Single ended paralel 2x2xEL34
Re: Single ended paralel 2x2xEL34
Díky, budu se těšit
já má tohle s FE206 v basreflexové verzi a mám už nakoupenou MDF na ten složitější horn
http://diyaudioprojects.com/Drivers/FE2 ... -Plans.pdf
Jinak mám doma ještě Lowthery v ozvučnici Fidelio. Musím říct, že cena fostexu na to co umí je fakt příznivá tak doporučím šetřit Shony
Existují i regálové basreflexové konstrukce ale je pak zapotřebí stejně nějaký sub, protože ten reproduktor má výchylku jen 1mm a čím více ho budeš na basech trápit tím víc bude zkreslovat. Doporučuji FE206, FE208, FE 167..
Ještě mě napadlo, že může zkusit mimo ECC83 a ECC82 lampu ECC81. Má nízký vnitřní odpor, dostatečné zesílení a dodá i slušný proud. Myslím, že by i u tebe zvukově vyhrála. Aspon u mě i kamarádů to tak bylo.
Jaq. Ty audio nirvány by mě zajímali. Oni mají alnico magnety? Čím je poháníš? Hod sem nějakou fotku pls.
http://diyaudioprojects.com/Drivers/FE2 ... -Plans.pdf
Jinak mám doma ještě Lowthery v ozvučnici Fidelio. Musím říct, že cena fostexu na to co umí je fakt příznivá tak doporučím šetřit Shony

Existují i regálové basreflexové konstrukce ale je pak zapotřebí stejně nějaký sub, protože ten reproduktor má výchylku jen 1mm a čím více ho budeš na basech trápit tím víc bude zkreslovat. Doporučuji FE206, FE208, FE 167..
Ještě mě napadlo, že může zkusit mimo ECC83 a ECC82 lampu ECC81. Má nízký vnitřní odpor, dostatečné zesílení a dodá i slušný proud. Myslím, že by i u tebe zvukově vyhrála. Aspon u mě i kamarádů to tak bylo.
Jaq. Ty audio nirvány by mě zajímali. Oni mají alnico magnety? Čím je poháníš? Hod sem nějakou fotku pls.
ahoj,
Tak som tam na TABovu radu prskol ecc81, myslím že typ to nebol zlý, tie výšky a prezenc ako ecc82, však vačšie zosílenie a basy sú ako na ecc83, asi to bude tými kapacitami, som spokojný, ale stále my tam niečo oproti ecc83 chýba, no možno to je len povodom ecc81 nějaké erfurt, pravdepodobne východné nemecko a ecc83 mám tesly.
Inak s kabelážou niesom spokojný, je to tam naťahané halabala, nebudem to ani fotiť, už pracujem na kabeláži z medeného drotu, plus som zakomponoval prepínanie pentóda/trióda.
Bastleniu zdar Shony.
Tak som tam na TABovu radu prskol ecc81, myslím že typ to nebol zlý, tie výšky a prezenc ako ecc82, však vačšie zosílenie a basy sú ako na ecc83, asi to bude tými kapacitami, som spokojný, ale stále my tam niečo oproti ecc83 chýba, no možno to je len povodom ecc81 nějaké erfurt, pravdepodobne východné nemecko a ecc83 mám tesly.
Inak s kabelážou niesom spokojný, je to tam naťahané halabala, nebudem to ani fotiť, už pracujem na kabeláži z medeného drotu, plus som zakomponoval prepínanie pentóda/trióda.
Bastleniu zdar Shony.
No to jsem rád, že jsem poradil dobře. Ty důvody které jsi popsal jsou přesně ony proč to hraje lépe. A to co ti tam chybí je dáno jasným faktorem o kterém si nemohl vědět. Erfurt neboli RFT jsou elektronky z východního Německa a ty jsou neskutečný zvukový průser a to beze srandy. Já je prodávám taky ale každému je vymlouvám, protože je to fakt hnus. Jestli chceš tak mám ještě NOS ECC81 od firmy Bell která vyráběla pro Philips. Jsou zvukově nejlepší co jsem mohl slyšet a dají se zaplatit oproti Telefunkenu.
Samozřejmě je potřeba nastavit dobře pracovní bod, protože ECC83,82 jsou hodně odlišné proti ECC81 ale to všechno určitě víš
Samozřejmě je potřeba nastavit dobře pracovní bod, protože ECC83,82 jsou hodně odlišné proti ECC81 ale to všechno určitě víš

