Schroeder reference tonearm clone

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
ma1ko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Schroeder reference tonearm clone

Příspěvek od ma1ko »

Tady jsou nějaké starší fotky kde je vidět uspořádání slopku, který drží rameno a slouží i k nastavení VTA.Uchycení ramena na lanku a uložení magnetů je doufám jasné z toho obrázku který jsem sem dával minule.
Obrázek
Obrázek

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Díky za fotky. No to uložení ramene chápu tak trochu :( Právě, že bych to chtěl vidět jak to funguje a chodí na živo. Máte k tomu nějaké výkresy podle kterých by mi to soustružník vyrobil? Našel jsem na netu různé ne-celistvé informace s tím, že existuje mnoho variant a provedení. Co to dřevo, nebude pracovat na takové vzdálenosti? A jaké máte rozměry 9,10, či 12 palců? Nechci být otravný ale je to zajímavé téma a přijde mi, že to je dost zajímá alternativa proti tomu co se dá koupit na trhu... Na oplátku zas třeba můžu v budoucnu pomoci s lampovým phonem nebo všeobecně kolem elektronek když budete chtít.. :-)

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

Když to tak podrobně rozebíráte, také bych se zeptal na materiál raménka. Má eben kromě exkluzivního vzhledu nějaké další klíčové vlastnosti, které ho předurčují pro tuto úlohu ?

fallu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fallu »

Mrkni sem
http://www.reed.lt/research/58-wood-vs- ... e-material
- na základě tohoto uvažuji ještě o cedrovém raménku.
to TAB - pošli mi majl - jan.vesely@cotto.cz - něco ti pošlu, nechci to věšet na web, není to fér vůči výrobci, který mimochodem proti DiY stavbě nic nemá, naopak zde velmi přizpívá do diskuze http://www.diyaudio.com/forums/analogue ... nearm.html - doporučuju ke studiu. Jinak během čtrnácti dnů bych se měl dostat do Prahy, tak pokud by to klaplo, vzal bych sebou i ramínko. Důvod je že moje vybavení je spíše nižších kvalit (DIY gramo, Denon 1500R, COMPACT ML 05 by ELECTROSYSTEM), tak mě přijde lepší, když to otestuješ u sebe. Jinak já jsem si výškové nastavení udělal podle sebe - neodpovídá to tomu co má schroeder a ma1ko.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Chápu, posílám mail... Děkuji

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

Já jsem hroznej rejpal, ale nemůžu si pomoct. Ten test vypadá úžasně, dal si s tím ten člověk práci, jenomže uchycení ramínka na obou koncích v tlumicí pěně vůbec neodpovídá realitě.
A za druhé, je to porovnání různých dřev mezi sebou (podle očekáváni se chovají velmi podobně). Mnohem důležitější by bylo porovnat s tím dřevem jiné materiály a konstrukce, jako např. hliníková trubka, trubky z uhlíkových vláken, balzové raménko a pokud mi odpustíte tu drzost i obyčejnou papírovou trubkou. Proč se polovina reproduktorů v době kosmických technologií stále dělá z papíru ? Potřebujeme na membránu materiál, který je lehký, pevný a nepodléhá nežádoucím rezonancím. A co žádáme od přenoskového raménka ?

Odpovědět