výstupní trafa co jsi použil jsou pro Hi-Fi nevhodný. Mám je doma a jdou tuším bez útlumu až od 150Hz. Jsou určené pro kytarový kombo (na cvičení nebo blues..).

Jen ty výstupní trafa co jsi použil jsou pro Hi-Fi nevhodný. Mám je doma a jdou tuším bez útlumu až od 150Hz. Jsou určené pro kytarový kombo (na cvičení nebo blues..).
TAB píše:Pěkné a taky konečně někdo nový kdo umí držet pájkuEl84 v SE a s EZ81 je moje oblíbené zapojení. Jednoduché, krásné a hraje pěkně.

nase zistenia
zdoj K2 format, cd ?
- BV hralo dynamickejsie, ostrejsie zo zaciaku lubivejsie ale dlhsiu dobu tazko pocuvatelne, hlas spevakov pri "s" neprijemne sa zaostril az sa skreslil zvuk to iste pri urcitych stredovyskach.
tento problem som mal aj pri lapaci ale podarilo sa mi to odladit myslim si velmi dobre.
- lampac EL84 menej dynamiky, maly vykon (ono to potrebuje vysokocitlivy menic), ala kvalita hudby hlas, akusticke nastroje.. bezkonkurecne vierohodne, uplne lahdne sa pocuvala hudba.
Asi do dvoch tyzdnov by mali byt hotove horny s fostex fe 208 sigma, dam result.
Nevím to už přesně ale končej někde kolem 100Hz a slyšet to bylo. Neříkám, že to nehrálo špatně. Jinak zvuk EL84 v zapojení SE je dobrý, příjemný.
[youtube]FTdQdbdCrbc[/youtube]Riki píše:Caute som tu novy
dnes mi prisli NOS ruske 6П14П. Piny som ocistil, tak ich porovnavam s JJ EL84 a s EL84 made in China. Pre moje ucho hraju zatial najkrajsie, vyvazeny zvuk viac hlbok ako v JJ , o cinskych sa vyjadrovat nebudem. Na ceste su aj NOS Tesla tak som zvedavy.