Zdravím vospolok.
Tak ako som písal nebol som spokojný s kabelážou tak som to prerobil na hrubé medené drôty, zvuk sa celkom spevnil a rozjasnil, jasný posuv proti lankám z PC zdrojov. Pre ukážku pridávam foto, no bola to babračka, budúci prototyp bude celý na plošáku, jednak preto, že mám s tým viac skúseností, a hlavne je to bezbolestné a prehľadné.

A tá vec vľavo hore do ktorej smeruje veľa modrých drôtov je prepínač trióda/pentóda.
Prajem pekný podvečer. Shony.
Tak ako som písal nebol som spokojný s kabelážou tak som to prerobil na hrubé medené drôty, zvuk sa celkom spevnil a rozjasnil, jasný posuv proti lankám z PC zdrojov. Pre ukážku pridávam foto, no bola to babračka, budúci prototyp bude celý na plošáku, jednak preto, že mám s tým viac skúseností, a hlavne je to bezbolestné a prehľadné.

A tá vec vľavo hore do ktorej smeruje veľa modrých drôtov je prepínač trióda/pentóda.
Prajem pekný podvečer. Shony.
Spoje point-to-point sa na lampáčoch cenia ! Určite je to lepšie ako hodiť to na jeden plošák.
V tvojom prípade dokonca ála naim
V tvojom prípade dokonca ála naim

- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Len co tie dlhe privody k lampam....
Ale inak pekne.
Ale inak pekne.

No je to take celkom zložité, tie hnedé a čierne prívody su také krátke ako sa dajú, najdlhšie sú modré - výstupák versus El34. Nechcel by som tomu hovoriť kompromis ale musíš to pripojiť na prepínač trioda/pentoda a potom na elku. Sľubujem že nabudúce to vymyslím lepšie, ale ako som hovoril je to v porovnaní s priamim vedením lankami rozdiel ako nebo a peklo, alebo nejak takzdenoeddie píše:Len co tie dlhe privody k lampam....
Ale inak pekne.

Diy zdar Shony.
Zdravím vás vospolok,
Chcel by som vás ešte poprosiť o radu, akú doprúčate kabeláž na prívod signálu z chinč vtupov na prepínač a potenciometer, chcelo by to asi niečo lepšie, činče sú pozlátené a potenciometer hlasitosti je modrý alps. Pravdepodobne to bude otázka na Taba, ten má skúsenosti s konštrukciou lampáčov.
Momentálne tam mám medené drôtiky z kabelov na rozvod PC siete.
Po tomto poslednom mini upgrade by som urobyl merania na frekvenčný priebeh v RMAA.
Ďakujem za rady, Shony.
Chcel by som vás ešte poprosiť o radu, akú doprúčate kabeláž na prívod signálu z chinč vtupov na prepínač a potenciometer, chcelo by to asi niečo lepšie, činče sú pozlátené a potenciometer hlasitosti je modrý alps. Pravdepodobne to bude otázka na Taba, ten má skúsenosti s konštrukciou lampáčov.
Momentálne tam mám medené drôtiky z kabelov na rozvod PC siete.
Po tomto poslednom mini upgrade by som urobyl merania na frekvenčný priebeh v RMAA.
Ďakujem za rady, Shony.
Ahoj urobyl som nejaké rendre návrhu nového čelného panelu.

Samozrejme chýba ešte pridať veľa detailov, no ako orientácia stačí.
Shony

Samozrejme chýba ešte pridať veľa detailov, no ako orientácia stačí.
Shony