Muj prvni elektronkovy zesilovac

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Odpovědět
,Pavel,
Kontaktovat uživatele:

Muj prvni elektronkovy zesilovac

Příspěvek od ,Pavel, »

Zdravim vsechny na foru!
Po dlouhe dobe jsem se odhodlal ke stavbe zesilovace svepomoci, jedna se o zesolovac s 6V6 pusch and pull. Zakoupil jsem stavebnici teda tisteny spoj a drobne dily, dale jsem zakoupil napajeci trafo a vystupni trafa. Mam tu par veci ktere mi nejsou jasne jak zapojit. Tak bych byl velice vdecny kdyby mi nekdo poradil.
Zacnu u napajeciho trafa tam si nejsem vubec jistej co kam pripojit ten popis je dost strohej, jelikoz je trafo z ciny nenasel jsem ani zadne schema. Zelenozlutej zem? Cervenej faze a cernej nula? No a ty vystupy mi taky nejsou jasny, potrebuji dvakrat 6,3V a dvakrat 250V.
Pak vystupni trafa mam Hammond 125D tam si nejsem jistej jestli je to na vstpu stejne tak jak to je na schematech jednoduse od zhora dolu, a na vystupu potrebuji 8 Ohmu v tabulce je to rozliseno podle vstupni impedance ale ja nevim jakou impedanci dava zesilovac?

K zesilovaci budou pripojeny dva krasne ACR Cubic Line CL400. Jinak Forum je super najdou se tu skvele napady jako Mycka LP nebo kabely svepomoci *thumbs up*
Cau Pavel
6v6 1.jpeg
6v6.jpeg
125a-125e (1)9.pdf
(274.25 KiB) Staženo 69 x
605F301E-F3E0-413D-A7C8-8351D0565EA6.JPG
IMG_4837.jpg

,Pavel,
Kontaktovat uživatele:

Re: Muj prvni elektronkovy zesilovac

Příspěvek od ,Pavel, »

Jeste tabulka k Hammond 125D mi to sem nejde vlozit
https://www.hammfg.com/electronics/tran ... a-125e.pdf
Přílohy
125a-125e (1).pdf
(274.25 KiB) Staženo 78 x

,Pavel,
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ,Pavel, »

Tak to napajeci trafo jsem jednoduse zkusil a zmeril co mi z toho leze, to jsem nevedel ze na tom nic neni..
Poradi mi nekdo s tim vystupnim trafem?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pokud aspon trochu sedi to pdf, tak pokud mas merak, tak pro kontrolu muzes ohmetrem promerit ta vinuti.
Tri vyvody by měl byt primar u lamp. Sekundár bude trochu složitější, zapojuje se podle impedance beden a podle toho, jakou impedanci má mít primár. To je ta poslední tabulka v pdf. Kvůli zpětné vazbě bude potřeba dodržet pořadí vodičů, případně se při nefunkční zpětné vazbě přepojí. Ale to je fakt jenom podle dodaných podkladů. Počkej na někoho, kdo běžně staví lampáče.

Odpovědět