Super tweeter

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Odpovědět
šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Super tweeter

Příspěvek od šeďour »

Jsi si jistý, že rozumíš měření skypi ?

Tvůj příspěvek je taky plnej porozumění a lidskosti.Možná sis nevšimnul, ale jsi ve vlákně o supertweeteru.Pokud k tematu nemáš nic jinýho, než urážky, tak si skoč do zdi, obličejem napřed...
kabelguru.cz

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Vzpomínám, že před lety se vedly podobné disputace o vlivu síťového kabelu. Nakonec většina na jejich vliv uvěřila, i když se jedná o poslední jedenapůlmetr z kilometrů.
Podobně je to i supertweetry, kdo vyzkouší, posoudí. Ale kdo nezkusil, může se jen domnívat, nic víc.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

To je nefér spekulace. Nemůžeš napsat, že nakonec většina z nich uvěřila.
Já pak mohu napsat, že drtivá většina nevěří a ti se vůbec nezapojují do diskuze, protože jim přijde třeba hloupá například.
Co se týká ST, tak věřím, že je to slyšet. Pokud se to někomu líbí, tak věřím, že si přijde na své.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Na rozdil od imaginarniho vlivu napajecich kabelu, muze mit ST znatelny vliv na vnimani zvuku, ale jen tim, ze zesílí, pro nektere posluchace, jiz malo zretelne vyssi kmitočty z duvodu zdravotniho stavu, ci opotrebenim vekem. Podobný efekt docilime i dlanemi za boltci nebo mirnym oddálení boltcu od hlavy prsty. Zesílí se odrazem zvuk. Citlivy sluch a bedny s průběhem nad 22khz v toleranci 3 db by ST nepotřebovaly. Takže, kdo našel zalibeni v pouziti ST, at spokojene poslouchá. Vrcet na sebe je zbytecne. Každý se necim lisime. Howgh 🤗

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Vždycky když mi v sestavě pocitově nehrály výšky, byl někde problém. Zahuhňáný zvuk, deka, nedostatečně rozlišení na výškách. Snížená percepce na výšky přicházející s věkem.
ST mi přijde jako drbání se pravou rukou za levým uchem - "přemostění" problému. Pokud to splní účel. Hurá :-)

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

kychtax, ST je méně drbání se pravou rukou za levým uchem, než kabely jak rca , tak napájecích, tak zásuvkami 230V a usb. Na rozdíl od těchto nuancí je ST slyšet. Pokud byl někde problém , tak s věkem už vůbec ne. Je to jenom mezi židlí a reproduktorem. A kabel je jenom nuance,která možná někomu trochu nastíní jak někteří říkají skok. Po kolika skoků bych měl asi scifi aparát? To pořád čtu , po výměně repro kabelu skok, po výměně zásuvky obrovský skok, po výměně USB kabelu další skok, po zapojení napájecího kabelu obrovský skok. Po tolika skoků mám dojem, že já mám doma tranzistorák a ti druzí scifi.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

kychtax, problém je mezi reproduktory a sedačkou. Hele je to slyšet více jak cinch a usb a o hodně víc jak u napájecích kabelů a zásuvek. A to já mám vyzkoušený.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

daliborr
To je z Tvé strany nepochopení a kychtax to popsal správně. Tady nikdo nepsal, že to není slyšet a srovnávat to s vlivem kabelů je zcela mimo. Samozřejmě, že ST ovlivní ten zvuk daleko více, ale kde je psáno, že je to k lepšímu - pouze se to někomu líbí, popř. mu to nahrazuje ztrátu sluchu na vyšších frekvencích.
Můžeš si to sám změřit, nebo požádej někoho, kdo to umí. Předesílám Ti výsledek. Pokud máš bedny, co to dokáží přibližně rovně a v tomto duchu máš i "udělanou" poslechovku a chybí Ti výšky, tak je to o Tvých uších a změřením uvidíš ten hrb cca 10 - 12 kHz, při použití ST. Pokud máš bedny, které mají na těch 10 - 12 kHz propad a musíš to korigovat tím ST, tak si pořiď lepší bedny, popř. koriguj poslechovku, bude to čistější řešení, bez rozhození reprosoustav.
Je to však Tvoje věc a dělej jak myslíš, ale nepiš tady něco o tom, že to slyšíš. Když hodíš přes jednu bednu deku, popř. igelit, tak to taky uslyšíš, ale nevím, zda je to tak dobře.

Hlavně poslouchejte hudbu.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Oldear ,asi jsem to nenapsal správně, mimo to není. Podle některých hifistů hrají kabely hodně vysokou ligu. Já jim to neberu, ale ten ST to narovnal. Aspoň u mě. A doslova, mě zvedá tvrzení, že nahrazuje ztrátu sluchu na vyšších frekvencích. Tak pak i ti nejvyšší hifisti ve věku 60+ to mají doma hodně špatně. Proto se ptám, proč Tannoy Super Tweeter ST-100 se prodává? Asi pro důchodce s důchodem někde jinde.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Ja jsem slysel jen regálové bedny s koaxem od Tanoy a u nich se zrovna o kristalovy zvuk nejednalo, takze mozna proto.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Ramones kristalovy zvuk to opravdu není. Ale Ta cena volá po jiných dimenzí. Možná kdo má Tannoy tak je na tom hodně lépe. Ne ST opravdu řeší uši.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Tannoy - to je ale přece úplně jiná záležitost, s běžným reprosoustavami nesrovnatelná. To by tady měl vědět každý, je to již tradice.
Tannoy používá koaxiální měniče a tím je to dáno. Vyšší řadu měl již v 80. letech jeden můj Hifikamarád z Plzně, který si je přivezl ze stáže z GB. Poslouchal podobně jako já hodně klasickou hudbu a byl z nich nadšený. Já oproti tomu vůbec ne a mně ten zvuk přímo vadil, nějak mně to vyvádělo z koncentrovaného poslechu. Ty koaxiály mají specifický zvuk a tím, že je ten výškáč nacpán do prostřed toho velkého, jsou asi ty výšky jiné a málo důrazné. Proto výrobce vymyslel tuto náhradu jak anoncuje daliborr. Neslyšel jsem to a ani mně to nezajímá, je to krkolomné řešení a snaha o separátní výšky. Je to však úplně jiný případ, ne cpát ST ke klasickám reprobednám.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Pridanie ST rieši alebo problém boxov, ktoré nehrajú normálne ( vyrovnané, dostatočne vysoko..) výšky, alebo problém sluchu poslucháča. To je všetko.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Může mi někdo prozradit, proč tady ti dědkové neustále připomínaj tu ztrátu sluchu !?

Hluboká pravda od starýho ucha...neslyšel jsem to a ani mně to nezajímá...tak proč to pořád řešíš ? Hlavně zas nezapomeň napsat...tak ať vám to hraje...nebo nějakou jinou oblíbenou frázi.
kabelguru.cz

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Šeďour, v tvojom prípade je to jednoznačné.. Kocour boxy určite neodflákol.. :)

Odpovědět