Dobrý den,
narazil jsem na tuto bakalářskou práci z roku 2020 od pana Jan Hartman, viz link
Návrh a realizace elektronkového RIAA korekčního předzesilovače
https://dspace5.zcu.cz/bitstream/11025/ ... artman.pdf
Nezkoušel jste to již někdo ze zde přítomných, respektive nenachází se zde na foru pan Hartman? Rád bych si předzesilovač dle bakalářské práce postavil. Co vy na to, zde zkušení uživatelé, má to cenu se tím zaobírat?
Návrh a realizace elektronkového RIAA korekčního předzesilovače
Re: Návrh a realizace elektronkového RIAA korekčního předzesilovače
Tranzistorové a operákové už nemají co nabídnout?
Všechno má svou cenu, i když si moc nezahraje - získáš trochu
bastlířské praxe a to už stoji za pokus
pre-ampů jsem pár postavil, jen trandy a operáky - "lampy" ne
bastlířské praxe a to už stoji za pokus
pre-ampů jsem pár postavil, jen trandy a operáky - "lampy" ne
Vážím si stavitelů, co si umí poskládat komponent na míru a vím z Audiowebu, že předzesilovače jsou velmi citlivé.
Jako laik si dovolím jen malou doušku se zkušeností s lampovými phony.
Nejdříve Project Tube box SE kde jsou triody jen jako vyrovnávací paměť - buffer. Potom další Projecty s lampama na stejném základě.
KDyž k tomu hrála přenoska Grado Gold, byl zvuk přímo magický.
Canor 206 s 3 x 12AX7, podobné slavnému EAR
https://www.hifinews.com/content/ear-ph ... ier-page-2
S Teraherou jsme poslouchali čínskou kopii EAR, ale vinou mého gramce to velmi bručelo. I tak tam byla poznat hladkost a rozlišení s Hana MC HO.
Pujčený preamp od přítele Peera uměl přímo malovat zvuk.
Stavěný projekt německé firmy se stavebnicemi s 6 x plnou lampou, který trpěl šumem znemožňoval poslech a já neměl správnou MM, nebo MC HO přenosku abych šum snížil menším ziskem.
Má tehdejší Benz Micro ACE SM o výstupním napětí 0,9 mV nebyla dobrým parťákem.
Audio Research P5, hybridní phono na dálkové ovládání nádherně žehlilo horší desky a dělalo mi radost.
Pak mi Renovn půjčil Canor 306. Pro mne nejvíc co sem mohl zkusit. Plně lampová paráda. Kamarád si ještě koupil dražší kondy čímž povýšil průzračnost a myslím, že v kategorii do 150t. to lecos přehraje.
Jedna slabina elektronek tu je a to stálost parametrů v čase. A taky že se vám namnoží zásoby doma a furt měníte a posloucháte, které jsou ty pravé.
Jako laik si dovolím jen malou doušku se zkušeností s lampovými phony.
Nejdříve Project Tube box SE kde jsou triody jen jako vyrovnávací paměť - buffer. Potom další Projecty s lampama na stejném základě.
KDyž k tomu hrála přenoska Grado Gold, byl zvuk přímo magický.
Canor 206 s 3 x 12AX7, podobné slavnému EAR
https://www.hifinews.com/content/ear-ph ... ier-page-2
S Teraherou jsme poslouchali čínskou kopii EAR, ale vinou mého gramce to velmi bručelo. I tak tam byla poznat hladkost a rozlišení s Hana MC HO.
Pujčený preamp od přítele Peera uměl přímo malovat zvuk.
Stavěný projekt německé firmy se stavebnicemi s 6 x plnou lampou, který trpěl šumem znemožňoval poslech a já neměl správnou MM, nebo MC HO přenosku abych šum snížil menším ziskem.
Má tehdejší Benz Micro ACE SM o výstupním napětí 0,9 mV nebyla dobrým parťákem.
Audio Research P5, hybridní phono na dálkové ovládání nádherně žehlilo horší desky a dělalo mi radost.
Pak mi Renovn půjčil Canor 306. Pro mne nejvíc co sem mohl zkusit. Plně lampová paráda. Kamarád si ještě koupil dražší kondy čímž povýšil průzračnost a myslím, že v kategorii do 150t. to lecos přehraje.
Jedna slabina elektronek tu je a to stálost parametrů v čase. A taky že se vám namnoží zásoby doma a furt měníte a posloucháte, které jsou ty pravé.

-
- Kontaktovat uživatele:
Ale i preampy s tranzistory mají stále co nabídnout. Né, že ne. Jen je to dnes velká móda, mít lampy... Ono to hold něco stojí, koupit a nebo si postavit opravdu dobrý preamp.
Ale každý ať posoudí a zkusí sám...
Ale každý ať posoudí a zkusí sám...