Stoji to za prd. Na reprokablu i napajeci. Nejlepsi neletovat. Na signalovem je to spis nutnost.
Repas repro banánikov na trubičky
Re: Repas repro banánikov na trubičky
Tt. Ja mam stejnou zkusenost s letovanim (a x dalsich hifistu..).
Stoji to za prd. Na reprokablu i napajeci. Nejlepsi neletovat. Na signalovem je to spis nutnost.
Moja empirická skúsenosť s rôznymi káblami, rôznych konštrukcií a prierezov, je taká, že s repro káblom sa
v určitom malom rozsahu dá harvérovo ekvalizovať zvuk, čo väčšina hifistov, čo hrajú výhradne na direct aj robí.
Že to nevie nikto poriadne vysvetliť, je vec druhá. Ale sú situácie, keď okolo prechádzajúca manželka
(ktorá netuší, že zrovna testujem nejaký exotický kábel) utrúsi, dnes to hrá nejak divne ...
Týmto z mojej strany na tému káblov končím.
Kedysi som dal na rady miestnych guru a nepočúval svoje uši a výsledok bol suchý nezáživný zvuk, ktorý ma vôbec nebavil,
ale znervózňoval. Je mi jedno, kto čo vyštudoval, ale to čo niekto počuje/nepočuje po 60-tke ma už nezaujíma.
Ja verím, že môj osciloskop v ušiach, vie rozoznať, ako má správne znieť klavír, gitara, saxofón, alebo soprán, príroda ten
orgán vyvíjala dosť dlho k dokonalosti.
v určitom malom rozsahu dá harvérovo ekvalizovať zvuk, čo väčšina hifistov, čo hrajú výhradne na direct aj robí.
Že to nevie nikto poriadne vysvetliť, je vec druhá. Ale sú situácie, keď okolo prechádzajúca manželka
(ktorá netuší, že zrovna testujem nejaký exotický kábel) utrúsi, dnes to hrá nejak divne ...
Týmto z mojej strany na tému káblov končím.
Ďakujem, už som si myslel že mám halucinácie.
Kedysi som dal na rady miestnych guru a nepočúval svoje uši a výsledok bol suchý nezáživný zvuk, ktorý ma vôbec nebavil,
ale znervózňoval. Je mi jedno, kto čo vyštudoval, ale to čo niekto počuje/nepočuje po 60-tke ma už nezaujíma.
Ja verím, že môj osciloskop v ušiach, vie rozoznať, ako má správne znieť klavír, gitara, saxofón, alebo soprán, príroda ten
orgán vyvíjala dosť dlho k dokonalosti.
Naposledy upravil(a) tt dne 15 pro 2018 06:11, celkem upraveno 2 x.
Taký empirický káblový ekvalizér ,to je vecl!! Skutočný "harvér"
"Zázrak Cecilko!"
A je skoro pravidlom, že to " počuje" aj manželka z kuchyne, všakk to je taký povinný "newspeak" pri tunningu. A mňa zase nezaujímajú niekoho halucinácie. To je tak pre Chocholouška.
A je skoro pravidlom, že to " počuje" aj manželka z kuchyne, všakk to je taký povinný "newspeak" pri tunningu. A mňa zase nezaujímajú niekoho halucinácie. To je tak pre Chocholouška.
Kdyz to budes letovat, vetsinou to zvuk zadekuje. Mohl by o tom referovat Dasta, ktery prvni muj kabel prototyp mel s letovanymi draty k kontaktum. Nebylo to ono. Tim jsem s letovanim na sitacich skoncil. Pak jsem jeste jednou naletoval bananky na svuj RK a opet deka "jak prase". Dal jsem tomu cas, ale nic se nedelo. Banany ustrihl a kabel zkratil. Konce zakroutil a vrazil do terminalu. Noc a den rozdil.. Ted cekam na Rh banany z OFC medi. Uvidime..
Několik celých dnů mý práce, abych si to všechno vyzkoušel a ověřil.. hihi
Několik celých dnů mý práce, abych si to všechno vyzkoušel a ověřil.. hihi
tt.. Na toto jesto úplne jednoduchý a zaručený "recept" .. Stačí jeden ochotný známy u teba doma a..... Či už šatka na oči, zhasnuté svetlo (a kamoš s nočným videnímtt píše: ↑14 pro 2018 18:35Ešte jedna poznámka, myslím že to tu už bolo viac krát aj povedané,
že ak by ako reprokábel bol použitý jeden vodič (hrubý medený drát),
prenášal by dobre nízke frekvencie, ale nie vysoké.
Vysoké frekvencie zas dobre prenáša tenký vodič.
Takže pri výbere dobrého repro káble ide o to vybalancovať kábel
tak aby sa skladal z x vodičov optimálnej hrúbky a vysokej čistoty
pre ideálny prenos frekvencí 20 - 20.000 Hz.
Ak to mám pomýlené, vysvetli te mi to, ale takto to cítim a počujem ja.
Dostaneš svoje odpovede a ušetríš kopu času, možno ešte aj tých pár eur, čo do toho dávaš a môžeš sa venovať lepším účinnejším veciam vedúcim k lepšiemu posluchu hudby
Síce už dosť omielané odo mňa, ale nak
uslišíš" a budeš vedieť...
Ak skúsiš, tak výsledok ber len ako osobne zistenie... aj tak ti tu všetci neuveria (nebudú chcieť).. Len ak by boli prítomní
A uvidíš aj, čo také "recepty" s pár prítomnými tu spravia a ako budú reagovať a čo posielať
Naposledy upravil(a) Jason dne 20 pro 2018 23:02, celkem upraveno 2 x.