Ceraball!

Když mě na ně upozorníš, tak je také zedituji, ale některá vlákna prostě nečtu. Nemusím snad číst vše ne? Tady někdo někoho nazval debilem a to se mi nelíbí, ať je to na adresu kohokoliv. Víc nemám co bych dodal. Hezký den naplněný dobrou muzikoudadaft píše: ... [EDIT by Rowing] Reakce již není aktuální, vzhledem k úpravě daného příspěvku. Byla ovšem na místě.
zvláštní Rowingu, že špinavosti v jiném vlákně na mou adresu ti nevadily. už jsem si zvyk. jen upozorňuji, že Spravedlnost nemá váhu a zavázané oči proto, aby nestranně posoudila, kdo má a dá víc. i když je tento výklad dnes běžný, původně to bylo myšleno opravdu jinak...
Souhlasím, ale jsem líný překládat slovo od slova. Každý kdo při pozorném čtení přemýšlí, si tento elektronický překlad v hlavě upraví do srozumitelna. Uznávám, někdy to dá práci a je potřeba hledat souvislosti v překladu a co asi je přeloženo špatně, co asi tam správně má být. Ale je to to nejjednodušší pro ty, co anglicky neumí a rádi by se dozvědělí víc, než kdybych dal pouhou citaci.korys píše:Ahoj Alešku,
ty překlady je hrůza číst,škoda,ale i tak mi přijdou dost účelové.....
Ano, jde o velice rozšížený názor a má svoji logiku. Na druhé straně, u velmi rozšířeného koníčka amatérské astronomie a to včetně fotografování noční oblohy jdou právě cestou podložek s gely. Přitom hmotnosti jejich udělátek jsou mnohdy ve stejné hmotnostní kategorii a logicky řečeno přišroubováním těch jejich dalekohledů a fotoaparátů k masívnímu betonovému bloku zapuštěného v matičce zemi by mělo problémy vyřešit. Ale oni jdou přestou cestou gelových absorbčních podložek. A jen tak mimochodem, prodávají se i u nás a jsou (na naše poměry) laciné.korys píše:Protože odladění pružného a zároveň správně utlumeného uložení beden aby se při reprodukci na nějakém kmitočtu nerozkmitaly je v domácích podmínkách asi těžko realizovatelné,je podle mne lepší je přikovat pořádnou hmotností a minimální styčnou plochou s podložkou(hroty) ještě eliminovat přenos případných vibrací do okolí.
Peer píše:Kovové hroty nebo gel?
Ceraball!
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů