Elektronkový zesilovač

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Odpovědět
daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Elektronkový zesilovač

Příspěvek od daliborr »

Tak jsem konečně dotáhl ten zesilovač do konečné fáze,viz potrebuji-poradit/elektronkovy-zesilovac-t17108.html. Napájecí trafo jsem si nechal namotat nové.A protože nemám se zapojováním žádné zkušenosti,tak jsem to zapojení svěřil odbornému poradci. Je to tento zesilovač. http://www.ebay.com/itm/Douk-Audio-Clas ... Sw44BYk6-I
Během jednoho večera ho měl zmáknutý. Vše přeměřil,doladil a dali jsme se na zkoušku zvuku. Zapojili jsme ho na repro soustavy Grundig box 660b. Zdroj hudby Pc Flac. Hudba rock,pop. Překvapilo,mě jak i s reletivně malým výkonem 13W to hrálo velmi svižně prostorově a dynamicky. Pak jsem vydělal koncové čínské elektronky FU 50 a nahradil je ruskými GU 50. Prostor se slyšitelně ještě více zlepšil a prokreslil a výšky a basy se slyšitelně zlepšily. Žádný brum,ani šum. Jsem spokojen. Pro tižší domácí poslech jedinečný společník. Tak mě to nadchlo,že jsem se s kolegou domluvil,že se pustíme do monobloků 40W třída A s elektronkami GU 50. Koncové trafa budou asi hodně drahé,ale kdo si hraje nezlobí. *hura*

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Elektronkový zesilovač

Příspěvek od zdenoeddie »

Zaujimave. Uvazujem o takychto veciach, kedze sice si viem zosilnovac postavit sam, problem je stale prave to mechanicke doladenie. Uvazoval som ze kupit stavebnicu, a pretvorit ju k obrazu svojmu, za tu cenu tu ani nedokazem poriadne sasi spravit, nieto este cely zosik. Co bolo k tomu dodane, a aky bol nazor odborneho poradcu na dodane suciastky, sposob zapojenia, kvalitu, atd. Dik

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Vždyť to píšeš sám. Za tu cenu ti nikdo tady neudělá ani šasi. Součástky kromě traf jsou laciný, to nemá cenu řešit, kdyžtak dáš lepší. Navíc je ten obchod v EU, takže odpadá ponižující jednání s celníkama. Zapojení je u Číňanů sázka do loterie, buď je to kopie něčeho starého nebo ho budeš muset přizpůsobit.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Ano, při nastavování trochu upravil nějaké součástky. Zapojení je odzkoušená klasika. Kolega byl překvapen ,že měřené parametry byly na číňana velice vyrovnané. Já budu ještě dolaďovat vzhled . Jak budu hotov,tak pošlu foto.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Dalibore, tak jak to bylo s tím trafem, bylo spálený ?
Když tak sděl jaké úpravy změny byly provedeny, a proč.
Jinak co by bylo dobré, tak přidělat přepínač vstupů aspon na tři zdroje (cd, pc, gramo...) třeba.
Dej vědět.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Ty chceš dělat 40W zesík v áčku ??? :P Tak to ti fandim.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

TRANSIWATT - Trafo bylo mrtvý, nechal jsem udělat nový. Cca 1000 Kč. No koncový zesilovače nebudou , 40W to byl můj sen. Musí mi stačit 15W tak mi to odborník spočítal. Předcházet tomu bude sluchátkový zesilovač, foto ukážu. No doufám ,že to bode higend. *2thumbsup*

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

*2thumbsup* Dalibore fandim ti a meli bychom udelat nejake posezeni. Hlavne mas u me spoustu sve hifi "bizuterie" ;).

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

TRANSIWATT píše:
18 srp 2017 17:20
Ty chceš dělat 40W zesík v áčku ??? :P Tak to ti fandim.
Jasne, RD200 uz ceka...

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

RD200... :P to už můžu rovnou vysílat.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Tak jsem ten zesilovač zapojil doma na reprobedny Wharfedale EVO 50. Trochu jsem měl strach,že je zesilovač neutáhne. Po puštění jsem vydržel celé hodiny poslouchat. Dynamika,prostor, sametový zvuk. Potenciometr jsem měl natočený mezi 9a10 hodinou. Už jsem si zajednal trafa a budu stavět mono konce. Ty elektronky mě dostaly. *2thumbsup*

Odpovědět