to: daliborr
Tak jestli je někdo na "na scestí", tak z vás dvou to Kocour nabeton nebude... pokoušet se "kompenzovat" jeden blbej nákup druhým a pak to prezentovat s notnou dávkou arogance jako "přednost", a člověkovi s rozsáhlýmm technickým přehledem a praktickejma zkušenostma, tak to je vlastňák roku....
Super tweeter
Re: Super tweeter
daliborr píše: ↑27 bře 2021 10:47Kocour, tak jsem vyzkoušel vše jak usb ,rca ,repro , napájecí. Ani jeden nemá pro mě žádnou slyšitelnou hodnotu . ST podle tebe je o mrvení do nekonečna, není ani trochu pravda. Tvůj názor je opravdu scestný. Pokud myslíš ,že si mrvím hudbu,pak jiní si mrví hudbu zásuvky a kabely. Poslouchej hudbu a nech emoce za rouškou. Podívej se na You Tube je tam hodně spokojených hifistů, a nepotřebují slyšet o mrvení nic. Protože jsou naprosto spokojení. Jinak je to tvůj názor, ale já mám jinačí.
@Kocour, no vidis to, tak to tu mas. Skusenosti, vedomosti, fakt, ze si postavil x reprakov a vyznas sa tu ako jeden z mala ti je prd platne. Lebo na Youtube to vedia spokojeni hifisti lepsie.
@Daliborr, az ti mozem odporucit - zober si nieco, co je narocne na kvalitu vysok - nejake kombo Bach - vela slakov, potom nejaky klavir so slakmi/dychmi, pusti si to okolo 85dB a pocuvaj nahlas 2 hodiny. Budes nadherne zrelaxovany, super, budes mat migrenu, tiez budes vediet na com si.
A inac k tym Tannoyom - pocul som jedny tie art decove almary a to iste si myslim, co Oldear. Urcite maju nejake prednosti, ale tonalna vernost k nim urcite nepatri a ten Super Tweeter tomu nijako zasadne nepomohol, hralo to tak, ako ked na velke repro polozis radiobudik.
Hladal som nejake mensie 2-3 pasma do kancelarie, na taky backroundovy posluch a z toho, co som mal moznost pocut, tak velka vacsina tych "komercnych" bedniciek mala skor uplne opacny problem - praveze prilis zvyraznene vysky - co si ludia casto zamienaju za "detailnost", "vzdusnost" atd. Neviem, ci tym kompenzuju ten stredobasovy zdvih, ktory sa pouziva na navodenie dojmu dostatku basov. V showroome to posobi zaujimavo, ale high fidelity to rozhodne nie je. Zase som skoncil pri Neumannoch BTW.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nechme daliborra, ať srozumitelně a fakticky popíše, co a proč konrétně je podle jeho názoru zcestné na faktických informacích, které sem dal Kocour. Zhoršení po umístění druhého tweeteru je v jeho případě jasně zřejmé.
Ale asi si umím představit, že pokud je někde něco opravdu hodně špatně (bedny, akustika, sluch či kombinace uvedeného) a výšek je prostě málo, může mít druhý výškáč subjektivně pozitivní přínos přestože je to hodně něco za něco.
Ale asi si umím představit, že pokud je někde něco opravdu hodně špatně (bedny, akustika, sluch či kombinace uvedeného) a výšek je prostě málo, může mít druhý výškáč subjektivně pozitivní přínos přestože je to hodně něco za něco.
Situácia okolo ST začína byť vážna. Zásadný vplyv na zvuk už nemožno ďalej ignorovať.
O účinok ST na zvuk sa už začali zaujímať aj lego-pandrláci!
Včera tajne, bez môjho vedomia, začali testovať nejaké tlakové ST, ktoré našli v lego stavebnici. Zlepšenie zvuku na výškach, stredoch aj basoch ich evidentne tak potešil, že sa celý hörtest zvrhol na neviazanú oslavu ... tesne pred tým než sa stihli úplne zošrotovať, stihli ešte zistiť závažnú skutočnosť: ďalšie výrazné zlepšenie zvuku sa dá dosiahnuť použitím viacerých ST súčasne.
O účinok ST na zvuk sa už začali zaujímať aj lego-pandrláci!
Včera tajne, bez môjho vedomia, začali testovať nejaké tlakové ST, ktoré našli v lego stavebnici. Zlepšenie zvuku na výškach, stredoch aj basoch ich evidentne tak potešil, že sa celý hörtest zvrhol na neviazanú oslavu ... tesne pred tým než sa stihli úplne zošrotovať, stihli ešte zistiť závažnú skutočnosť: ďalšie výrazné zlepšenie zvuku sa dá dosiahnuť použitím viacerých ST súčasne.
A to máme ještě tweetery páskové s membránou o hmotnosti 0,003g a dokonce i o hmotnosti nulové. Ty bych rád slyšel.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
bacil2:

Aj bez membrány...
https://www.lansche-audio.com/products/plasmatweeter/
https://www.lansche-audio.com/products/plasmatweeter/
BVa
Přesně takové jsem měl na mysli.