Repas repro banánikov na trubičky

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
tt
Kontaktovat uživatele:

Re: Repas repro banánikov na trubičky

Příspěvek od tt »

marvinnrv píše:
14 pro 2018 15:01
takže po pěti až deseti letech kupuješ nové kabely, nebo jen k sobě přisuneš o kus reprosestavu?
No mám dost ...
Nie vyrábam káble na milimeter presne, ty idiot.

Ja tu obhajujem lecné riešenie výmeny konektora a už sa to tu zas zvrhlo.
Je zaujívavé že napríklad na modelárskom fóre sa dá normálne diskutovať,
ale HiFi komunita je banda exotov, potom že odchádzajú ludia, alebo radšej nič nepíšu.
Zopár rypákov len robí dusno, ironizujú, napádajú (duševní mrzáci, čo si aspoň na nete leštia ego).
Teraz nemyslím p.Buntu, ktorého si vážim aj keď na káble mám iný názor,
navyše jeho bedničky mi hrajú doma už 10 rokov.
Naposledy upravil(a) tt dne 14 pro 2018 21:34, celkem upraveno 4 x.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Uklidni se!!!

Idiot jseš možná tak sám, jestli máš takovou nemoc, že si párkrát za čas zkrátíš kabely, kvůli oxidaci a ještě tu napíšeš, že když na konec místo banánku dáš trubičku, tak slyšiš rozdíl, VOLE!! *bravo*
Naposledy upravil(a) marvinnrv dne 14 pro 2018 15:27, celkem upraveno 1 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Skús modelárom poradiť pripojiť napr. batériu pre elektrolet podobne ako to doporučuješ tu..A nerozčuľuj sa, dutinka je OK, len ju treba správne pripojiť na ķábel.

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

LiPo batérie pripájam tiež v podstate na sucho, aj keď konektor je naspájkovaný na kábel,
tam si stačí všímať ampére a prierez vodiča.
Obrázek

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

marvinnrv píše:
14 pro 2018 15:24
Uklidni se!!!
Idiot jseš možná tak sám, jestli máš takovou nemoc, že si párkrát za čas zkrátíš kabely, kvůli oxidaci a ještě tu napíšeš, že když na konec místo banánku dáš trubičku, tak slyšiš rozdíl, VOLE!! *bravo*
@marvinnrv: Na zkracování zoxidovaných kabelů není nic divného. Spíše by bylo divné tam ty černé konce nechat, když tě to stojí jen chvilku práce. A o tom, co tt slyší anebo neslyší po výměně konektorů nikdo, včetně tebe, nic vědět nemůže.

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

marvinnrv píše:
14 pro 2018 15:24
Uklidni se!!!
Môžem ťa uistiť, že poistky neotáčam, ani káble nepodkladám, zo sieťovou šnúrou tiež neexperimentujem,
ale signálové a repro káble nepodceňujem.

Len ma bavilo si pár koštrukcií (dvojlinka, krútená štvorlinka, CYKY ...) a materiálov (meď, postriebrená meď),
taktiež prierezov kábla + prierezov vnútorného vodiča (veľa tenkých vodičov oproti menšemiu počtu silnejších vláken)
vyskúšať a porovnať medi sebou, aby som si nakoniec vybral obyčajný medený CYKY 4 x 2.5 mm so silnejšími vláknami, vodorovne vedenými vodičmi a zakončené trubičkami. Taký kábel mi príde absolútne neutrálny a úplne dostačujúci, navyše za smiešnu cenu.
Naposledy upravil(a) tt dne 14 pro 2018 16:14, celkem upraveno 2 x.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Pokud je kabel napajeny v bananku do jeho urceneho mista, nemuze oxidovat. Asi bude problem v tom suchem spoji...

Ale nebudu Vas dal obtezovat a dekuji za vecne info.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

tt píše:
14 pro 2018 14:05
Môžeš mi doporučiť nejakú dobrú značku cínu, lebo čo som doteraz skúšal cínovať, tak ma to nikdy nepresvedčilo.
Posluchovo to bolo to vždy "rozmazanejšie" než na sucho.
Pro tt:
Prosím tě, přestaň poslouchat cín a banánky, je to JEN PSYCHOAKUSTIKA (nechtěl jsem říct pitomost). To jedině že to původní připojení banánků muselo být pěkně zpraseno. A pájet je také třeba umět.
Pájený spoj je rozhodně z dlouhodobého hlediska lepší než šroubovací. Tam dochází k difuznímu spojení vodivých materiálů a to olovo spíš zlepšuje kvalitu pájeného spoje. ((kdo si zkusil bezolovnaté pájení, ví o čem mluvím)) Kup normální trubičkový cín 60Sn40Pb a kalafunu a měj dobře prohřátou páječku.

