Super tweeter
Re: Super tweeter
Nemá nikdo zkušenost s Townshend super tweeter?
K Tidalu je zajisté dobrý jakýkoliv super tweeter 

Opravdu? Proč k Tidalu?
Tak jsem jej objednal (Townshend super tweeter), po sedmém září by měl být doma. Tidal bude hrát ještě lépe navzdory posměváčkům. 

GL&HF
Počůvajtě Vladimír, čo si predstavujete pod hentým "GL&HF" ???
Fidas, pak napiš jak to slyšíš. Budeš překvapen jak se zlepší prostor a detaily. 

daliborr
Trochu jsem si o tom početl a proto do nich jdu.
Před lety jsem si užíval Piega Coax 70 a pásky byly fajné.
Trochu jsem si o tom početl a proto do nich jdu.
Před lety jsem si užíval Piega Coax 70 a pásky byly fajné.
Dnes ,sice pod vlivem, ale pořád ještě slyším. Opravdu ty nástroje hrají detailně . Jsem hodně spokojen ,konečně můžu vychutnat plný zvuk Patricia Barber. Opravdu ty Tweetr jsou vynikající. 

Páskový tweeter má výhodu v lehkosti membrány, tedy stíhá všechno, vyniknou detaily. Kopulka \či kupolka:-)\ u klasického výškáče je těžší.
V úterý mi DHL doručí krabici a budu slyšet víc ... musí se tweeter rozehrát?
V úterý mi DHL doručí krabici a budu slyšet víc ... musí se tweeter rozehrát?
Se Sroll's Soundgarden to bude asi fakt pecka.
...se dvim, ze to Sroll nedal hned v zakladu....
Asi ho budete mit na svedomi...
...se dvim, ze to Sroll nedal hned v zakladu....
Asi ho budete mit na svedomi...
rimidalv:
Dík za podnětný poznatek.
Dík za podnětný poznatek.

Supertweeter Townshend je doma, ustavený na bednách a nastavený na polohu přepínače 3.
Zatím se “rozhlížím”, ale co je markantní, tak spodky, basy šly pocitově níž a jsou krásně ohraničené. Dále textura zvuku je znát. Zvuky jako cinkání, třesknutí paličky o okraj bubnu je věrohodnější, nástup je hodně rychlý.Ve výškách se nic moc nezměnilo, mosazné nástroje zní lépe. Poslechl jsem si Amarok od Oldfielda a místy je zvuk až ... kulervoucí, v dobrém slova smyslu. Budu poslouchat dále, jaký je vliv na podání prostoru ... a jsem zvědavý, zda se projeví vliv rozehrání, jak dodaných kablíků, tak i měničů.
To vše za cenu lepšího síťového kabelu
Zatím se “rozhlížím”, ale co je markantní, tak spodky, basy šly pocitově níž a jsou krásně ohraničené. Dále textura zvuku je znát. Zvuky jako cinkání, třesknutí paličky o okraj bubnu je věrohodnější, nástup je hodně rychlý.Ve výškách se nic moc nezměnilo, mosazné nástroje zní lépe. Poslechl jsem si Amarok od Oldfielda a místy je zvuk až ... kulervoucí, v dobrém slova smyslu. Budu poslouchat dále, jaký je vliv na podání prostoru ... a jsem zvědavý, zda se projeví vliv rozehrání, jak dodaných kablíků, tak i měničů.
To vše za cenu lepšího síťového kabelu