Zadání výroby trafa

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
MilanTuma
Příspěvky: 168
Registrován: 24 dub 2008 20:43
Kontaktovat uživatele:

Zadání výroby trafa

Příspěvek od MilanTuma »

Máte někdo prosím zkušenosti s kvalitou na zakázku vyrobených traf? Potřebuji za "odepsané" trafo navinou nové, výkon cca 800 VA s co nejmenším mechanickým brumem. Zvažuji zdali toroid či klasické z plechů E I. Toroidy však mají prý menší rozptylové pole elmag. záření. Jediný výrobce co jsem našel je např. JK Eltra. Udávají služby lakování jader proti případnému chvění plechů, stínící folie mezi PRI a SEC vinutím a pro mě u toroidů zatím nepoznanou službu ovinutí trafoplechem. Předem díky za jakkékoliv informace, pro mě to je doposud neprozkoumaná nová oblast.

Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 1499
Registrován: 15 črc 2008 08:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od pasul »

Tak to jedině Tronic.Oni dělají audio provedení a i podle zadání zákazníka.Potřeboval jsem taky měnit kolegovi v americkém přístroji a bez problémů...

http://www.trafo.cz

petrL
Příspěvky: 1303
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od petrL »

S Tronicem se da snadno domluvit. Vyrobili mi i vinuti na starou papirovou kostru, co jsem prinesl. Dodaci lhuta asi 2-3 tydny a ani jsem se nemusel doprosovat, aby se se mnou kvuli tomuhle prdu bavili. Jestli spocitas zavity stareho trafa a podari se ti ho rozebrat, tak ho urcite previnou. Jinak pro takhle velky vykon je vhodnejsi toroid, ovinuti trafoplechem je stineni. Pri vypoctu traf samozrejme pouzivaji moderni dimenzovani, kdy se dovoluje na muj vkus zbytecne velke otepleni jadra, osobne bych pozadoval o stupen vetsi jadro nez by "stacilo".

LUPUS
Příspěvky: 63
Registrován: 09 lis 2008 15:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od LUPUS »

JK Eltra dělá taky audio provedení...

Karel2
Příspěvky: 2
Registrován: 13 říj 2008 22:29
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od Karel2 »

JK Eltra dělá taky audio provedení...

Vlastní zkušenost: JK Eltra v audio provedení: 4 kusy traf - poměrně velký brum i bez zátěže, brum měnící se navíc dle "situace" v síti. Reklamace, vrácení peněz.
Po této zkušenosti jsem koupil trafa z Tronicu, audio provedení. Bez zátěže zcela tichá, podstatně lepší provedení, cena asi o 15% vyšší než z JK Eltra, spokojenost.

MilanTuma
Příspěvky: 168
Registrován: 24 dub 2008 20:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od MilanTuma »

pipis
Ovinutí trafoplechem by mělo být omotání trafa páskovým-širokým vodičem.
Asi to snižuje vyzařování do okolí, nejspíše však ve vyšších spektrech.

All
Skoro bych zapoměl na zkušenost. Trafo jsem nakonec zadal do JK-Eltry, zkrátka trafo od Tronicu nelze všude nacpat z rozměrových důvodů, ačkoliv mohou být o něco lepší. Nicméně JK-eltra trafo 800 VA bez zátěže zcela tiché, na odběru cca 80 VA je z blízka slyšet brum a občasné vrnění. Po montáži do skříně a poslechu z cca 2 metrů v podstatě neslyšitelné.

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1143
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od Pytel »

Také jsem si nechával dělat trafa od JK-Eltry, naposled 1200VA. Bez zatěže tiché, při zapnutí např. 250VA trochu brum ale ten se ustalý a téměř neslyšitelné.

LUPUS
Příspěvky: 63
Registrován: 09 lis 2008 15:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od LUPUS »

Mám dvě trafa od JK Eltra ..bez problému.Brum malý a je dobrý zařadit před trafo filtr ss složky.Pokud je v síti tento bordel tak způsobuje právě větší brum trafa...může i snižovat výkon - jádro je magnetováno ss složkou.

Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od Peer »

to LUPUS:
nějaký odkaz na filtry SS ložky? Dík.

Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od Peer »

to Pipis:
to je filtr SS (stejnosměrné) složky...

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1143
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od Pytel »

Dc filtr používá např. firma : http://cgi.ebay.de/GT200-HiEnd-Gleichsp ... m153.l1262

Je to kombinace kondíků a diod.

Něco podobného nyní testuji, zatím plná spokojenost.Používá to jedna firma dělající tuning CD.

Mike
Příspěvky: 594
Registrován: 04 kvě 2008 21:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od Mike »

pipis

Já bych šel spíš do aktivní sítové pračky než do oddělovacího trafa. Ale samosřejmě je to o penězích jednu takovou pračku mám v hlavě využívala by filtry používané ve vojenské technice. Jaký máš rozpočet na stavbu toho trafa? A ještě bych si dal pozor na to aby to u tebe mělo vůbec nějáký přínos aby jsi to nepostavil a nebyl slyšet žádný efekt a tohle už se taky párkrát stalo když si pročteš slovanet.
Zdraví Michal

Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 1499
Registrován: 15 črc 2008 08:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od pasul »

Velice by mě zajímala ta aktivní pračka co máš v hlavě.Ale spíš si myslím,že v tom máš lehký zmatek co je pračka a co filtr.O stavbě dost pochybuji,ale třeba mě překvapíš.Tak ven s tím...

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1143
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od Pytel »

to pipis: SS složku oddělí oddělovací trafo, ano vtom máš pravdu. Ale tato firma nepoužívá trafo ale jen DC filtr ( a tvrdí že to nahradí odd. trafo ) a potom filtry VF. Psal jsem ti to v e-mailu, ale nejlepší je použít sítovou pračku, a máš jednou pro vždy pokoj.Vše je jen a jen o penězích.

LUPUS
Příspěvky: 63
Registrován: 09 lis 2008 15:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadání výroby trafa

Příspěvek od LUPUS »

JJ..myslel jsem právě ten diodový můstek s dvěma kondy..najdete to třeba na schematech Brystonů..je to na jejich stránkách VF filtr jde samozřejmě taky použít..reagoval jsem jen na ošetření toroidu ...oddělovací trafo SS složku zachytí - jde o to jak bude samotné brumět....pokud je předimenzovaný tak se to tolik neprojeví... ss složka nebude tolik sytit jádro...pračka to už je jiný liga....ale zajímalo by mě jestli má někdo zkušenost jen se samotným oddělovacím trafem na toroidu řekněme tak 1000 VA...myslím jak se projeví na zvuku ne co se týká brumu

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti