Reknete ne RCA konektorum

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Odpovědět
enregistree

Reknete ne RCA konektorum

Příspěvek od enregistree »

RCA konektory – cinche – jste nejrozsirenejsi komercni konektory pro linkove propojeni nesymetrickeho signalu (i pro zapojeni kabelu od prenosky do phono vstupu) a pro digitalni SPDIF kabely.

RCA konektory, nemam vas rad, budu uprimnej. Design neni vhodny ani pro analogovy ani pro SPDIF signal. Stava se, ze se signal prerusi. Nejsou zamykaci. Stineni kabelu nejde oddelit od signalove zeme. Spatne se pajeji.

Navrhuji zalozit klub "rekl jsem ne RCA konektorum", kdo se prida?
Quad a jini komercni to zkusili a myslim, ze na to mozna doplatili. (Pouzivam jeden XLR konektor pro nesymetricke zapojeni dvou kanalu. Nemuzu si omylem prohodit levy a pravy kanal. Proc dvojnasobek konektoru, buzirky, opletu, prace, atd. pri propojeni dvou krabic mezi sebou? A BNC pro digitalni audio signal). Nebo jenom 1 x konektor a na druhe strane napevno. Myslim, ze DIN ani minijack neni ta spravna alternativa.

Dobrovolne se okradam o moznost vlastneni sperku typu wbt a bullet plug.
--
L_u_k_a_s (si ted musim zmenit avatar) (a uz jsem si ho zmenil)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reknete ne RCA konektorum

Příspěvek od Renown »

jako vtip to není špatné.
Co bys jako navrhoval, že by měli majitelé komerčních přístrojů udělat ? Vyhodit svůj aparát ? 95% lidí zde má vše kompletně propojené cinchemi.
To by mně zajímalo jaké máš pro ně řešení

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

tož si koupí věžku v Dadartu, nejlepší kabel - žádný kabel, tam nebudou potřebovat nic propojit *2thumbsup*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

tož si koupí věžku v Dadartu, nejlepší kabel - žádný kabel, tam nebudou potřebovat nic propojit *2thumbsup*

enregistree

Renowne, psal jsem to do fora DIY, sem pocitam majitele vyhradne komercne vyrabenych veci nechodi.
--
L_u_k_a_s
Renown píše:jako vtip to není špatné.
Co bys jako navrhoval, že by měli majitelé komerčních přístrojů udělat ? Vyhodit svůj aparát ? 95% lidí zde má vše kompletně propojené cinchemi.
To by mně zajímalo jaké máš pro ně řešení

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

hsa píše:
Klidne se přidám, de facto už několik let pro propojení mých komponentů používám jen XLR, a to i pro nesymetrické propojení. Hlavním důvodem není ani tak pájitelnost, jako technologická nekázeň různých výrobců RCA-CINCH, často díky tomu nemají spolehlivý kontakt, vaklají, nebo naopak mají moc těsnou toleranci. Ten konektor byl původně nikoliv na malý střídavý signál, ale na DC.

Jenže s tím nic nenaděláme. Navíc mizerný CINCH je dalším výborným odrazovým můstkem pro předraženou woodoo produkci.
Pavel Macura Audio

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ať se dívám jak se dívám, řekl bych, že je to cinch jako vyšitý :
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... a&start=50
úplně dole na této stránce

enregistree

Konektory vysoke kvality i panelove protejsky za normalni cenu.
Pro zapojeni stereo signalu pouzivam jeden XLR konektor (1 = zem, 2 = R, 3 = L).

Prijemna mi prijde moznost oddelit stineni kabelu od signalove zeme, protoze je nemam propojene ani v pristrojich. (Hlavne u tech milivoltu z prenosky.)
--
L_u_k_a_s
PMA píše:
hsa píše:
Klidne se přidám, de facto už několik let pro propojení mých komponentů používám jen XLR, a to i pro nesymetrické propojení. Hlavním důvodem není ani tak pájitelnost, jako technologická nekázeň různých výrobců RCA-CINCH, často díky tomu nemají spolehlivý kontakt, vaklají, nebo naopak mají moc těsnou toleranci. Ten konektor byl původně nikoliv na malý střídavý signál, ale na DC.

Jenže s tím nic nenaděláme. Navíc mizerný CINCH je dalším výborným odrazovým můstkem pro předraženou woodoo produkci.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

O tomto tématu jsme již před 2 léty pindali.................... http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... ektor#p127
S odbornými dotazy se obracejte na fundované odborníky. / pan Macura nebo P. Dudek /

Odpovědět