Streamer
Re: Streamer
Ohledně kompatibility Boss a RPI4 jsem vycházel ze zjevně zastaralé informace,teď už je na webu uvedeno i RPI4 jako kompatibilní.
Pravda je ,že RPI3 se nehřeje téměř vůbec,chladič je lechce vlažný.
Kali bych vyzkoušel rád,ale znám se,než se k tomu dostanu,může to trvat měsíc i dva.
Pravda je ,že RPI3 se nehřeje téměř vůbec,chladič je lechce vlažný.
Kali bych vyzkoušel rád,ale znám se,než se k tomu dostanu,může to trvat měsíc i dva.
Tak jsem ještě hledal,jak je to s kompatibilitou Boss a Kali.
Moje původní domněnka,že tyto dve věci spolu pracovat nemůžou,byla správná.Kali nemůže pracovat s DACem v Master řežimu,což je Boss.Info je přímo z webu Allo,takže ověřené.
Moje původní domněnka,že tyto dve věci spolu pracovat nemůžou,byla správná.Kali nemůže pracovat s DACem v Master řežimu,což je Boss.Info je přímo z webu Allo,takže ověřené.
sestavu RPi3+Boss1.2 s isolatorem 1.2 jsem měl před pořízením katany, jestli jsi z Prahy, můžu půjčit izolátor na vyzkoušení, už je mi k ničemu.
Jsem z Brna,takže trochu z ruky.Na prodej by případně byl?
Byl poznat rozdíl ve zvuku s isolátorem a bez?
Byl poznat rozdíl ve zvuku s isolátorem a bez?
Rozdíl byl u bosse slyšitelný, u katany s napájením shanti už ne takový. Kvůli omezení do 24/196 jsem ho u katany vyndal. V sestavě RPi3B+Boss byl slyšet rozdíl i po zapojení "terminátorů" do usb portů. Návod na jejich výrobu jsem našel na foru Volumia. Z přehrávačů můžu doporučit runeaudio. Z trojice volumio, moodeplayer a runeaudio mi přijde zvukově nejlepší, zas ale uživatelsky nejhorší
každopádně určitě stojí za vyzkoušení. Isolator bych asi klidně prodal, napiš mi do SZ telefon, domluvíme se.

to jirka28:
měl bych dotaz co jsou ty "terminátory" do usb portů? Díky
měl bych dotaz co jsou ty "terminátory" do usb portů? Díky
Nejsem elektrotechnik tak možná zkomolím ale mělo by to být zakončení těch portů. U některých RPi prý jde USB porty vypnout, tam kde vypnout nejdou, poslouží ony "terminátory". Objevil jsem to zde https://community.volumio.org/t/terra-b ... ew/7093/32 součástky vyšly cca na stovku plus pár minut práce s pájkou.
Tak jsem se po létech taky rozhoupal a "sestrojil" streamer, resp. poskládal vše do jediné krabičky.
HW: RPi 4b 2GB, Allo katana, 1. zdroj 2x5V Allo shanti a 2. zdroj +-15V od CustomWorks, krabice galaxy.
SW: moOde player (vypnuto BT, WiFi a HDMI) + tidal connect.
Zvukově nádhera, když Allo uvádělo katanu s tím, že je to zvukovka která konkuruje řešením za tisíc a více usd, netušil jsem, že se na tu tisícovku taky dostanu
HW: RPi 4b 2GB, Allo katana, 1. zdroj 2x5V Allo shanti a 2. zdroj +-15V od CustomWorks, krabice galaxy.
SW: moOde player (vypnuto BT, WiFi a HDMI) + tidal connect.
Zvukově nádhera, když Allo uvádělo katanu s tím, že je to zvukovka která konkuruje řešením za tisíc a více usd, netušil jsem, že se na tu tisícovku taky dostanu

Jakou to má spotřebu, že to musí mít takové obří zdroje?
Malinkou, max. příkon obou traf je do 50W, jednotlivé větve mají 1 a 3A/5V a 15V větve do 300mA
A co přesně to umí? Čím se liší streamer od DACu? To funguje samostatně bez počítače? Nevidím žádný zobrazovač.
Přehrává to ze síťového úložiště, internetová rádia, spotify, tidal, upnp, airplay atd. Běží na tom přehrávač, který se ovládá přes lokální síť na telefonu, tabletu nebo PC viz.: https://moodeaudio.org/ v mém případě, nebo třeba Volumio, piCorePlayer a další.
Pekna prace, mam take RPi4 s linearnim zdrojem a nainstalovanym Moode. Vse funguje vyborne, jen zapnout a ovladat pres UPNP, akorat DAC externi propojeny pres USB. Kde jsi kupoval sasi?
Přátelé, streamer jako transport kvalitativně rovný Holo audio may dac? Ideálně výstup i2s nebo USB. Poradíte?
Ted o nem piseme
))).