Jamo

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Odpovědět
jirotel
Kontaktovat uživatele:

Jamo

Příspěvek od jirotel »

Ahoj přátelé HIFIsti :-)

Mám doma repro Jamo E350, tak bych se rád zeptal zda-li bych si polepšil, kdybych komplet vnitřky vč. repro dal do mnou vytvořených ozvučnic z masivu, MDF..(rád bych slyšel co je lepší varianta), nebo zda-li je lepší je prodat a koupit slušnější repro.....
Materiál neřeším ten je za pár a zručný ruce s nářadím mám též....případně mám i kamaráda co vlastní měřící techniku.....

Předem díky za odpovědi.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Jamo

Příspěvek od petrL »

Z masivu se ozvučnice nedělají, nelze zajistit opakovatelnost vlastností, i když pro 1 pár by asi byly podobné. To, co plánuješ, je ztráta času, pokud i bedna zůstane rozměrově stejná, což musí, když chceš znova použít i výhybku. Radši si najdi vhodnou konstrukci, popř. kup stavebnici (ta bývá bez bedny). V Německu mají časopis http://www.hobbyhifi.de, kde je v každém čísle projektů několik. Stavebnice prodává např. http://www.lautsprechershop.de

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Díky za odpověď, je to sice nemila zpráva, nicméně jsem ji trošku čekal...takže jdou z domu a jdu shánět pár tesla reprobeden, které si akorát osadim novými věcmi...TVM... Asi bys kolego neměl zkušenost jak by hráli 4 tesla repro...rv cca 1985 v rámci domácího kina s marantz sr5400 vid ?:-(

Díky

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Covece, asi bych videl smysl stavet neco uplne noveho - ze si spocitas sam ozvucnici, vyhybku, a navrhnes celou konstrukci, ktera by mela byt "za min penez lepsi, nez za stejne penize koupis"

Ale delat se s necim horsim a za vic, nez koupis lepsi a levneji hotove, nevim no ;) Pripomelo mi to zname - "pujdeme tudy - je to sice delší, ale zato horší cesta" :)

A nebo jak pise petrL - pokud te to vyslovene bavi, kup spocitanou stavebnici :)

(pred hafo lety jsem se tim chtel zabyvat take, a zjistil jsem (po nastudovani vseho potrebneho), ze udelat lepsi bednu (za vynalozeny cas, penize a namahu) nez tu, kterou koupim hotovou, je nesrovnatelne tezsi, nez jsem si pomyslel)

Odpovědět