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

Spájkujem pomerne často elektroniku v RC modeloch, s tým problém nemám. Ale moje ucho si vybralo "studený spoj".
Že v tom môže byť aj nejaká psychoakustika, to nevylučujem, tým skôr že viem presne ako som to robil.

Napriek všetkému, čo by som nemal počuť, tak niektoré káble mi viac dunia, iné majú viac zastreté výšky, ďalšie majú
zas naopak preexponované výšky, preto som ich vyrobil viac rôznych setov a nejakú dobu medzi semou porovnával,
aby som si vybral pre seba ten najlepší a najneutrálnejší.
Naozaj nepotrebujem kupovať predražené káble v mahagónových krabičkách na sametovej poduške s logom slimáka.
Ak hrá zostava zle (nepríjemne), tak to kábel za 2 tisícky Eur nespraví, to je treba vymeniť zosilňovač alebo bedne.

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

Ešte jedna poznámka, myslím že to tu už bolo viac krát aj povedané,
že ak by ako reprokábel bol použitý jeden vodič (hrubý medený drát),
prenášal by dobre nízke frekvencie, ale nie vysoké.
Vysoké frekvencie zas dobre prenáša tenký vodič.
Takže pri výbere dobrého repro káble ide o to vybalancovať kábel
tak aby sa skladal z x vodičov optimálnej hrúbky a vysokej čistoty
pre ideálny prenos frekvencí 20 - 20.000 Hz.
Ak to mám pomýlené, vysvetli te mi to, ale takto to cítim a počujem ja.
Naposledy upravil(a) tt dne 14 pro 2018 21:36, celkem upraveno 1 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Je to jedna z mnohých hiifi povier, bez významu v rozsahu audiokmitočtov, význam to má vo vf technike, napr výkonové vedenie k anténe.. Pozri si pojem " skin efekt" na Wikipedii ( vytlácanie prúdu k povrchu vodiča s rastùcim kmitočtom ). Aby malo viac menších vodičov nejaký význam, museli by tie vodiče byť vzájomne izolované po celej dĺžke( napríklad tzv.vf lanko )

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tt. Ja mam stejnou zkusenost s letovanim (a x dalsich hifistu..). *palec*
Stoji to za prd. Na reprokablu i napajeci. Nejlepsi neletovat. Na signalovem je to spis nutnost.

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

Moja empirická skúsenosť s rôznymi káblami, rôznych konštrukcií a prierezov, je taká, že s repro káblom sa
v určitom malom rozsahu dá harvérovo ekvalizovať zvuk, čo väčšina hifistov, čo hrajú výhradne na direct aj robí.
Že to nevie nikto poriadne vysvetliť, je vec druhá. Ale sú situácie, keď okolo prechádzajúca manželka
(ktorá netuší, že zrovna testujem nejaký exotický kábel) utrúsi, dnes to hrá nejak divne ...
Týmto z mojej strany na tému káblov končím.
kychtax píše:
14 pro 2018 20:41
Tt. Ja mam stejnou zkusenost s letovanim (a x dalsich hifistu..). *palec*
Stoji to za prd. Na reprokablu i napajeci. Nejlepsi neletovat. Na signalovem je to spis nutnost.
Ďakujem, už som si myslel že mám halucinácie.

Kedysi som dal na rady miestnych guru a nepočúval svoje uši a výsledok bol suchý nezáživný zvuk, ktorý ma vôbec nebavil,
ale znervózňoval. Je mi jedno, kto čo vyštudoval, ale to čo niekto počuje/nepočuje po 60-tke ma už nezaujíma.
Ja verím, že môj osciloskop v ušiach, vie rozoznať, ako má správne znieť klavír, gitara, saxofón, alebo soprán, príroda ten
orgán vyvíjala dosť dlho k dokonalosti.
Naposledy upravil(a) tt dne 15 pro 2018 06:11, celkem upraveno 2 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Taký empirický káblový ekvalizér ,to je vecl!! Skutočný "harvér" ;) "Zázrak Cecilko!"
A je skoro pravidlom, že to " počuje" aj manželka z kuchyne, všakk to je taký povinný "newspeak" pri tunningu. A mňa zase nezaujímajú niekoho halucinácie. To je tak pre Chocholouška.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Kdyz to budes letovat, vetsinou to zvuk zadekuje. Mohl by o tom referovat Dasta, ktery prvni muj kabel prototyp mel s letovanymi draty k kontaktum. Nebylo to ono. Tim jsem s letovanim na sitacich skoncil. Pak jsem jeste jednou naletoval bananky na svuj RK a opet deka "jak prase". Dal jsem tomu cas, ale nic se nedelo. Banany ustrihl a kabel zkratil. Konce zakroutil a vrazil do terminalu. Noc a den rozdil.. Ted cekam na Rh banany z OFC medi. Uvidime..
Několik celých dnů mý práce, abych si to všechno vyzkoušel a ověřil.. hihi :P

Odpovědět