Mám rád country styl a mám rád také (jak sám říkám) „sound“, prostě hudbu, kde dominuje nejen zpěvák, ale vlastně i všichni přítomní muzikanti. Když k tomu přidáte nejen profesionalitu, ale též radost z hudby, pak to nemá chybu. Někdy je to až detektivní záležitost, dostat se k více informacím o zpěvákovi či hudebníkovi, jehož nahrávka Vás zaujala natolik, že si ji pouštíte ráno, v poledne, večer..., prostě kdykoliv.
Taková je nahrávka Chris Jones: Roadhouses and Automobiles, z roku 2003.

V dnešní době je neobvyklá již tím, že kytarista, instrumentalista a zpěvák v jedné osobě hraje pouze a jedině na akustickou kytaru.
Zadáte-li jméno Chris Jones do vyhledávače, najde Vám jich spoustu, od hráče basketu, až po univerzitní pány profesory. Ale jen dva Chris Jonese, mne zaujal Christopher Paul Jones, narozený v roce 1958 v Reno, Nevada, zemřel v listopadu 2005 v Northaimu, Německo.

Jeho hudba je zaškatulkována do bluegrassu, ale já to tak necítím. Je to prostě pan zpěvák a písničkář, který za svůj život hrál a zpíval s tak velkými jmény jako je Sara K., Allan Taylor či Reinhard Mey. Ve skladbě
Hoof Jelly je až neskutečné (pro dnešní dobu) použití
tuby jako basového nástroje s nádhernou melodickou linkou a vlastně každá skladba je jiná, ale ze všech vyzařuje radost z hudby (a to je v dnešní uspěchané době co říci), prostě ti kluci hrají (hráli) pro radost...
PS: Prozatím mám ve své fonotéce jen jedno jeho CD, ale již vím, kam pro jiné:
http://www.stockfisch-records.de/stckff ... jon_e.html