Máte dobré uši, aparaturu a sluchátka?

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Máte dobré uši, aparaturu a sluchátka?

Příspěvek od pepazdepa3 »

Už léta si občas prověřím zda ještě slyším hodně vysoké tóny. Slouží mi k tomu píseň od Led Zeppelin: "Since I Been Loving You" z 2CD výběru Remasters, který v roce 1991 vydal Popron. Pokud je vše OK, musím slyšet v určitých místech nahrávky pískání pedálu ke "šlapáku" /Ludwig Speed King/. Tento pedál zvukaři posměšně přejmenovali na "Squeak King", ale při nahrávání to /naštěstí pro nás/ neřešili, ale slyšeli při masteringu. Takže: pokud toto pískání neuslyšíte, máte špatnou aparaturu /na rozdíl od zvukařů/, nebo už jste trochu nahluchlí. Třeba můj otec /85 let/ to už neslyší...

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Máte dobré uši, aparaturu a sluchátka?

Příspěvek od RedBaron »

Heh, ten pískot je v každý verzi, i v posledních remasterech, to je sranda, dobrej tip *palec*

Každopádně to není žádnej vysokofrekvenční zvuk, je to nějakých 8kHz :)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

"" Máte dobré uši, aparaturu a sluchátka? ""
No hlavně ty uši - to bude nejslabší článek. Tak pokud to skutečně chceš vědět ( raději nechtěj - budeš zklamán ), tak si opatři testovací CD s kmitočty od 20Hz - 20Khz, popř. soubor Hi-res, např. z HDTracks v obdobném rozsahu a pouštěj si jednotlivé kmitočty po sobě. Na konci se Ti ten zjištěný fakt nebude líbit.

Trocha teorie: Nejširší kmitočtový rozsah, resp. ten horní konec, je člověk schopen slyšet jako cca 11 leté dítě a to někam k 16 - 20 kHz a ještě každý jedinec jinak. S přibývajícím věkem tato schopnost na vysokých kmitočtech rapidně padá. Dokonce více u jedinců co si rvou ty decibely do uší ve vysoké hlasitosti, nebo kdo rád chodí na střelnici a nemá kvalitní, nebo dokonce žádné střelecké sluchátka.
Před několika lety jsme s hifi kámošem prováděli takovéto pokusy, co udělá častý poslech hudby s těma ouškama. Měli jsme testovací CD s mnoha variantami kmitočtů. Tak např. já: samotný kmitočet 16 khz jsem bohužel neslyšel. Naštěstí hudba není o takovýchto samotných kmitočtech, ale vždy svazek několika kmitočtů najednou. Když jsem pustil najednou trojici kmitočtů 15+16+17 kHz, tak ty jsem slyšel.
Tak asi tak ty kmitočty a naše uši, ale neřešte to, hlavně poslouchejte hudbu, která se Vám líbí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Když jsem pustil najednou trojici kmitočtů 15+16+17 kHz, tak ty jsem slyšel.
Čo je tým, že prístroje (aj boxy a sluchátka) a uši skresľujú a z tých troch kmitočtov vyrobia aj intermodulácie (súčtové a rozdielové kmitočty , počujeme hlavne tie rozdielové..).

LUK

Příspěvek od LUK »

Schválně jsem si pustil tuhle písničku z youtube a k poslechu jsem použil sluchátkovej výstupu z integrovaný zvukovky v PC, k tomu nějaký obyčejný špunty co jsem našel v šuplíku a který jsem před lety dostal k nějakýmu mobilu. To pískání slyším i tak. Takže bych neřek, že zrovna tohle nějak vypovídá něco o kvalitě aparatury nebo sluchátek :lol:.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

BVa píše:
17 led 2018 13:35
Když jsem pustil najednou trojici kmitočtů 15+16+17 kHz, tak ty jsem slyšel.
Čo je tým, že prístroje (aj boxy a sluchátka) a uši skresľujú a z tých troch kmitočtov vyrobia aj intermodulácie (súčtové a rozdielové kmitočty , počujeme hlavne tie rozdielové..).
Ale možná mozek sinusové signály také nějak tlumí. Sinus vyšších frekvencí (vlastně už nad basy) je dost nepříjemný a kromě toho se přirozeně nevyskytuje. není důvod, aby na něj byl sluch připravený.

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

Asi nejako takto.
Přílohy
25594268_821957221340550_8587256129452864146_n.jpg

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Tedy jeste 10 let poslechu a pak to muzu zabalit a prodat 😉😂👍👏

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

LUK - můžeš sem prosím dát link na tu nahrávku z Youtube, kde jsi slyšel pískání šlapky Johna Bonhama? I u Youtube záleží, čím a z čeho to kdo "nakrmí". Třeba některé ripy z vinylů jsou zvukově strašlivé... Já jsem pár singlů také "naripoval" Čest!

https://www.youtube.com/channel/UCgCU63 ... =0&sort=dd

LUK

Příspěvek od LUK »

Poslouchal jsem jeden z prvních odkazů co mi vyhodil Google:

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Jestli mám dobrý sluch, nejlépe odhalí "audio" (audiometrie, kam chodím pravidelně každý sudý rok), ne tato skladba. A ani neodhalí, jak kvalitní mám aparát či sluchátka. To pískání je slyšet okamžitě a zatím na každé aparatuře, na které jsem kdy trojku Led Zeppelin poslouchal. A že to v juniorském věku byly sakra aparáty :lol:
PS: Na to, kolik mi je, jsem na tom více než dobře ;)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

sonofstars píše:
17 led 2018 17:36
Tedy jeste 10 let poslechu a pak to muzu zabalit a prodat 😉😂👍👏
Není důvod k panice. Jestli uslyšíš triangl, tak je to v pohodě.
Horší je rozdíl mezi pravým a levým uchem ... to pak vadí :?

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Bez urážky, ale dnes jsem to pustil z jůtůbka na HP ProOne600 all in one PC. Zvukovka předpokládám integrovaná a repro integrované.
Slyším vše. Je to tedy dobré hifi? :shock:
To musí být slyšet vždy, piští/skřípe to fakt hoooodně.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Je to slyšet i z lp desky a bez sluchátek

LUK

Příspěvek od LUK »

No vždyť jsem to říkal, pustil jsem si to video z Youtube na těch nejhorších zařízeních co tu mám a slyšet je to bez problémů. O kvalitě sestavy nebo sluchátek to nevypovídá zhola nic.

Odpovědět