Tak som sa konečne dokopal k zbastleniu vytúženého elektronkáča/koncového zosilňovača.
Je to jednočinný koniec s dvomi paralelnými výkonovými elektrónkami EL34 tu som zvolil Electro Harmonix párované na zhodu parametrov, a pekne na tvrdo do triódy, bez odbočky do tzv pseudo ultra lineáru a v triede A, samozrejme bez spätnej väzby.
Budič je z ECC83 v zapojení SRPP, používam Tesla, RWN a skúsil som aj JJ. Tu by som chcel poznamenať že sa dajú použiť aj ECC82 skúsil som nejaké Tungsramy čo sa mi povaľovali v regále, zvuk bol prekvapivo čistejší, kryštalickejší ale nemajú dostatočné zosilnenie na gramo predzosilňovač, no cédéčko alebo výstup z pc postačujú.
Výstupové trafá zatiaľ INDEL.
Túto konfiguráciu som zvolil po dlhodobejšom štúdiu a porovnávaniu profi i amatérskych konštrukcií, chcel som len triedu A výkon aspoň 2x10W.
V ceste sú len dve kondenzátory na vstupe Wima MKP a ako oddeľovací na vstup mriežok Orange drop.
Foto testovacieho zapojenia, tzv from the scratch.

Foto je ešte bez oddeľovacieho vstupného MKPčka. Napájanie je riešené jednoducho usmernenie mostíkom a potom dvojnásobný RC článok, prvá odbočka na EL34 a druhá na budiče, kondenzátory JJ a čo dom dal. Trafo toroid od PSelectronic-zakázkovo navinuté.
Žhavenie striedavé na budič aj koniec, pri dobre navrhnutej filtrácii nieje počuť žiaden brum.
Momentálne som doleptal dosku, krabica je do racku výška 3U, prišiel potenciometer ALPS, chýbajú už len reprosvorky.
Zvuk je pevný priehľadný a taký jemnejši než cez tranzistory, čo je dané samozrejme inakším skreslením, pre príklad niektoré veci sa inak ani počúvať nedajú, mám overené staré vydanie Led Zeppelin II na LP od Atlanticu je mierne prepálené (robilo sa to normálne) cez tranzistory nepočúva teľné, elektrónky OK a Super DRIVE.
Tak a to je všetko, samozrejme rád odpoviem akékoľvek dotazy.